۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۶۳۸۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۸ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد از واحدهای مسکونی روستایی نیاز به مقاوم سازی دارند، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هیچ کمبود منابع اعتباری برای مقاوم سازی واحدهای روستایی ندارد.

به گزارش مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد) عزیزالله مهدیان، معاون امور بازسازی بنیاد مسکن روز سه شنبه در حاشیه سفر یک روزه خود به قزوین در گفت و گو با ایرنا گفت: بحث مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور از سال ۷۳ و در قالب برنامه های توسعه آغاز شده است.

وی افزود: با توجه به کند بودن روند مقاوم سازی ها، از اول برنامه چهارم توسعه قرار شد هر ساله ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در کشور مقاوم سازی شوند که تاکنون براساس برنامه های انجام شده برای ۲ میلیون واحد تسهیلات تامین شده که از این تعداد یک میلیون و ۷۶۰ واحد روستایی منجر به عقد قرارداد با بانک ها شدند که عملیات ساخت و بهره برداری از یک میلیون و ۵۵۰ واحد به پایان رسیده است.

به گفته وی، این در حالی است که سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد حادثه دیده نیازمند بازسازی در روستاها وجود دارند که از سال ۸۴ به بعد نیز ۳۶۰ هزار واحد در قالب بازسازی مناطق حادثه دیده مقاوم سازی شده اند.

مهدیان با اشاره به وجود پنج میلیون و ۳۸۰ هزار واحد روستایی موجود در کشور براساس آخرین سرشماری های موجود، گفت: تاکنون از این تعداد حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مقاوم سازی شده اند که با توجه به احداث و بهسازی برخی واحدهای روستایی توسط خود روستاییان، حدود ۴۰ درصد منازل روستایی کشور مقاوم سازی شده اند.

وی اظهار کرد: براساس طرح جامع مسکن نیز بنا داریم تا پایان سال ۱۴۰۵ تعداد واحدهای مقاوم سازی شده در روستاها را به ۷۵ درصد افزایش دهیم.

به گفته این مقام مسئول، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هیچ کمبود منابع اعتباری برای مقاوم سازی واحدهای روستایی ندارد.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به طرح مسکن معیشت محور، گفت: با توجه به اینکه مسکن روستایی با شهری تفاوت دارد و بخشی از معیشت روستائیان در مسکن آنها تامین می شود بنابراین این طرح مورد توجه قرار گرفته و در این خصوص نیز تفاهم نامه ای بین بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی در خصوص پرداخت تسهیلات قرض الحسنه صورت گرفته است.

وی، قزوین را در حوزه بهسازی و مقاوم سازی واحدهای روستایی جزو استان های پیشرو در کشور دانست و یادآور شد: میزان مقاوم سازی منازل روستایی استان ۶۰ درصد است.

این مسئول در پایان، اجرای طرح های معیشت محور و گردشگری را از اولویت های برنامه بنیاد مسکن در سال جاری برشمرد و افزود: در خصوص روستاهای هدف گردشگری، تفاهم نامه سه جانبه ای با میراث فرهنگی و گردشگری، استانداری و بنیاد مسکن منعقد شده و در این راستا نیز ۲ هزار واحد روستایی در کشور مورد هدف قرار دارند که ۱۵ روستا نیز در استان قزوین واقع شده است.

استان قزوین دارای ۸۵ هزار واحد مسکن روستایی است که ۵۹ هزار واحد آن مقاوم سازی شده است.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.