۲۰ مهر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۲۷۰۸ ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ دسته: انرژی، پتروپالایشگاه کارشناس: سید حسن محفوظی
۰

به دلیل کم بودن ظرفیت پالایش نفت نیجریه، این کشور بیشتر نیاز خود به فرآورده‌های نفتی را از طریق واردات تامین می‌کند. با بهره‌برداری از پتروپالایشگاه ساحلی دانگوت با ظرفیت ۶۵۰ هزار بشکه در روز، نه تنها نیاز داخلی این کشور به تامین سوخت برطرف می‌شود، بلکه ظرفیت مناسبی برای صادرات فرآورده نیز فراهم خواهد شد. به گفته مدیران این مجتمع، با افزایش کیفیت فرآورده‌های تولیدی در این پتروپالایشگاه، سوخت دیزل به اروپا و بنزین به آمریکای‌لاتین و کشورهای مرکز و غرب آفریقا صادر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود این مجتمع تا ابتدای سال ۲۰۲۱ به بهره‌برداری برسد.

به گزارش مسیر اقتصاد کشور نیجریه بزرگترین تولیدکننده نفت در آفریقا است. به دلیل کم بودن ظرفیت پالایش نفت، این کشور بیشتر نیاز خود به فرآورده‌های نفتی را از طریق واردات تامین می‌کند به طوریکه واردات فرآورده‌های نفتی این کشور تا سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۶۰ هزار بشکه در روز بوده است. بخش خصوصی این کشور در حال احداث بزرگترین پتروپالایشگاه آفریقا است که می‌تواند نیاز نیجریه به وارادات فرآورده را به طور ۱۰۰ درصدی پوشش دهد.

گام‌های نهایی افتتاح بزرگترین پتروپالایشگاه آفریقا

پتروپالایشگاه دانگوت نیجریه با ظرفیت ۶۵۰ هزار بشکه در روز قادر است  ۱۰۰ درصد نیاز داخلی این کشور به سوخت بنزین را تامین کند. به گفته مدیران این پتروپالایشگاه، با بهره‌برداری از این مجتمع به عنوان بزرگترین پتروپالایشگاه آفریقا‌، نه تنها می‌توان نیاز داخلی به سوخت را تامین کرد بلکه ظرفیت بسیار مناسبی برای صادرات فرآورده نیز فراهم خواهد شد؛ به طوریکه بنزین مازاد و سایر فرآورده‌های تولیدی مانند دیزل و سوخت جت این مجتمع قابلیت صادرات دارد. پیش‌بینی می‌شود این مجتمع تا ابتدای سال ۲۰۲۱ به بهره‌برداری برسد. احداث ایت پتروپالایشگاه در حاشیه خلیج گینه سبب شده است ضمن استفاده از آب دریا به عنوان آب مورد نیاز مجتمع، هزینه حمل و نقل و صادرات فرآورده‌های تولیدی نیز کاهش یابد.

خرید نفت به قیمت صادرات و فروش به قیمت وارادات

کشور نیجریه از سال‌ها پیش و در پی استهلاک بالای پالایشگاه‌های خود اقدام به مبادله نفت خام در مقابل سوخت (crude for fuel swap) کرده است. بر این اساس نفت خام به شرکت های پالایشی در خارج از کشور فروخته می‌شود و در عوض دریافت هزینه آن به صورت ارزی، بنزین و سایر سوخت‌های مورد نیاز کشور به میزانی مشخص از شرکت پالایشی تحویل گرفته می‌شود.

هر چند این طرح دولت نیجریه تا ۳ سال آینده تمدید شده است اما مدیران پالایشگاه دانگوت اعلام کرده‌اند نفت مورد نیاز خود را به قیمت صادرات از دولت خریداری کرده و فرآورده‌های خود را به قیمت واردات خواهند فروخت.

این پالایشگاه به منظور پالایش انواع مختلف نفت خام طراحی شده است که بتواند نفت مورد نیاز خود را از میدان‌های نفتی مختلف داخل و خارج از کشور تامین کند. گفته شده است که این پالایشگاه در نظر دارد سوخت دیزل را به اروپا و بنزین را به آمریکای‌لاتین و کشورهای مرکز و غرب آفریقا صادر کند.

افزایش کیفیت فرآورده‌ها به منظور افزایش رقابت‌پذیری

مدیران پالایشگاه دانگوت در نشست تجارت و لجستیک نفت (OTL) که هفته گذشته در لاگوس نیجریه برگزار شد، اعلام کردند برای افزایش قدرت رقابت‌پذیری فرآورده‌های تولیدی این پالایشگاه، در نظر دارند کیفیت محصولات خود را افزایش دهند؛ به طوریکه قرار است دیزل تولیدی این مجتمع مطابق استانداردهای زمستانی اروپا (European winter standard) تولید شود.

همچنین گروه صنعتی دانگوت در حال امکان‌سنجی تولید اتانول سوختی در کارخانه قند و ملاس هستند که به کمک ترکیب آن با سوخت تولیدی پالایشگاه دانگوت و کاهش آلودگی آن، سوخت صادراتی خود را مطابق استاندارد کشورهای هدف، تغییر دهند.

علاوه بر این به گفته مدیران ارشد پتروپالایشگاه دانگوت، طرح احداث واحدهای پتروشیمی این مجتمع با هدف تولید پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن در حال بررسی است و انتظار می‌رود ساخت آن همزمان با بهره‌برداری از پالایشگاه، آغاز شود.

منابع:

رویترز، plink.ir/w2b66

بلومبرگ، plink.ir/0byi0

انتهای پیام/ نفت و انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.