۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۶۰۳۴ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ دسته: مسکن
۰

علی ملک زاده پژوهشگر اقتصادی در برنامه برنامه «شب معماری» شبکه ۴ سیما، نبود مالیات‌های تنظیمی در بخش مسکن را از مهم‌ترین دلایل رشد جهشی قیمت مسکن عنوان کرد و گفت: نبود این پایه‌های مالیاتی و مخالفت سرسختانه ذینفعان که اتفاقا صاحب منصب هم بوده‌اند، مانع تصویب این مالیات‌ها بوده است.

به گزارش مسیر اقتصاد بیست و سومین قسمت از برنامه «شب معماری» چهارشنبه ۲ بهمن با موضوع «مسکن حق فراموش شده» و مالیات‌های بخش مسکن با حضور حسین عبداللهی، کارشناس مسکن و علی ملک زاده، کارشناس شبکه تحلیل‌گران اقتصاد مقاومتی روی آنتن شبکه چهارم سیما رفت.

مالیات‌های بخش مسکن اهداف تنظیمی دارند، نه درآمدی

علی ملک زاده، پژوهشگر مسائل اقتصادی و مالیاتی در این برنامه گفت: اولین بیانیه امام خمینی (ره) درباره مسکن بود که نشان می دهد مسکن پیش از انقلاب اسلامی نیز شرایط خوبی را نداشته است. از طرفی بازار مسکن در ایران هر ۶ یا ۷سال شاهد افزایش جهشی قیمت بوده است.

وی افزود: هر چند دولت های مختلف سیاست های متنوعی را در این حوزه اجرا کردند، اما وقتی به مسیر طی شده در حوزه مسکن نگاه می کنیم، متوجه می شویم که سیاست‌ها نتیجه بخش نبوده است.

او گفت: مالیات بر خانه‌های خالی، خاصیت تنظیمی دارد و می تواند باعث عرضه شدن خانه های خالی در بازار باشد، در اصل با اجرای این مالیات، اشخاص، دیگر تمایلی به خالی نگه داشتن خانه خود ندارند، همچنین مالیات بر عایدی سرمایه ابزاری جهانی است که برای مقابله با سوداگری می توان از آن کمک گرفت.

وی خاطرنشان کرد: البته راه های دیگری نیز برای کنترل سوداگری در بازار مسکن وجود دارد که از جمله آن می توان به روش قهری اشاره کرد، اما این روش مخالف با موازین شرعی است و به همین دلیل می بایست مالیات بر خانه های خالی که همان روش تنظیمی است را دنبال کرد.

نبود مالیات‌های تنظیمی بخش مسکن عامل ایجاد ملاکیت و افزایش قیمت‌ها

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نبود مالیات‌های تنظیمی در بخش مسکن گفت: چند ماه پیش یکی از نمایندگان مجلس عنوان کرده بود که فردی در شهر تهران ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در اختیار دارد، این صحبت نشان دهنده وضعیت مسکن در ایران است که یک شخص می‌تواند تا این حد خانه در اختیار داشته باشد، اما از طرفی بخش زیادی از مردم از این قدرت بی بهره باشند.

ملک زاده افزود: وقتی وزیری در حوزه مسکن به اینکه مسکن نمی سازد و مخالف مالیات بر عایدی سرمایه بوده، افتخار می کند، طبیعی است که چنین وضعیتی در حوزه مسکن ایجاد می‌شود.

افزایش جهشی قیمت دارایی‌ها به ضرر عموم مردم و به نفع ملاکان

ملک زاده درباره اثرگذاری اجرای مالیات بر عایدی سرمایه گفت: یکی از اثرات اعمال این مالیات، کاهش نابرابری در حوزه مسکن است؛ چرا که نباید فراموش کنیم افزایش قیمت در ایران بیشتر به ضرر کسانی بوده که اصلا دارایی نداشته و در مقابل باعث چند برابر شدن سرمایه افراد صاحب دارایی می شود.

ملک زاده خاطر نشان کرد: مالیات بر خانه های خالی و مالیات بر عایدی سرمایه، روش هایی است که امروزه در اکثر کشورهای دنیا اجرا شده و نتیجه بخش نیز بوده است، اما می بینیم که در ایران مخالفان این طرح می گویند این قانون باعث افزایش قیمت مسکن می شود و با همین استدلال ها تا امروز جلوی اجرای این مسئله گرفته شده است.

معرفی کتاب مالیات بر عایدی املاک و تاثیر آن بر مخالفان

ملک زاده در انتهای صحبت‌های خود به کتابی اشاره کرد که زمان و مطالعه بسیاری برای نگارش آن صرف شده است. وی گفت: کتاب مالیات بر عایدی املاک محصول کار مطالعاتی و نخبگانی شبکه تحلیل‌گران اقتصاد مقاومتی است که به صورت علمی به بررسی مالیات بر عایدی سرمایه در بخش املاک پرداخته است.

وی در مورد تاثیر این کتاب بر مخالفان مالیات بر عایدی املاک گفت: جالب است بدانید رئیس اتحادیه مشاوران املاک که از دیرباز مخالف سرسخت این پایه مالیاتی بود با مطالعه این کتاب به موافقان پیوست و با مصاحبه‌ای اعلام کرد که مخالفتش با مالیات بر عایدی املاک اشتباه بوده است.

انتهای پیام/دولت و حاکمیت



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.