۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۶۱۶۷۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۷ دسته: دیگر رسانه‌ها
۱

مشاور معاون اول رییس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط تجاری ایران و عراق، میزان صادرات غیرنفتی ایران به این کشور همسایه بدون احتساب میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در سال گذشته را ۲۵ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: عراق، مقصد یک چهارم صادرات غیرنفتی کشور است.

به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از ایرنا حسن دانایی فر روز چهارشنبه در جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان آذربایجان غربی در ارومیه افزود: میزان صادرات ایران به عراق در سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده که ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از آن به صادرات غیرنفتی اختصاص داشت.

وی با اشاره به اینکه میزان واردات ایران از عراق طی سال گذشته به حدود ۷۷ میلیون دلار رسید، اضافه کرد: سهم ناچیز واردات ایران از عراق، پایداری مبادلات ۲ کشور همسایه را بر هم می زند و زمینه افزایش واردات باید از طریق استان های مرزی از جمله آذربایجان غربی فراهم شود.

مشاور معاون اول رییس جمهوری، میانگین ارزش کالاهای صادراتی ایران به عراق را مناسب خواند و اظهار داشت: میانگین ارزش کالاهای صادراتی ایران به کشورهای مختلف دنیا ۳۵۰ دلار اما به کشور عراق ۵۰۰ دلار بوده و نشان دهنده صادرات کالاهای با ارزش افزوده به این کشور همسایه است.

دانایی فر، از رشد قابل توجه صادرات مرزی آذربایجان غربی به عراق از طریق پیرانشهر و سردشت خبر داد و گفت: در حالی که سال گذشته به ترتیب ۱۸۰ و ۱۳ میلیون دلار کالا از پیرانشهر و سردشت به عراق صادر شده بود، این رقم در مدت مشابه امسال به ۳۳۷ و ۴۴ میلیون دلار رسید.

وی راه اندازی شرکت های مشترک حمل و نقل را برای سهولت در حمل کالاهای صادراتی به عراق بسیار موثر دانست و افزود: این امر می تواند زمینه اشتغال مرزنشینان را فراهم کرده و رضایت آنان را نیز فراهم کند.

ایران سومین صادرکننده عمده به عراق است

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز گفت: ایران با فاصله بسیار کم از چین و ترکیه، سومین صادرکننده به عراق به شمار می رود و این امر با تلاش تجار و بازرگانان و در سایه تعامل روزافزون تثبیت شده است.

سیدحمید حسینی افزود: سال گذشته میلادی، میزان واردات کشور عراق ۳۶ میلیارد دلار بود و چین با ۸.۳ میلیارد دلار، ترکیه با ۸.۲ میلیارد دلار و ایران با هشت میلیارد دلار سه کشور عمده صادرکننده به این کشور بودند.

وی اضافه کرد: روند صادرات کالا از ایران به عراق در ۱۳ سال گذشته همواره صعودی بوده و از ۷۵۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۴ به حدود هشت میلیارد دلار در سال گذشته رسیده که رشدی قابل توجه بوده است.

وی بیان کرد: یکی از عمده عوامل تصور عمومی در خصوص بالا بودن میزان صادرات ترکیه در مقایسه با ایران به عراق، ویترینی بودن کالاهای صادراتی این کشور است در حالی که ایران بیشتر کالاهای زیرساختی را به عراق صادر می کند.

دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: قطعات صنعتی، پنیر، بستنی، کاشی، ورق پلاستیکی و کولر آبی از جمله مهمترین کالاهای صادراتی از ایران به عراق محسوب می شود.

حسینی از افزایش میزان صادرات ایران به عراق طی سال جاری خبر داد و گفت: در حالی که متوسط صادرات روزانه کشورمان به این همسایه غربی در سال گذشته ۲۰ میلیون دلار بود، این رقم طی سال جاری به متوسط روزانه ۳۰ میلیون دلار بدون احتساب گاز صادراتی می رسد.

وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری روزافزون دولت عراق، مشکلات پیش روی تجار و بازرگانان نیز حل شود.

به گزارش ایرنا در این جلسه فعالان بخش های صنعت و تجارت آذربایجان غربی مشکلات خود را در خصوص صادرات کالا به کشورهای مختلف از جمله عراق مطرح کردند.

آذربایجان غربی در امتداد مرزهای ایران با عراق قرار دارد و حدود ۲۵۰ کیلومتر از مرزهای مشترک ۲ کشور در این استان قرار دارد؛ اشنویه، پیرانشهر و سردشت سه شهرستان مرزی آذربایجان غربی با شمال عراق به شمار می رود.

  1. ما بیشترین سود را از عراق می‌بریم درحالیکه ترکیه همین سود را از ما می‌برد!
    کاش برای کشوری سرمایه‌گذاری میشد که به درد ایران بخورد نه رفتار انگل گونه داشته باشد.

    ۰۱


جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.