۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۸۹۲۳۶ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶ دسته: کشاورزی
۰

کاظمی عضو شورای مرکزی خانه کشاورز، ضمن انتقاد از طرح تشکیل وزارت بازرگانی گفت: با تشکیل وزارت بازرگانی واردات افزایش می‌یابد و تولید به حاشیه می‌رود. از این رو توقع جامعه کشاورزی از نمایندگان مجلس آن است که با بررسی وضعیت این بخش، از تشکیل مجدد وزارت بازرگانی جلوگیری کنند.

محمد اردلان کاظمی عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به پیامدهای منفی تشکیل وزارت بازرگانی گفت: در سال رونق تولید نباید بدون توجه به نظرات تولیدکنندگان و تشکل های کشاورزی موضوعاتی در دستور کار گیرد که به ضرر آنان است.

کاظمی اظهار داشت: با اجرای قانون تمرکز وظایف بازرگانی در حوزه کشاورزی دستاوردهای مختلفی بدست آمد که مسلما با تشکیل مجدد وزارت بازرگانی این دستاوردها از دست خواهد رفت. بررسی ها نشان می دهد با ادغام بخش بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی وضعیت کشاورزان نسبت به گذشته بهتر شده است.

وی افزود: با تقویت جایگاه تولید و تشکل های تولیدی مسلما اقتصاد ایران وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد و برای تشکیل وزارتخانه جدید نیز باید نظرات تشکل های تولیدی ملاک اصلی برای تصمیم گیری باشد. در شرایط کنونی تولیدکنندگان مخالف تشکیل مجدد وزارت بازرگانی هستند.

افزایش واردات و کاهش تولید نتیجه تشکیل مجدد وزارت بازرگانی

کاظمی در خصوص دلیل گرانی محصولات غذایی در بازار نیز گفت: دلیل اصلی گرانی این محصولات در بازار سودجویی دلالان و واسطه گران از شرایط حاکم بر اقتصاد کشور است. در حال حاضر هیچکدام از کشاورزان به دلیل افزایش هزینه های تولید به سود واقعی دست پیدا نمی کنند و دلالان با افزایش قیمت محصولات سودهای هنگفتی به دست می آورند.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز بیان داشت: برای بهبود وضعیت تولید و بازار محصولات کشاورزی باید ضمن تقویت جایگاه تشکل های کشاورزی در نظام توزیع، به آن ها بها داده شود. مسلما با فعال شدن تشکل های کشاورزی در نظام توزیع، کشاورزان به راحتی محصولات خود را با قیمت واقعی به دست مصرف کنندگان خواهند رساند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که نمایندگان مجلس به جای حل مشکل اصلی بازار محصولات اساسی قصد تشکیل وزارت بازرگانی را دارند تا از طریق افزایش واردات قیمت محصولات غذایی را کاهش دهند. با تشکیل این وزارتخانه قطعا تولید به حاشیه خواهد رفت و واردات تقویت خواهد شد.

دولت به جای پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات از تولیدکنندگان حمایت کند

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در خصوص لزوم حمایت از بخش کشاورزی نیز گفت: در بسیاری از کشورها کشاورزی پایه و اساس پیشرفت های اقتصادی محسوب می شود، حال آنکه در ایران بخش کشاورزی مظلوم واقع شده است.

وی ادامه داد: به  طور مثال در سال گذشته دولت برای واردات محصولات اساسی اقدام به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی کرد که اختلاف قیمت این ارز با نرخ ارز بازار آزاد نوعی سوبسید به واردات محسوب می شود. دولت می توانست یارانه ارزی به واردات را به صورت ریالی به تولیدکنندگان پرداخت کند تا کشاورزان داخلی تقویت شوند.

کاظمی در پایان اظهار داشت: توقع جامعه کشاورزی از نمایندگان مجلس آن است که با بررسی صحیح وضعیت بخش کشاورزی، از تشکیل مجدد وزارت بازرگانی جلوگیری کرده و نظرات تشکل های کشاورزی را در بررسی های خود لحاظ کنند.

انتهای پیام/ غذا و کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.