۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۷۹۸۵۸ ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰ دسته: انرژی، پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۱

خوئی مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در نشست بررسی چالش های اقتصاد برق، با اشاره به اینکه یارانه های گسترده به مصرف برق، جیب وزارت نیرو را خالی کرده است، گفت: اگر وضعیت به همین صورت با یارانه های پنهان و غیرپنهان ادامه پیدا کند تا دو سال آینده وزارت نیرو حتی برای پرداخت حقوق کارکنان خودش دچار مشکل خواهد شد.

به گزارش مسیر اقتصاد مهندس خوئی، مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی چالش های اقتصاد صنعت برق که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به وابستگی تامین انرژی کشور به صنعت نفت گفت: باید در نظر داشته باشیم که اگر نفت نداشتیم حدود هفتاد تا هشتاد میلیارد دلار برای تامین انرژی برق کشور اعتبار لازم بود.

این نشست توسط شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در چارچوب یکی از پیش نشست های پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی برگزار شد.

وی در این نشست با انتقاد از وضعیت اجرای برنامه ها و سیاست های کشور گفت: سند چشم انداز بسیار جامع و کامل بود اما به دلایل نامشخص در دولت هفتم و هشتم کنار گذاشته شد.

«یارانه پنهان برق» جیب وزارت نیرو را خالی کرده است

مهندس خوئی تصریح کرد: اگر وضعیت به همین صورت با یارانه های پنهان و غیرپنهان ادامه پیدا کند تا دو سال آینده وزارت نیرو حتی برای پرداخت حقوق کارکنان خودش دچار مشکل خواهد شد.

وی در ادامه با توضیح اینکه ساختار وزارت نیرو و چارچوب آن باید به تصویب برسد گفت: برای یکپارچگی سیاست ها و عدم تغییر برنامه ها در وزارت باید چارچوب با تغییر مدیران دچار تحول نشود.

مبنای محاسبه قیمت برق بر اساس تولید ناخالص داخلی

مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش های مجلس خاطرنشان کرد: برای محاسبه قیمت برق از شاخص تولید ناخالص داخلی به عنوان معیار مناسب استفاده می کنند و برآورد آن بر پایه نرخ دلار صحیح نیست.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پرداختی یارانه بابت انرژی تنها ۷ درصد از سبد مصرفی خانوار است اظهار داشت: سه برابر یا چهار برابر کردن تعرفه ها به صورت یکباره مناسب نیست و باید توان پرداختی مردم کشور را لحاظ کنیم و لازم است مطالعات جامع اجتماعی قبل از اعمال تعرفه ها صورت گیرد.

تعطیلی واحدهای بدون تولید ارزش افزوده

مهندس خوئی با تاکید بر اینکه تعرفه برق صنعتی باید منعطف باشد تصریح کرد: از ۸ هزار مگاوات برق که پیش بینی می شود در سال پیش رو کمبود برق داشته باشیم، هزار مگاوات آن مربوط به کوره های ذوب فلز است که میلگرد کم کیفیت می سازند.

وی گفت: پیشنهاد ما برای جبران کمبود برق در سال آینده این است که واحدهای صنعتی که ارزش افزوده ایجاد نمی کنند با جبر دولتی حداقل چهار ماه تعطیل شوند.

مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش های مجلس با استناد به گزارش وزارت اقتصاد و دارایی گفت: واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی با ضرر اقتصادی همراه بوده است، در حالی که در بیشتر کشورهای جهان، ۸۰ درصد برق به صورت دولتی اداره می شود.

وی در پایان عنوان کرد که رگولاتوری در اقتصاد برق به زودی انجام خواهد شد.

انتهای پیام/ نفت و انرژی

  1. حقوق کارکنان برق عالی است انشاء الله متعالی شود

    ۰۰


جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.