۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۲۵۴۱ ۰۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱ دسته: کشاورزی کارشناس: مهدی سروی
۰

به تازگی وزارت کشاورزی آمریکا با انتشار گزارشی از وضعیت تولید گندم در این کشور، وجود گندم های تراریخته در ایالت واشنگتن را تایید کرد. آمریکا از اواخر دهه ۹۰ میلادی به دنبال تولید بذر گندم تراریخته بوده است. این درحالیست که در سال ۲۰۱۳ بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا به دلیل گزارش تولید گندم‌های تراریخته در آمریکا، واردات گندم از این کشور را متوقف کردند.

به گزارش مسیر اقتصاد آمریکا یکی از تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی در جهان به شمار می‌رود و برای  تامین امنیت غذایی خود و نیز صادرات محصولات کشاورزی، حمایت های مختلفی را از کشاورزان به عمل می آورد.

آمریکا از بزرگ ترین تولیدکنندگان گندم در جهان است که سالانه بیش از ۵۰ میلیون تن از این محصول اساسی تولید می کند. میزان مصرف گندم در آمریکا در حدود ۲۸ میلیون تن است و مابقی گندم های تولید شده در این کشور ذخیره سازی و به کشورهایی نظیر مکزیک، ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و… صادر می شود.

دولت آمریکا به منظور جلوگیری از کاهش تولید گندم و نیز حمایت از کشاورزان در مقابل نوسانات معاملات تجاری همواره از تولیدکنندگان این محصول به روش های متعدد و متنوع حمایت می‌کند. آمریکا در جنگ تجاری اخیر با چین، حمایت های بسیاری را از تولیدکنندگان گندم برای پوشش زیان آن ها در دستور کار قرار داد.

حمایت دولت آمریکا از تولید بذور گندم تراریخته

بررسی ها نشان می دهد دولت آمریکا به طور معمول اقدام به پرداخت یارانه مستقیم به کشاورزان خود نمی کند و از طریق حمایت های غیرمستقیم سعی در کاهش هزینه های تولید محصولات دارد؛ اما در جنگ تجاری با چین به دلیل شرایط حاصل از تعرفه گذاری دولت چین، اقدام به پرداخت یارانه های مستقیم به تولیدکنندگان گندم کرد.

از سویی دیگر ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات تراریخته در جهان محسوب می شود. به نحوی که بسیاری از شرکت های تحقیقاتی بزرگ در این کشور اقدام به بررسی و تولید بذور محصولات کشاورزی تراریخته نظیر ذرت، پنبه، سویا و… می کنند.

تاکنون هیچ کشوری اقدام به تولید بذر گندم تراریخته به صورت تجاری نکرده است؛ اما شرکت های آمریکایی به واسطه حمایت دولت این کشور طی سال های گذشته تلاش های گسترده ای برای تولید گندم های تراریخته به عمل آوردند.

شرکت مونسانتو پیشرو در تحقیق و تولید بذر گندم تراریخته در آمریکا

شرکت مونسانتو یکی از شرکت های بزرگ آمریکایی در تولید محصولات تراریخته در این کشور به شمار می رود که تحقیقات گسترده ای برای تولید انواع محصولات تراریخته به عمل می آورد. بررسی ها نشان می دهد این شرکت از سال ۱۹۶۰ تا کنون اقدامات گسترده ای برای تولید و معرفی بذور محصولات کشاورزی تراریخته به بازارهای جهانی کرده است.

در گذشته حتی بسیاری از کشورهای واردکننده گندم از آمریکا به دلیل کشف نمونه های تراریخته در زمین های کشاورزی این کشور، واردات گندم از آمریکا را ممنوع کردند.

به عنوان مثال کشورهای ژاپن، کره جنوبی و چین در سال ۲۰۱۳ پس از کشف گندم های تراریخته در برخی از زمین های ایالت اورگان اقدام به ممنوعیت واردات این محصول از آمریکا کردند که خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد کشاورزی آمریکا وارد کرد.

وزارت کشاورزی آمریکا تولید گندم تراریخته در این کشور را تایید کرد

اما علیرغم حساسیت سایر کشورها به تولید محصولات تراریخته اما اخیرا وزارت کشاورزی آمریکا مجددا با انتشار گزارشی از وضعیت تولید گندم در این کشور، تولید گندم تراریخته در ایالت واشنگتن را تایید کرد. بر اساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا مزارع تولیدکننده گندم تراریخته در آمریکا به مرحله تجاری سازی نرسیده و صرفا برای تحقیقات شرکت مونسانتو زیر کشت رفته است.

انجمن ملی گندم آمریکا در واکنش به گزارش وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد: هنوز تاثیر کشف جدید گندم های تراریخته بر بازارهای صادراتی این کشور نامشخص است اما چندی پیش ژاپن به دلیل کشف دانه های روغنی تراریخته در ایالت آلبرتای کانادا واردات این محصولات از کانادا را ممنوع اعلام کرد.

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی آمریکا تحقیق و توسعه شرکت های تولیدکننده بذر گندم در این کشور برای مقابله با آفت ها انجام می شود اما نکته قابل توجه آن است که تاکنون اکثر محصولاتی که به صورت تراریخته تولید شده بودند به صورت مستقیم مورد مصرف انسان قرار نمی گرفتند. بنابراین می توان گفت تولید گندم تراریخته نکته قابل تامل در سیاست های کشاورزی آمریکا به شمار می رود.

منابع:

رویترز yon.ir/81jdr

تجارت عربی yon.ir/rxBHH

یو پی آی yon.ir/fuEmu

انتهای پیام/ غذا و کشاورزی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.