۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۰۴۶۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۶ دسته: دولت و حکمرانی
۰

رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان ابراز امیدواری کردند که حضور تاثیرگذار جوانان متعهد و حزب اللهی در نظام مدیریتی کشور تحول به وجود آورد. ایشان در ادامه به این سوال پاسخ دادند که جوانان چگونه و در چه فرایندی میتوانند به حرکت عمومی برای رسیدن به چشم انداز روشن انقلاب ورود و در آن نقش‌آفرینی کنند. ایشان همچنین ورود نسل جوان متعهد به عرصه‌ مدیریت کشور را موجب شتاب و رونق بیشتر حرکت عمومی ملت ایران به سمت افق روشن پیش رو دانستند.

به گزارش مسیر اقتصاد رهبر معظم انقلاب روز گذشته با دانشجویان دیدار کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای سخنان خود جلسه‌ دانشجویی را جلسه‌ای پرنشاط، و روحیه‌ جوانی و سرزندگی را موجب پیشرفت و استفاده از فرصت ها در کشور برشمرده و افزودند: در مطالبتان غالباً دردها و نگرانی‌ها را بیان کردید، من نیز با بیان نگرانی‌ها و اشکال ها کاملاً موافقم؛ ولی توجه داشته باشید اگرچه روحیه‌ نشاط و طلبکاری خیلی خوب است، اما در بیان تعابیر و انتقادها باید دقت کنید؛ چراکه بی‌دقتی در بیان، علاوه بر مؤاخذه‌ خدایی، آثار نامطلوب دیگری خواهد داشت.

اشکالات و کمبود ها ناشی از ضعف کارگزاران

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به چند مورد از مطالب دانشجویان و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا اشکالات و کمبودهای کنونی ناشی از اشکال ساختار است یا ضعف کارگزاران» گفتند: ساختار قانون اساسی ساختار خوبی است و اشکالی ندارد، البته در همه‌ کشورها از جمله در کشور ما ساختارها در طول زمان تکمیل و نواقص و خلأهای آنها برطرف میشود، همانند اینکه در گذشته، مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود نداشت اما امروز وجود دارد.

ایشان درخصوص ایده‌ی «نظام پارلمانی» خاطرنشان کردند: این مسائل را در مجمع بازنگری قانون اساسی به تفصیل بحث کردیم و به این نتیجه‌ امروز رسیدیم، چراکه مشکلات نظام پارلمانی برای کشور بیش از مشکلات نظام ریاستی است.

رهبر انقلاب در جمع‌بندیِ پاسخ به این سؤال تأکید کردند: در ساختار مشکلی وجود ندارد البته امکان کم و زیاد کردن آن وجود دارد، اما کارگزاران، اشکال ها، کوتاهی‌ها، ناتوانی‌ها و سلایق گوناگونی دارند که نتیجه‌ آن، این کمبودها میشود. البته اشتباه‌های ما مسئولان مانند اشخاص عادی نیست و شکاف های بزرگی در متن جامعه ایجاد میکند.

خصوصی سازی نیاز مبرم اقتصاد و کشور

ایشان در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان از روند خصوصی سازی در کشور، با اشاره به خطاهای بزرگ انجام‌شده در این زمینه گفتند: بنده در این خصوص مکرراً تذکراتی داده‌ام که در برخی موارد منجر به اصلاح یا توقف کار نیز شده است، اما اصل خصوصی‌سازی نیاز مبرم اقتصاد و کشور ما است و نباید جلوی آن گرفته شود، بلکه باید جلوی لغزش ها و خطاها در خصوصی‌سازی گرفته شود.

من جوان انقلابی را تایید می کنم

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به یکی دیگر از مطالب مطرح‌شده در این جلسه، تأکید کردند: من همواره جریان جوان انقلابی را تأیید کرده و میکنم، البته این به معنای تأیید یک کار خلاف یا غلط نیست که ممکن است از تعدادی جوان انقلابی سر بزند. بنابراین من خطا را تأیید نمیکنم اما جوان انقلابی را حتماً تأیید میکنم و اگر چیزی غیر از این نقل شد، حتماً آن را قبول و باور نکنید.

به برجام به صورتی که عمل شد خیلی اعتقادی نداشتم

«اقدام برخی‌ها در نسبت دادن تصویب برجام به رهبری» سؤال دیگر یکی از دانشجویان بود که رهبر انقلاب اسلامی درباره‌ آن گفتند: شما البته چشم و هوش دارید و همه‌چیز را میفهمید. در آن نامه‌ای که درباره‌ برجام به مسئولان نوشتم مشخص است که تصویب باید چگونه باشد؛ در آن نامه شرایطی ذکر شده که در آن صورت، تصویب میشود.

ایشان خاطرنشان کردند: من به برجام به آن صورتی که عمل و محقق شد، خیلی اعتقادی نداشتم و بارها نیز به خود مسئولان این کار از جمله به آقای رئیس‌جمهور و وزیر محترم امور خارجه این مطلب را گفتیم و موارد زیادی را به آن ها تذکر دادیم.

ورود رهبری در حوزه مسائل اجرایی

ایشان افزودند: البته اگر آن شرایط و خصوصیات اجرا و اعمال نشد، وظیفه‌ رهبری این نیست که وسط بیاید و بگوید برجام نباید اجرا شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: این بحث که وظیفه‌ رهبری در این‌گونه مواقع اجرایی چیست، مقوله‌ای است، اما معتقدم در زمینه‌های اجرایی نباید رهبری وارد میدان شود و کاری را اجرا کند یا جلوی آن را بگیرد، مگر در مواردی که به حرکت کلی انقلاب ارتباط پیدا میکند که در آنجا وارد میشویم.

تقدیر از فعالیت های مجموعه های دانشجویی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به برخی اقدامات و فعالیت های مجموعه‌های دانشجویی در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی، بخصوص در یک سال گذشته اشاره کردند و افزودند: حمایت های مجموعه‌های دانشجویی از کارگران و ورود به نحوه‌ واگذاری‌ها در مجتمع کشت‌وصنعت نیشکر هفت‌تپه و ماشین‌سازی تبریز و یا مطالبه از سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در برخی موضوع ها و همچنین برگزاری تجمع ها در حمایت از مردم یمن و موضع‌گیری درباره‌ حوادث نیوزیلند و نیجریه، اقدامات خوبی بود که انجام گرفت.

ایشان درعین‌حال مجموعه‌های دانشجویی را به رعایت متانت و عقلانیت، در کنار نشان دادن اقتدار روحی و معنوی توصیه‌ مؤکد کردند و گفتند: در اجتماعات و مطالبه‌گری‌ها، سخن منطقی، تأثیرگذار خواهد بود و من ضمن تأیید این‌گونه حرکت ها بر استمرار آن ها تأکید دارم.

مطالعه و کتابخوانی وضع مطلوبی ندارد

رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری توصیه‌های قبلی خود به مجموعه‌های دانشجویی درخصوص نهضت کتابخوانی و لزوم مطالعه‌ مستمر، خاطرنشان کردند: متأسفانه این حرکت، روال مطلوبی ندارد و مجموعه‌های دانشجویی و هیئت های اندیشه‌ورز آن ها باید نسبت به طراحی برنامه‌های مطالعاتی برای دانشجویان، اقدام کنند.

نقاط کلیدی بیانیه گام دوم انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مقدمه‌ بحث اصلی خود با اشاره به بیانیه‌ گام دوم انقلاب افزودند: این بیانیه، یک ترسیم کلی از گذشته، حال و آینده‌ انقلاب اسلامی است که در آن چهار نقطه‌ اصلی و کلیدی وجود دارد: ۱- عظمت وقوع و ماندگاری انقلاب اسلامی ۲- عظمت کارکردِ انقلاب اسلامی تا به امروز ۳- عظمت چشم‌اندازی که انقلاب اسلامی باید به آن برسد و ۴- عظمت نقش نیروی جوان متعهد در مسیر پیش رو.

تحول در نظام مدیریتی کشور با حضور تاثیرگذار جوانان

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه انقلاب در چهل سال گذشته در عرصه‌های گوناگون بشری و ملی از جمله سیاسی، اجتماعی، علمی، عدالت و آزادی، کارکرد برجسته و ممتازی داشته است، خاطرنشان کردند: اکنون ما نیازمند یک حرکت عمومیِ منضبط، پرسرعت و همراه با پیشرفتِ محسوس و با محوریت جوان متعهد و حزب‌اللهی، به سمت چشم‌انداز و اهداف بلند انقلاب اسلامی هستیم تا حضور تأثیرگذار جوانان، در نظام مدیریتی کشور تحول به وجود آورد.

رهبر انقلاب اسلامی پس از تشریح چهار نقطه‌ اصلی بیانیه‌ گام دوم و تبیین اهمیت فوق‌العاده‌ ایجاد یک حرکت عمومی برای رسیدن به چشم‌انداز روشن انقلاب به طرح یک سؤال اساسی پرداختند: جوانان چگونه و در چه فرایندی میتوانند به این حرکت عمومی ورود و در آن نقش‌آفرینی کنند؟

عناصر حرکت عمومی منضبط، صحیح و عقلانی 

ایشان در مقدمه‌ پاسخ به این سؤال گفتند: هر حرکت عمومی منضبط، صحیح و عقلانی به چهار عنصر نیاز دارد: «شناخت واقعی از صحنه»، «جهت‌گیری مشخص»، «برخورداری از عامل یا عوامل امیدبخش» و «اتخاذ راهکارهای عملی برای هدایت این حرکت عمومی».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بحث «نیاز هر حرکت عمومی به شناخت صحیح از صحنه» خاطرنشان کردند: کسانی که محور و محرک این حرکت هستند، باید از عناصر موجود و درگیر در صحنه شناخت کافی داشته باشند و بدانند که «جمهوری اسلامی در چه وضعی است»، «فرصتها و تهدیدهایش چیست» و «دوستان و دشمنانشان چه کسانی هستند».

رهبر انقلاب در زمینه‌ دومین عنصر هر حرکت عمومی یعنی «جهت‌گیری مشخص» نیز افزودند: جهت‌ گیری حرکت عمومی ملت ایران به سمت تشکیل جامعه‌ اسلامی و در نهایت تمدن پیشرفته‌ اسلامی است.

ایشان «ارائه‌ راهکارهای عملی» را چهارمین عنصر هر حرکت عمومی خواندند و خاطرنشان کردند: تبیین این عناصر چهارگانه در افکار عمومی، به ذهن فعال و زبان گویا نیاز دارد اما عنصر چهارم به برنامه‌ریزی، هدایت، تمرکز، فعالیت لحظه‌ به‌ لحظه و پیگیری نیز نیاز دارد تا کاروان عظیم جامعه و بویژه جوانان را به پیش ببرد.

ظرفیت های اثبات‌شده‌ ملت ایران دلیل امیدواری به آینده

ایشان وجود نقطه‌ روشن و امیدبخش را باعث پیشروی و استمرار هر حرکت عمومی خواندند و افزودند: ظرفیت های اثبات‌شده‌ ملت ایران در شکل‌دهی و به سرانجام رساندن کارهای بزرگ (که در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی ظهور کامل داشت)، مهم‌ترین نقطه‌ امید حرکت عمومی ملت ایران به سمت تحقق اهداف و چشم‌انداز روشن کشور است.

وعده الهی در انحطاط تردید ناپذیرتمدن غربی

رهبر انقلاب، وعده‌ صادق و تخلف‌ناپذیر الهی درباره‌ نصرت یاری‌کنندگان دین خدا را نقطه‌ امیدبخش دیگری برشمردند و افزودند: فرسودگی و انحطاط تردیدناپذیر تمدن غربی که البته بروز ملموس آن زمان‌ بر خواهد بود، نقطه‌ امید دیگری در روند حرکت عمومی ملت ایران است.

نقش جریان دانشجویی در هدایت حرکت عظیم ملت

رهبر انقلاب اسلامی از همین زاویه به بیان پاسخ سؤال اصلی بحث یعنی «چگونگی ورود و نقش‌آفرینی جوانان در حرکت عظیم ملت ایران» پرداختند و تأکید کردند: برنامه‌ریزی و ارائه‌ راهکار برای هدایت حرکت عظیم ملت بر عهده‌ جریان ها و حلقه‌های میانی از جمله تشکل های دانشجویی است که غالباً مجموعه‌های جوان، خوش‌فکر و فعال هستند و میتوانند نقش و شأنِ محور بودن برای حرکت عمومی جامعه را بر عهده بگیرند.

تاثیر گذاری کارگروه های فرهنگی به عنوان مصداقی از اقدام آتش به اختیار

ایشان در بیان نمونه‌های عینی برای ورود و محوریت یافتن جوانان، به تشکیل کارگروه‌های فرهنگی در سراسر کشور از جمله در مساجد اشاره کردند و افزودند: تعبیر آتش به اختیار که قبلاً بیان شد، مربوط به این‌گونه مجموعه‌ها است.

رهبر انقلاب با اشاره به تأثیرگذاری عمیق گروه‌های فرهنگی از اول انقلاب تاکنون خاطرنشان کردند: هرجا گروهی جوان با ذهن فعال و پویا شکل بگیرد، میتواند با تأثیرگذاری در محیط اطراف و دیگر مجموعه‌ها در «عزم و حرکت و بینایی و پیشرفت حرکت عمومی ملت» مؤثر باشد.

نقش آفرینی جوانان در میدان سیاست

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «تشکیل گروه‌های سیاسی» را از دیگر روش های ورود و حضور مؤثر جوانان در عرصه‌ حرکت عمومی کشور دانستند و خاطرنشان کردند: «حزب‌بازی» بی‌برکت است اما تشکیل گروه‌های فعال سیاسی با هدف فهم کردن و تحلیل موضوع ها و حوادث سیاسی و انتقال این تحلیل به دیگران، می تواند تأثیری بسیار اساسی داشته باشد.

«تشکیل میزگردها و کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها» راهکار دیگر رهبر انقلاب برای حضور مؤثر جوانان در صحنه بود.

جوانان منتظر حرکت رئیس دانشگاه نباشند

ایشان با ابراز ناخرسندی از کُندی این حرکت تأکید کردند: جوانان منتظر حرکت رئیس دانشگاه یا مسئولان دیگر نباشند، خودشان با مطالعه‌ خوب و با حضور افراد دارای ذهن فعال و زبان گویا این میزگردها و کرسی‌های آزاداندیشی را شکل دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: در حال حاضر درصد زیادی از دانشجویان در تشکل ها فعال نیستند، اما اگر این‌گونه فعالیت ها انجام شود، درصد بیشتری از دانشجویان به تشکل ها و فعالیت های دانشجویی راغب می شوند.

دعوت از دانشجویان محور مقاومت برای بحث در مسائل بین المللی

«تشکیل گروه‌های نهضتی در داخل دانشگاه‌ها» و نیز «دعوت از دانشجویان کشورهای محور مقاومت برای بحث درباره‌ مسائل بین‌المللی و مسائل مهم جهان اسلام» پیشنهاد دیگر رهبر انقلاب به دانشجویان برای حضور و هدایت حرکت عمومی ملت در مسیر تحقق افق روشن کشور بود.

نقش آفرینی جوانان در قالب گروه های جهادی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «تشکیل گروه‌های علمی و همکاری با مراکز و شرکت های دانش‌بنیان» را نیز شیوه‌ای مؤثر خواندند و افزودند: ارائه‌ خدمات از جمله حضور گروه‌های جهادی در مناطق مختلف، راهکار بسیار مهم دیگری است که هرقدر تقویت و هدف‌دار شود می تواند میزان نقش‌آفرینی جوانان را در صحنه افزایش دهد.

حضور جوانان در مسائل اجتماعی صنوف مختلف

«فعالیت های اطلاعاتی مردمی» به مفهوم اطلاع‌رسانی صحیح درباره‌ مسائلی نظیر سوءاستفاده‌ها، قاچاق و مسائل مشابه و «حضور در مسائل اجتماعی صنوف مختلف» دو روش دیگری بود که رهبر انقلاب در بحث چگونگی ورود و تأثیرگذاری جوانان در عرصه‌ حرکت عمومی کشور بیان کردند.

ایشان افزودند: البته همه‌ این راهکارها باید با الهام از جهت‌گیری کلی کشور یعنی «رسیدن به جامعه‌ اسلامی و تمدن پیشرفته‌ اسلامی» صورت گیرد.

لزوم ورود جوانان متعهد و حزب اللهی به لایه های کلان مدیریتی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نوعی جمع‌بندی از این بخش سخنانشان، افزودند: این فعالیت ها به ورود نسل جوان متعهد به عرصه‌ مدیریت کشور منجر خواهد شد و طبعاً هنگامی که جوانان متعهد و حزب‌اللهی به معنای حقیقی کلمه، جزو مدیران ارشد کشور شدند، حرکت عمومی شتاب و رونق بیشتری خواهد گرفت.

اهداف علمی قربانی فعالیت سیاسی و فرهنگی نشود

ایشان با بیان نکته‌ای مهم گفتند: فعالیت هایی که با هدف ورود و تأثیرگذاری جوانان در جریان عمومی کشور صورت میگیرد، نباید به کارها و اهداف علمی مجموعه‌های جوانان ضربه بزند، بلکه باید هر دو کار را با هم به پیش برد، چراکه می توان هم نخبه‌ پیشتازِ علمی بود و هم در گروه‌های جهادی یا نشریات و مجموعه‌های دانشجویی فعالیت کرد.

برای اقدام منتظر دعوت نباشید

ایشان با اشاره به انتظار جوانان و تشکل ها برای دعوت شدن به فعالیت و تأثیرگذاری تأکید کردند: مجموعه‌های دانشجویی نباید منتظر دعوت باشند، باید هرکس و هر تشکلی در هر زمینه‌ای توانایی دارد، خودجوش و البته با فکر و ذهن فعال و منضبط وارد عرصه شود و بدون توجه به مشکلات، تأثیرگذاری کند.

خنثی سازی توطئه دشمنان با فعالیت جوانان و مجموعه های دانشجویی

رهبر انقلاب، خنثی شدن توطئه‌های نرم دشمنان را از نتایج مهم «عمل جوانان و تشکلهای دانشجویی به راهکارهای بیان‌شده» خواندند و خاطرنشان کردند: دشمن با هدف فلج کردن نسل جوان درصدد است آنان را به شهوات، مواد مخدر و برخی فعالیتهای بیهوده در فضای مجازی مشغول و به نومیدی بکشاند اما با حرکات نشاط‌آور و امیدآفرین جوانان و مجموعه‌های دانشجویی، این توطئه نیز خنثی خواهد شد.

امید به آینده کشور و تحقق افق روشن آینده

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عوامل مژده‌دهنده و امیدآفرین در کشور را بسیار بیشتر از عوامل مأیوس‌کننده خواندند و با اشاره به برخی مطالب دانشجویان در این دیدار، به جوانان عزیز میهن تأکید کردند: حتی اگر صد اشکال و ایراد در مسئولان یا عملکرد دستگاه‌ها می‌بینید هرگز ناامید نشوید و با توکل به خدا، با مشکلات مبارزه و افق روشن آینده را محقق کنید.

وعده زوال آمریکا و اسرائیل

ایشان افزودند: شما جوانان اطمینان داشته باشید که زوال دشمنان بشریت یعنی تمدن منحط آمریکایی و زوال اسرائیل را شاهد خواهید بود.

انتهای پیام/ فرهنگ و گفتمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.