۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۷۴۳۵۰ ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۰ دسته: پول و بانک، دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی
۰

محمدسعید شادکار عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س)، در نشست «سیاستگذاری رمزارزها و رمزدارایی‌ها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور»، نگرانی نهاد تنظیم‌گر از تهدیدهای توسعه حوزه رمزارزها را ریشه به رسمیت نشناختن و بی‌توجهی به فرصت‌های آن دانست و افزود: برای رفع این مشکل لازم است شفافیت و نظارت پذیری در این حوزه ایجاد شود و فعالین رسمی این حوزه در بستری شفاف و رصدپذیر فرصت توسعه پیدا کنند.

به گزارش مسیر اقتصاد نشست «سیاستگذاری رمزارزها و رمزدارایی‌ها و جایگاه آن در نظام ارزی کشور» روز سه‌شنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲، با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران و فعالان این حوزه با میزبانی «پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد» برگزار شد. این نشست، پنجمین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» در حال برگزاری است. در پنجمین نشست از این همایش فرصت‌ها و تهدیدهای مواجهه با پدیده رمزارزها و رمزدارایی‌ها برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

فعالین رمزارزها باید در بستری شفاف و رصدپذیر توسعه پیدا کنند

محمدسعید شادکار عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س)، در این نشست گفت: حوزه رمزارزها به طور حتم تهدیدها و فرصت‌های متعددی را برای اقتصاد ایران به همراه دارد. از جمله تهدیدها می‌توان به فرار سرمایه، پولشویی و تقلب، تضعیف حکمرانی پولی و اثرگذاری نامطلوب بر بازار ارز اشاره کرد؛ که البته این موارد بالفعل نیست و در صورت مواجهه صحیح قابل مدیریت است. از مهمترین فرصت‌ها در حوزه رمزارز نیز، استفاده از نوآوری‌های این حوزه در رفع چالش‌های مبادلات خارجی است.

وی افزود: اما در حال حاضر نه از فرصت‌های این حوزه به درستی استفاده شده و نه تدابیر مطلوبی برای مقابله با تهدیدها در دستورکار قرار گرفته است؛ من فکر می‌کنم این وضعیت ناشی از ترس و نگرانی جدی نهاد تنظیم‌گر در این حوزه است که ریشه در عدم شناخت و رصد این حوزه دارد. مسئله اصلی برای کنترل تهدیدها و استفاده از ظرفیت‌ها غلبه بر ترس و نگرانی نهاد تنظیم‌گر است. برای این مهم نیز لازم است شفافیت و نظارت‌پذیری در این حوزه ایجاد شود و فعالین رسمی این حوزه در بستری شفاف و رصدپذیر فرصت توسعه پیدا کنند. تنظیم گری و ساماندهی اگر به درستی انجام شود می‌تواند نگاه توسعه‌ای را نیز به همراه داشته باشد. در فضایی منظم و قاعده‌مند امکان توسعه نوآوری در این حوزه فراهم می‌شود. پیشنهاد من به اعضای این حوزه و تنظیم‌گران به طور خاص بانک مرکزی این است که برای عبور از وضعیت ترس و جهل فعلی، ایجاد یک بستر برای همکاری با فعالین این حوزه را در دستورکار قرار دهد.

انتهای پیام/ پول و بانک



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.