۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۷۱۷۲ ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه روز گذشته ستاد لایحه بودجه ۹۹ گفت: رویکرد نوآورانه، رونق تولید و اعطای یارانه‌های هدفمند، سه رویکرد مهم دولت در لایحه بودجه ۹۹ است. وی معتقد است در رویکرد نوآورانه، کاهش هزینه‌های دستگاه های اجرایی نیز از مهم ترین اقدامات است.

به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از خبرگزاری صنایع محمدباقر نوبخت در حاشیه نخستین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ که ۱۹ مرداد ۹۸ برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس اصلاح ساختاری که به صورت یک طرح تهیه شده باید بودجه سال ۹۹ را متفاوت از سال‌های گذشته طراحی کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در اصلاح ساختار بودجه چهار حوزه نسبت به گذشته اصلاح و تغییر پیدا کرد که یکی از آنها اصلاح درآمدهاست با توجه به اینکه رویکرد اصلاح ساختار بودجه کاهش وابستگی به نفت است اما تا الان تحقق پیدا نکرده است.

وی گفت: بنابراین باید بودجه سال ۹۹ به گونه‌ای تهیه شود که منابع نفتی را بر اساس این ابلاغیه و اجرای طرح اصلاح ساختار به حداقل برسانیم.

پیشنهاد رویکردی نوآورانه برای بودجه سال ۹۹

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: با توجه به اینکه می خواهیم از نفت جدا شویم و وابستگی آن را در بودجه به حداقل برسانیم باید درآمدهای جایگزین نفت داشته باشیم بنابراین یک بخش کاهش منابع را از طریق جایگزین کردن منابع دیگر باید جبران کنیم و بخش دیگر را باید از طریق کاهش هزینه و کارا کردن هزینه‌ها تحقق ببخشیم.

نوبخت افزود: بنابراین در سال آینده هزینه‌هایی که دستگاه‌ها در سال ۹۷ و یا ۹۸ داشتند باید بازبینی شود تا حداقل جمع هزینه‌ها کمتر از منابعی باشد که با کاهش درآمدهای نفتی در بودجه تراز شود بر این اساس باید در بخش درآمدها و منابع مالی و هزینه‌ها تجدید نظر کنیم.

وی گفت: طبق قانون محاسبات عمومی، بودجه یک برنامه مالی یکساله است که حاوی پیش‌بینی منابع و براوردی از مصارف برای دستیابی به اهدافی که در آن سال بودجه مد نظر است.

نوبخت افزود: در جلسه نخست ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه ۹۹ رویکردی نوآورانه برای بودجه سال ۹۹ از طرف معاونت اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه پیشنهاد شد و امروز این روش مورد بحث قرار گرفت و نقدهایی از طرف کارشناسان به آن وارد شد.

توجه به رونق تولید در لایحه بودجه سال ۹۹

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: گرچه کلیات طرح اصلاح ساختار بودجه در شورای عالی هماهنگی تصویب و نیز یک بخش از موضوع درآمدهایی که جایگزین نفت در بودجه خواهد شد به تصویب شورای عالی هماهنگی رسید ولی باید انتظار داشته باشیم اصلاح ساختار در آن شورای عالی به تصویب برسد.

نوبخت گفت: در جلسه امروز وارد اعداد کمی نشدیم و بیشتر به رویکرد بودجه پرداختیم در جلسه امروز که جلسه مهمی بود که باوجود تهدیدات بدخواهان جمهوری اسلامی و دشمنان ملت ما که به شیوه‌های مختلف اعمال تحریم می‌کنند با همه این شرایط کشور مسیر عادی خودش را طی می‌کند و ما مثل هر سال بودجه را از الان تهیه می‌کنیم و در ۱۵ آذر لایحه بودجه را به مجلس تقدیم خواهیم کرد.

وی درباره توجه به رونق تولید در لایحه بودجه سال ۹۹ افزود: موضوع تولید و اشتغال از سال ۹۵ با ابلاغیه رهبر معظم انقلاب با نام‌گذاری سال‌ها با محوریت تولید،​ اشتغال یا اقتصاد مقاومتی مطرح شد و هر سال تبصره‌ای در قانون بودجه با عنوان تبصره ۱۸ که به طور خاص به اشتغال توجه دارد طراحی کردیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بر این اساس هر سال طبق برنامه ششم توسعه حدود ۹۰۰ تا یک میلیون فرصت شغلی ایجاد می‌کنیم و برای سال جاری نیز بیش از ۹۸۸ هزار فرصت شغلی پیش‌بینی و همین میزان شغل نیز برای سال ۹۹ در نظر گرفته شده است.

یارانه‌ها و افزایش مصرف سوخت در لایحه بودجه سال ۹۹

نوبخت اضافه کرد: رویکرد ما برای دستیابی به اشتغال به گونه‌ای نبود که منابعی را در نظر بگیریم تا بین متقاضیان شغل توزیع شود بلکه آن را بین هشت برنامه طراحی کردیم که یکی از برنامه‌های ما در بخش مسکن است.

وی گفت: برای سال ۹۹، ۹۸ و ۹۷ مشخص شد که تعدادی مسکن ساخته و تعدادی نوسازی شود و تعدادی نیز در روستاها برای محرومان تحت پوشش بسازیم بنابراین می‌دانیم هر تعداد مسکنی که بسازیم چه تعداد اشتغال ایجاد می‌کند که همین وضع در بخش کشاورزی و صنعت نیز وجود دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره یارانه‌ها و افزایش مصرف سوخت در لایحه بودجه سال ۹۹ نیز گفت: بودجه سال ۹۹ در چارچوب طرح اصلاح ساختار بودجه تعریف می‌شود که در این طرح چهار حوزه مورد توجه قرار می گیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان، اظهار داشت: وقتی نفت از بودجه خارج شود باید منابعی جایگزین گردد یکی از آنها مجموعه یارانه‌ای است که به صورت بودجه‌ای داریم و پرداخت می‌کنیم که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است یا یارانه‌ای که فرابودجه‌ای می‌پردازیم که ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است و بخشی نیز یارانه پنهان است که رقم قابل توجهی را شامل می‌شود که در کالاها و انرژی وجود دارد بنابراین باید در این خصوص تجدید نظر شود تا بتوانیم منابع جدیدی جایگزین نفت کنیم که جز اولین محور اصلاح ساختار است.

انتهای پیام/ دولت و حاکمیت



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.