۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۲۰۴۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹ دسته: حمایت از کشاورزی، کشاورزی کارشناس: مهدی سروی
۰

مقامات ولزی با همکاری دولت بریتانیا قصد دارند به منظور کاهش خطرات احتمالی خروج این کشور از اتحادیه اروپا، حمایت های ویژه ای از گسترش بازارهای صادراتی گوشت قرمز ولز به عمل آورند تا این صنعت پس از خروج از اتحادیه اروپا دچار مشکل نشود. درحال حاضر ۹ میلیون تن از کل ۱۱ میلیون تن تولید گوشت قرمز ولز به اتحادیه اروپا صادر می شود و از کشورهای آمریکای شمالی و آسیای شرقی به عنوان اهداف اصلی توسعه بازارهای صادراتی نام برده شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد اقتصاد کشور ولز وابستگی زیادی به صنعت، معدن، کشاورزی و دامداری دارد، به نحوی که در صورت بروز مشکلاتی در هر کدام از این بخش ها مشکلات زیادی گریبان گیر مردم ولز خواهد شد.

این کشور که جزو مجموعه کشورهای بریتانیا محسوب می شود، پس از تصمیم مردم و مقامات بریتانیا مبنی بر خروج سریع از اتحادیه اروپا، تحت تاثیر این تصمیم سیاسی قرار گرفته است.

وابستگی صادرات گوشت ولز به بازار اتحادیه اروپا

به عنوان مثال صنعت تولید گوشت قرمز در ولز وابستگی بسیار زیادی به بازارهای اتحادیه اروپا دارد به گونه ای که صادرات این محصولات به اتحادیه اروپا منجر به کسب درآمد مطمئن برای ولزی ها شده است. اما این وابستگی بالای ۹۰ درصدی در صادرات گوشت قرمز به بازارهای اتحادیه اروپا، موجب نگرانی دولتمردان و کارشناسان ولزی به دلیل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شده است.

در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون تن انواع گوشت قرمز در ولز تولید می شود که از این میزان حدود ۹ میلیون تن به کشورهای اتحادیه اروپا صادر می شود.

به دلیل نامعلوم بودن سرنوشت سیاسی و اقتصادی حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا این موضوع منجر به افزایش نگرانی ها در جهت ورشکستگی صنعت گوشت قرمز ولز شده است.

گسترش بازارهای صادراتی هدف مهم دولت ولز در حمایت از صنعت گوشت قرمز

مقامات ولزی از سال ۲۰۱۳ برنامه های متعددی جهت افزایش بازارهای صادراتی خود در کنار بازارهای اتحادیه اروپا در پیش گرفته است. یافتن بازارهای جدید درپی تصمیم بریتانیا در زمینه خروج از اتحادیه اروپا، اهمیتی دوچندان پیدا کرده است.

هرچند حجم گوشت فروخته شده در بازارهای کانادا و آسیا بسیار کوچک تر از بازارهای اتحادیه اروپا است، اما هدف دولت بریتانیا از صادرات گوشت قرمز به این کشورها، حفظ بازارهای دیگر پس از خروج از اتحادیه اروپا است.

به همین منظور مدیر توسعه بازار دامداری بریتانیا بر لزوم تمرکز چندگانه بر بازارهای مختلف تاکید و اعلام کرده است: این موضوع منجر به افزایش اطمینان صادرکنندگان از بابت فروش گوشت قرمز پس از پایان حضور در اتحادیه اروپا خواهد شد.

از سویی دیگر نیز مقامات بریتانیایی در حال رصد بازارهای مختلف جهت صادر کردن گوشت های تولید شده در این کشور هستند تا دامداران کمترین آسیب را از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ببینند.

۳ برنامه مهم ولز در جهت بهبود وضعیت تولید گوشت قرمز

به تازگی مقامات ولزی از برنامه ریزی دولت بریتانیا به منظور حمایت از صنعت گوشت قرمز در مقابل تهدیدهای ناشی از خروج از اتحادیه اروپا خبر داده اند. برای این منظور یک برنامه پنج ساله از سوی دولت بریتانیا ارائه شده است.

در جهت اجرای طرح حمایتی مذکور سه مرحله مختلف پیش بینی شده است که شامل سلامت حیوانات، اصلاح نژاد و کیفیت گوشت های تولیدی خواهد بود.

مقامات ولزی با همکاری دولت بریتانیا قصد دارند با برنامه ریزی مناسب در جهت اصلاح نژاد دام های خود برنامه ریزی بلند مدتی در جهت اقتصادی تر شدن تولید گوشت قرمز داشته باشند؛ از سویی دیگر با توجه به ایجاد زنجیره تامین مناسب برای گوشت قرمز سعی در افزایش کیفیت گوشت های تولیدی خود دارند.

حمایت های دولت از صنعت گوشت قرمز ولز در قالب برنامه توسعه روستایی اتفاق خواهد افتاد و حدود ۹.۲ میلیون دلار در این مرحله به فعالین حاضر در صنعت کمک خواهد کرد.

پیش از این نیز دولت ولز در برنامه های متفاوتی در جهت گسترش بازارهای صادراتی گوشت قرمز اقدام به سرمایه گذاری های متعددی برای بدست آوردن بازار کشورهایی نظیر آمریکای شمالی و جنوب شرقی آسیا ارائه کرده است؛ به گونه ای که این برنامه های حمایتی در سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ حدود ۱/۱ میلیارد پوند به اقتصاد ولز کمک کرد و حدود ۲۰۰ میلیون پوند نیز صادرات را گسترش داده است.

افزایش ۴ برابری حمایت بریتانیا از کشاورزی پس از ترک اتحادیه اروپا

منابع:

newfoodmagazine

farminguk



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.