۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۱۵۴۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶ دسته: دولت و حکمرانی
۰

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در ۳۵ سال اخیر، وضعیت نابرابری اقتصادی در جهان وخیم تر شده است و اتخاذ سیاست های آزادسازی در کشورهای درحال توسعه، روند نابرابری اقتصادی را تشدید نموده است.

به گزارش مسیر اقتصاد به تازگی تحقیقی درخصوص وضعیت نابرابری اقتصادی توسط بیش از ۱۰۰ محقق این حوزه در ۷۰ کشور جهان صورت گرفته که نتایج قابل تأملی را نمایان ساخته است.

بر اساس این تحقیق در طول دهه های اخیر میزان رشد درآمد افراد ثروتمند به مراتب بیشتر از افراد با درآمد پایین بوده است و این مسئله موجب تقویت اختلاف طبقاتی و نابرابری اقتصادی شده است.

بالاتر بودن سرعت رشد درآمد افراد ثروتمند موجب شده است در کشوری همچون آمریکا، سهم یک درصد ثروتمند جامعه از کل درآمد کشور از ۱۰ درصد در سال ۱۹۸۰ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۶ برسد.

این درحالیست که در این مدت در کشورهایی همچون هند و چین که بخش زیادی از اقشار کم درآمد جهان را در خود جای داده اند نرخ رشد اقتصادی بهتر از دیگر کشورها بوده است و در غیر اینصورت وضعیت نابرابری اقتصادی در جهان از وضعیت کنونی نیز وخیم تر بود.

بر اساس نتایج این تحقیق در دهه های اخیر در کشورهایی همچون روسیه، چین و هند، هرچه سرعت اتخاذ سیاست های آزاد سازی اقتصادی بیشتر بوده است، سرعت تشدید نابرابری نیز بیشتر بوده است.

در کشور آمریکا نیز در مقایسه با کشورهای اروپایی که سیاست های سرمایه داری کمتری اتخاذ شده است، وضعیت نابرابری به مراتب بد تر بوده است. درحالیکه در دهه ۱۹۸۰ میلادی آمریکا و اروپا از نظر نابرابری اقتصادی شرایط یکسانی داشته اند.

نتایج این تحقیق نشان می دهد اگر در سال های آینده همین روند ادامه داشته باشد، وضعیت نابرابری اقتصادی با سرعت بیشتری وخیم تر خواهد شد و از این رو لازم است سیاست هایی جهت جلوگیری از این روند در دستور کار دولت ها قرار بگیرد.

منبع: فرانس پرس



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.