۲۸ شهریور ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۲۵۲۱ ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

یکی از مهمترین برنامه‌های دولت اندونزی در سال ۲۰۱۶ خودکفایی این کشور در تولید برنج بود. با توجه به تلاش های که برای وارد کردن تکنولوژی مکانیزه کشاورزی، اصلاح زیرساخت آسیب‌دیده کشاورزی، و گسترش زمین های جدید برنج صورت گرفت این کشور توانست کاشت برنج را به دو بار ( و حتی سه بار ) در سال افزایش دهد.

به گزارش مسیر اقتصاد از وبسایت تمپو، با موفقیت در اجرای تمام این برنامه‌ها در ۲۰۱۶ دولت تولید برنج پوست‌کنده را به ۷۹ میلیون تن افزایش داد، که از هدف تولید ۷۶ میلیون تن و توقف واردات در ۲۰۱۶ بیشتر بود.

اندی عمران سلیمان، وزیر کشاورزی در روستای باکتی رسا در روز ۲۹ دسامبر ۲۰۱۶ گفت: اندونزی دیگر نیازی به واردات برنج نخواهد داشت و حتی قادر به صادرات محصول به کشورهای دیگر خواهد بود.

تولید ملی برنج پوست‌کنده از ۷۰ میلیون تن در ۲۰۱۴ و ۷۴ میلیون تن در ۲۰۱۵ به ۷۹ میلیون در ۲۰۱۶ رشد یافت. به منظور حفظ و پیشرفت این بخش، وزارت مربوطه به ترویج استفاده از تکنولوژی کشاورزی ادامه خواهد داد. اکنون باید کشاورزان اندونزیایی در استفاده از تکنولوژی و بذرهای ترکیبی مهارت داشته باشند. بدین ترتیب انتظار می‌رود که فصل برداشت به دو یا سه بار در سال برسد.

علاوه بر این، به منظور بهبود رفاه مزرعه‌داران ترویج تکنولوژی توسط وزارت کشاورزی ادامه خواهد داشت. عمران سلیمان وزیردر طی یک برداشت بزرگ برنج در روستای مارگرجو در روز ۳۰ دسامبر گفت: به واسطه تکنولوژی که شامل مکانیزاسیون کشاورزی نیز می شود، انتظار می رود که تولید برنج تا ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

طبق گفته‌های وزیر، وزارت کشاورزی از طریق مکانیزاسیون مانند فراهم کردن ابزارهای ماشینی برای مزرعه‌داران به تلاش خود برای افزایش تولید ادامه خواهد داد.

وزارت از طریق اقداماتی همچون ارائه ماشین آلات کشاورزی به مزرعه‌داران، مکانیزاسیون کشاورزی را تشویق میکند، سیاستی که برای بهبود بهره‌وری ادامه خواهد داشت.

وزیر خاطر نشان کرد که استفاده از تکنولوژی کشاورزی هزینه‌های تولید را تا ۵۰ درصد کاهش داده است. هزینه تولید یک هکتار که معمولاً به ۱۲ میلیون روپیه می رسید، اکنون تا ۶ میلیون روپیه کاهش یافته است. علاوه‌ بر اینکه مزرعه دار اکنون می تواند ۲ تا ۳ بار در سال کاشت محصول داشته باشد.

به منظور به بازیابی سطوح سابق بالای کشور در تولید مواد غذایی، دولت مقرارت مختلفی در بخش مذکور پیاده و زیرساخت های آسیب دیده تولید برنج را اصلاح کرد که به سه میلیون هکتار رسید. رئیس جمهوری جوکو ویدودو خواستار اتمام اصلاحات تا پایان سه سال آینده شده بود ولی وزیر کشاورزی اعلام کرد او و کارکنانش سعی دارند درطی یک سال این عملیات را به سرانجام برسانند.

دولت همچنین به بهبود توزیع کودها می پردازد و با افرادی که کودهای مصنوعی شیمیایی پخش و به مزرعه‌داران زیان وارد می کنند، مقابله می کند.

مادامی که مقررات و زیرساخت های جدیدی اصلاح می شوند؛ خودکفایی در مواد غذایی با تلاش برای مدرنیزه کردن کشاورزی قابل دسترسی است. مقامات رسمی سخت کار کرده‌اند تا تولید را بالا ببرند و صادرات و واردات را کنترل کنند. قیمت محصولات ارگانیک که بسیار در مرکز توجه هستند امکان دارد ده برابر بیشتر باشد و رفاه مزرعه‌داران را بهبود بخشد.

دولت ۱۶۰ هزار انواع ماشین آلات کشاورزی در مناطق مختلف توزیع کرده است. همچنین اندونزی در سال ۲۰۱۶ سعی کرد ۲۰۰ هزار هکتار زمین جدید برای کشت برنج گسترش دهد. با افزایش وسعت زمین های کشاورزی، هم‌اکنون مزارع برنج ۹ میلیون هکتار را پوشش می دهند.

زولکیفلی حسن، رئیس مجلس شورای مردم، از تلاش های وزیر کشاورزی برای افزایش محصولات از طرق مختلف که شامل مکانیزاسیون نیز می شود؛ تقدیر کرده است.

هر دو می دانیم که در این دوران، گسترش زمین های کشاورزی بسیار دشوار بود. اما جمعیت در حال رشد است، پس تولید مواد غذایی باید افزایش یابد. لذا از کارها و تلاش های وزیر برای افزایش تولید به ویژه از طریق مکانیزاسیون، تشکر می کنم.

سخنگوی مجلس نیز از اندی عمران سلیمان، وزیر کشاورزی، که تلاش هایش سبب شد تولید بالا برود و تضمین کند که کشور مجبور به وارد کردن برنج نشود، قدردانی کرد.

باید به طور رسمی اعلام کنم که به خاطر کارهای عمران سپاسگزار هستم، کسی که توانایی خود را برای افزایش تولیدات کشاورزی ثابت کرد. و واقعیت دارد که در سال جاری دولت بعد از ۳۲ سال برنج وارد نکرده است. باید از این عمل قدردانی شود، چرا که در شرایط کنونی ما چنین کاری آسان نیست.

طبق سخنان زولکیفلی در شرایط فعلی، فراهم کردن دستگاه‌های کشاورزی سیاست بسیار مؤثر و مفیدی است.

نیاز به مکانیزاسیون اجتناب ناپذیز است. کشاورزان قبلاً در حالی که هنوز هوا تاریک بود عازم زمین می شدند، در معرض آفتاب قرار می گرفتند و پوستشان تیره می شد، و دوباره در تاریکی و دیرهنگام به خانه برمی گشتند. با استفاده از ابزارهای جدید همچون تراکتور، کشاورزان می توانند کشت یک هکتار از زمین را در سه ساعت به اتمام برسانند. در حالی که قبلاً ۱۱ روز طول می کشید.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.