۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۶۳۶۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱ دسته: دولت و حکمرانی
۰

ظهیری معاون فرهنگی حوزه‌های علمیه خواهران کشور با اشاره به اینکه ارائه بسته پیشگیری از فرزندآوری در مراکز بهداشتی همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای کنترل جمعیت یک برنامه چند وجهی اجرا شد، امروز هم بایستی همچون سابق یک برنامه جامع و کامل چند ساله اجرا شود تا اثرات سیاست اشتباه قبلی از بین برود.

به گزارش حسین حیدری خبرنگار استان قم مسیر اقتصاد جمعیت یکی از عواملی است که تأثیر مستقیم روی رشد همه جانبه اقتصاد، سیاست و هر مقوله دیگری در کشور دارد. مشکل اساسی امروز ما بیش از آن که کمبود جمعیت باشد، پیری جمعیت است. مشکل پیری جمعیت از اجرای سیاست اشتباه فرزند کمتر زندگی بهتر در گذشته نشأت می گیرد که بایستی برنامه ریزی دقیقی در رفع این چالش انجام گیرد.

وجود نیروی انسانی جوان و مولد نیاز اصلی جوامع توسعه یافته

معصومه ظهیری مدیر کل سابق دفتر امور بانوان استانداری قم در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به مسئله پیری جمعیت، اظهار کرد: یکی از مهم ترین شاخص های رشد هر کشوری، وجود نیروی انسانی مولد، جوان، توانمند، کارا و پر انرژی است.

عضو هیئت علمی جامعه الزهرا با بیان اینکه وجود نیروی انسانی مولد و جوان، در دنیا جز, شاخصه های توسعه یافتگی شناخته می شود، ادامه داد: در دهه های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد رشد صعودی جمعیت بودیم، اما به دلیل شرایط به وجود آمده اقتصادی، برنامه کنترل جمعیت اجرا شد.

افزایش جمعیت به یک برنامه جامع و کامل نیاز دارد

مدیر کل سابق دفتر امور بانوان استانداری قم افزود: برنامه کنترل جمعیت باید در بازه زمانی خاصی متوقف می شد، اما این اقدام صورت نگرفت و پنجره جمعیتی کشور در برخی استان ها ساکن باقی ماند و یا حتی با رشد منفی مواجه شد.

ظهیری با بیان اینکه جامعه ای که دارای نیروی جوان مولد است، از حیث امنیتی و کار آمدی از رشد قابل توجهی برخوردار است، ابراز کرد: نشاط جامعه دارای افراد جوان به مراتب بیشتر از جامعه ای است که رو به پیری می رود.

وی اضافه کرد: امروز اگر بخواهند جامعه ای را ضعیف کنند، یک سیر نزولی برای جمعیت جوان آن ایجاد می کنند.

معاون فرهنگی حوزه‌های علمیه خواهران کشور با اشاره به فرهنگ غلط فاصله بین ازدواج و فرزندآوری، گفت: مسئله اقدام دیر هنگام برای فرزندآوری باعث نازایی در زوجین می شود.

ظهیری با بیان اینکه ارائه بسته پیشگیری از فرزندآوری در مراکز بهداشتی همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای کنترل جمعیت یک برنامه چند وجهی اجرا شد، امروز هم بایستی همچون سابق یک برنامه جامع و کامل چند ساله اجرا شود تا اثرات سیاست اشتباه قبلی از بین برود.

دستگاه های اجرایی و متولیان فرهنگی در مسئله جمعیت اقدامات موثر را انجام دهند

وی نقش رسانه ها در تشویق جوانان به فرزندآوری را مؤثر دانست و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست های لازم را به منظور ترغیب جوانان به ازدواج و افزایش فرزندآوری ابلاغ کرده است، لذا ضروری است دستگاه های اجرایی متولی فرهنگ وارد میدان شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان تاکید کرد: در حال حاضر مشکل ما این است که نسل آینده ما وارث سرزمینی خواهند بود که رو به پیری، کم نشاطی و کمبود نیروی مولد جوان می رود. لذا برای اینکه بتوانیم امنیت آینده سرزمین خود را تأمین کنیم، بایستی در دهه های پیش رو اقدامات هوشمندانه ای را به منظور افزایش جمعیت انجام داد.

انتهای پیام/ فرهنگ و گفتمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.