۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۲۶۵۲ ۰۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۲ دسته: جمعیت، دولت و حکمرانی
۰

مجارستان با انجام سیاست‌های تشویقی افزایش جمعیت، سعی دارد تا از بحران عظیم جمعیتی که امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی را تهدید می‌کند، رهایی یابد. مشوق‌های وضع شده باعث افزایش نرخ باروری مجارستان شده و به طور غیر مستقیم، بیکاری را نیز کاهش داده است. معافیت‌های مالیاتی، کمک هزینه خرید خودروی ۷ نفره، وام کم بهره، وام مسکن، و بهبود سیستم مراقبت از کودکان از جمله این سیاست‌هاست.

به گزارش مسیر اقتصاد بحران جمعیتی امروز سراسر اتحادیه اروپا را فرا گرفته و تقریبا تمام کشورهای اروپایی با مشکلاتی در این حوزه مواجهند. اما بحران جمعیتی مجارستان فراتر از اتحادیه اروپاست. جمعیت این کشور از سال ۱۹۵۵ تا کنون نه تنها با سرعت قابل قبولی افزایش نیافته، بلکه کاهش نیز داشته است.

نرخ باروری مجارستان نیز در این بازه از ۲.۶۹ به ۱.۳۴ رسیده؛ نرخی که در تمام جهان بی سابقه بوده است. لذا این کشور با بحران جمعیتی عظیمی روبرو شده و به تناسب آن سیاست های لازم برای افزایش جمعیت و نجات خود از بحران را نیز اتخاذ نموده است. میانگین سنی مردم مجارستان از ۳۰.۸ سال به ۴۲ سال افزایش یافته است.

با وجود همه سیاست ها و تدابیر اندیشیده شده برای مقابله با بحران جمعیت و موفقیت نسبی مجارستان در ثابت نگه داشتن نرخ باروری و احتمالا افزایش آن در آینده، سایت worldometers پیش بینی می کند با روند فعلی، جمعیت این کشور در سال ۲۰۵۰ به کمتر از ۸ میلیون و سیصد هزار نفر خواهد رسید و میانگین سنی آن ها ۴۸.۵ سال خواهد بود.

در این راستا کشور مجارستان سیاست های متنوعی را برای حمایت از خانواده و فرزندآوری در نظر گرفته است. در ادامه به برخی از این سیاست ها اشاره خواهدشد:

معافیت مالیاتی با چهار فرزند

مادرانی که صاحب چهار فرزند یا بیشتر شوند، به صورت مادام العمر از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

وام کم بهره ای به ارزش ۱۰میلیون فورینت (۳۱۵۰۰ یورو) به زنان زیر ۴۰ سال که برای اولین بار ازدواج می کنند اعطا می شود. به علاوه، با تولد دومین فرزند، یک سوم اقساط وام و با تولد سومین فرزند همه آن بخشیده خواهد شد. در واقع این وام برای مادران دارای سه فرزند یک وام بلاعوض محسوب می شود.

وام مسکن برای خانواده های صاحب دو یا چند فرزند

پس از تولد دومین فرزند خانواده، دولت ۳۱۵۰ یورو به عنوان قرض به خانواده ها خواهد داد، پس از تولد سومین فرزند نیز ۱۲۵۸۰ یورو و پس از آن به ازای هر فرزند ۳۱۵۰ یورو به خانواده اعطا خواهد شد.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها می توانند تحت شرایطی از مرخصی فرزندآوری با حقوق بهره مند شوند؛ این در صورتی است که نوه های آن ها به سن سه سالگی رسیده باشند. هم چنین کمک هزینه های فرزندآوری می تواند مستقیما به پدربزرگ ها و مادربزرگ هایی که سرپرستی نوه هایشان را به عهده دارند، تعلق گیرد.

بهبود سیستم آموزش و حمل و نقل

براساس اعلام دولت مجارستان، تا سال ۲۰۲۲، به منظور ارتقای سطح رفاه و سلامت شهروندان، ۲۱ هزار مرکز جدید به سیستم مهدکودک این کشور اضافه خواهد شد.

همچنین به منظور تسهیل حمل و نقل خانواده های پرجمعیت، یارانه ای به مبلغ ۷۸۶۲ یورو به خانواده های دارای سه کودک یا بیشتر برای خرید خودروی هفت نفره اعطا خواهدشد.

جلوگیری از ورود مهاجران با «احداث دیوار»

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در مورد سیاست این کشور نسبت به مهاجرت گفت: سایر کشورهای اروپایی از مهاجرت برای جبران کمبود جمعیت خود استفاده می کنند. آن ها به تعداد فرزندانی که باید در کشورشان متولد شوند ولی نمی شوند، مهاجر می پذیرند. اما مجارستان روش متفاوتی دارد. صرف نظر از تعداد فرزندان، مجارستانی بودن آن ها نیز مهم است. در واقع مهاجرت برای ما به معنای تسلیم است. لذا دولت مجارستان همواره از مهاجرت جلوگیری خواهد کرد.

این مساله تنها در مرحله حرف باقی نمانده و دولت مجارستان در عمل نیز این سیاست را اجرا نموده است. اوربان در پی بحران پناهندگی در سال ۲۰۱۵، دیواری را در مرز جنوبی این کشور احداث کرد تا از ورود مهاجران جلوگیری کند. همچنین رسانه های دولتی مجارستان همواره مهاجرت را دلیل نزول اخلاقی و تروریسم در اروپای غربی معرفی می نمایند.

کاهش نرخ بیکاری، نتیجه سیاست های جمعیتی

تلاش های مجارستان برای بهبود وضعیت جمعیت، به طور غیر مستقیم بر نرخ بیکاری نیز موثر بوده است. براساس نظرسنجی نیروی کار اتحادیه اروپا (EU-LFS)، بیکاری در مجارستان در طول دهه گذشته حدودا به نصف کاهش یافته است. در حالی که نرخ بیکاری مجارستان در سال ۲۰۰۹، ۱۰ درصد بود، این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۴.۲ درصد کاهش یافت که تقریبا معادل نرخ بیکاری در ایالات متحده آمریکاست.

منابع:

سایت yon.ir/fcYsg ،worldometers

خبرگزاری لایف تایم، yon.ir/XRaTL

خبرگزاری yon.ir/4GZBp، cnbc

خبرگزاری توکیوی مدرن، yon.ir/OO1OR

خبرگزاری یورونیوز، yon.ir/tcxrd

انتهای پیام/ فرهنگ و گفتمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.