۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۹۰۵۴ ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۰ دسته: انرژی کارشناس: سید حسن محفوظی
۰

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳۲۰ واحد پتروشیمی جدید به بهره‌برداری برسد که بیشتر این طرح‌ها در آسیا متمرکز شده‌اند؛ به طوری که نیمی از افزایش ظرفیت جهانی محصولات پتروشیمی، در کشورهای آسیایی خواهد بود. بر اساس آمار منتشر شده از سوی موسسه گلوبال‌دیتا، کشورهای چین، ایران، آمریکا و هند بیشترین افزایش ظرفیت را خواهند داشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد هزینه سرمایه‌ای طرح‌های جدید پتروشیمی در کشورهای چین، ایران، آمریکا، روسیه، مصر، بلژیک و برزیل بالغ بر ۲۶۷ میلیارد دلار است.

به گزارش مسیر اقتصاد موسسه گوبال دیتا یکی از شرکت‌های فعال در جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها در سطح جهانی است. این موسسه اخیرا در گزارشی به صنعت پتروشیمی پرداخته و با توجه به داده‌های اعلامی از سوی کشورها آینده این صنعت را تا سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی کرده است.

بهره‌برداری از ۱۳۲۰ واحد پتروشیمی جدید تا سال ۲۰۳۰

براساس این گزارش و مطابق طرح‌های اعلامی از سوی کشورها، قرار است تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳۲۰ واحد پتروشیمی جدید به بهره‌برداری برسد که پیش‌بینی می‌شود در ۱۰ کشور پیشتاز این صنعت در این دوره زمانی، مجموعا ۱۰۴۱ واحد پتروشیمی جدید احداث شود که معادل ظرفیتی حدود ۴۶۰ میلیون تن در سال است.

بر اساس داده‌های گوبال دیتا، انتظار می‌رود کشورهای آسیایی تا ۱۰ سال دیگر عامل اصلی رشد صنعت پتروشیمی در جهان باشند.در همین راستا کشور چین قصد دارد با برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از ۳۰۵ واحد جدید پتروشیمی، بیش از ۱۵۰ میلیون تن در سال به ظرفیت خود اضافه کند. هزینه سرمایه‌ای این طرح‌ها در طول این دوره ۹۱.۵ میلیارد دلار اعلام شده است. شرکت پتروشیمی هنگلی و شرکت پتروشیمی چین دو شرکت بزرگ چینی هستند که احداث بیشتر واحدهای جدید را برعهده دارند.

کارشناسان این موسسه معتقدند؛ کشورهای آسیایی در میان‌مدت با بیش‌ترین گسترش ظرفیت پتروشیمی روبرو خواهند شد که بخشی از آن به دلیل رشد اقتصادی کشورهای چین و هند و دیگر کشورهای آسیایی است.

صنعت پتروشیمی ایران تا سال ۲۰۳۰

بر اساس آمار ارائه شده توسط گوبال دیتا، ایران تا سال ۲۰۳۰ تعداد ۱۵۲ واحد جدید پتروشیمی را برنامه‌ریزی و اعلام کرده است که معادل ظرفیتی بالغ بر ۷۳ میلیون تن در سال خواهد بود. طبق ادعای این موسسه انتظار می‌رود این طرح‌ها هزینه‌ای بالغ بر ۵۱ میلیارد دلار داشته باشد. در این گزارش، شرکت ملی پتروشیمی، شرکت پتروشیمی بدر شرق و شرکت سپهر مکران ایران به عنوان بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی ایران معرفی شده اند.

در این گزارش با اشاره به سهم ۲۰ درصدی منطقه غرب آسیا از افزایش ظرفیت جهانی صنعت پتروشیمی، سهم ایران از این ظرفیت را حدود ۶۷ درصد اعلام کرده است.​

چشم‌انداز صنعت پتروشیمی آمریکا و روسیه

کشور آمریکا با برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از ۱۱۷ واحد پتروشیمی جدید قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۶۶ میلیون تن به ظرفیت سالیانه تولید محصولات پتروشیمیایی خود اضافه کند. هزینه سرمایه‌ای این طرح‌ها حدود ۶۱.۶ میلیارد دلار اعلام شده است. گروه Formosa Plastics ، متانول آی‌جی‌پی و شرکت NW Innovation Works سه شرکت آمریکایی هستند که در این بازه زمانی، بزرگترین پروژه‌های پتروشیمی این کشور را به بهره‌برداری خواهند رساند. ​

کشور روسیه نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۴۱.۲ میلیون تن در سال به ظرفیت صنعت پتروشیمی خود اضافه کند که هزینه سرمایه‌ای این طرح‌ها حدود ۴۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. شرکت هولدینگ SIBUR و شرکت Rosneft شرکت‌های روسی پیشتاز این صنعت در این بازه زمانی هستند. ​

سرمایه‌گذاری مصر، بلژیک و برزیل در صنعت پتروشیمی

در آفریقا، کشور مصر با برنامه‌ریزی برای افزایش بیش از ۱۰ میلیون تن به ظرفیت سالیانه محصولات پتروشیمی و ۱۲ میلیارد سرمایه‌گذاری و در اروپا، کشور بلژیک با برنامه ریزی برای افزایش ۲ میلیون تنی به ظرفیت محصولات پتروشیمی و ۱.۶ میلیارد سرمایه‌گذاری کشورهای پیشتاز صنعت پتروشیمی قاره آفریقا و اروپا تا سال ۲۰۳۰ به شمار می‌روند.

در آمریکای جنوبی نیز، برزیل قصد دارد در سال‌های آتی ۹.۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند تا ظرفیتی معادل ۸.۷ میلیون تن در سال را به ظرفیت خود افزایش دهد.

در سطح جهان، شرکت صنایع پتروشیمی Hengli  چین، شرکت Rosneft روسیه و شرکت هولدینگ Zhejiang Rongsheng چین، سه شرکت برتر با بیشترین ظرفیت برنامه‌ریزی‌شده تا سال ۲۰۳۰ هستند.

منبع: گلوبال‌دیتا yon.ir/LLUv0

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.