۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۸۸۲۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲ دسته: تجارت و دیپلماسی
۰

مسئولین کشور عراق برای نظارت بر واردات کالا از ایران و دیگر کشورها، با ارسال نامه ای ۴ شرط بر واردات وضع نمودند که از ماه جاری در گمرکات این کشور مورد بررسی قرار می گیرد. شناسنامه دار شدن کالاهای وارداتی از جمله مهمترین موارد در شروط عنوان شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، وزارت خارجه عراق طی نامه‌ای به سفارت ایران در این کشور، بخشنامه اصلاحات قوانین گمرکی عراق را ابلاغ کرده که نیاز است این بخشنامه‌ مورد تجزیه و تحلیل مسئولان ایرانی قرار بگیرد.

طی نامه ای که پس از این ابلاغیه توسط سازمان توسعه تجارت ایران به رییس‌کل گمرک، معاونت امور بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران و روسای سازمان‌های صنعت و معدن استان‌های غربی ارسال شد، می بایست نامه عراق و مندرجات آن توسط دستگاه های مذکور مورد تحلیل قرار گرفته و اثرات آن بررسی شود.

در این نامه که توسط وزارت امور خارجه عراق به سفارت ایران در این کشور ارسال شده، آمده است: به موجب اقتضای مصالح عمومی کشور و همچنین جهت جلوگیری از ورود کالاهای با معافیت سود و عوارض گمرکی به بازارهای داخلی و محلی که خرید و فروش آن خلاف قانون داخلی عراق است و همچنین جهت برآورده شدن زمینه رقابت، دولت عراق برای ورود کالاهایی که معافیت گمرکی دارند، شروطی را تعیین کرده است.

۴ شرط عراق برای واردات کالا

این شروط که در هیات وزیران دولت عراق به تصویب رسیده است و باید در کالاهای وارداتی اعمال شود، به این شرح است:

۱- کالاها و محصولات باید با نام واردکننده، وارد عراق شود.

۲-  بر روی هر یک از کالاها و محصولات ورودی، جمله معاف از پرداخت عوارض گمرکی، وضعیت مالکیت کالا و غیرقابل فروش بودن به صورت کاملا واضح درج شود.

۳- کالاهای ورودی باید از نظر کمیت و نوع محصول مرتبط با رشته فعالیت واردکننده باشد.

۴- مقامات مسئول نظارت برای کالاهای وارداتی، از ابتدای سال جاری میلادی از تاریخ ۱/۸/۲۰۱۷ کار خود را شروع می‌کنند.

این نامه علاوه بر سفارت ایران، به سایر نمایندگی‌های دیپلماتیک و نهادهای بین‌المللی نیز ارسال شده است.

صادرات ۶ میلیارد دلاری ایران به عراق در سال گذشته

گفتنی است در هفته گذشته مسئولین عراقی بصورت یک طرفه واردات برخی از محصولات غذایی از کشور ایران را به دلیل تولید داخلی محصول در این کشور ممنوع کرده بودند. البته ارتباط میان این اطلاعیه با ممنوعیت واردات کالاهای مذکور از ایران مشخص نیست.

طبق گفته ی سیدرضا نورانی رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی، گمرک زرباطیه عراق بدون اینکه از قبل اطلاعیه‌ای داده باشد واردات هندوانه،‌ خربزه، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی ایران را به عراق ممنوع کرده است.

لذا از آنجایی که در سال گذشته کشور ایران با ۶.۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به عراق، درآمد قابل توجهی از این طریق بدست آورده است، آثار سیاست های جدید این کشور بایستی مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمات لازم در خصوص آن گرفته شود.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.