به گزارش مسیر اقتصاد بعد از این که سازمان حفاظت محیط زیست مجوز تولید و پرورش ماهی تیلاپیا در کشور را در استان یزد صادر کرد و اعلام نمود که بزودی این مجوز به استانهای دیگر نیز داده خواهد شد، برخی از افراد غیرمتخصص در حوزه شیلات، با هجمه های متعدد رسانه ای با مصرف و تولید این ماهی مخالفت کردند.
مخالفین تولید ماهی تیلاپیا در کشور از این ماهی به عنوان خوک ماهیان نام برده و معتقدند که مصرف این ماهی در آینده منجر به فراموشی افراد خواهد شد.
این در حالیست که سازمان خواربار جهانی (فائو) و سازمان اف دی ای (غذا و داروی آمریکا) سلامت این ماهی را بارها تایید کرده اند.
بر اساس تحقیقات موسسه آمریکایی لایواسترونگ، مصرف ماهی تیلاپیا کلسترول و چربی اشباع شده خون را تنظیم میکند و مصرف آن به کسانی که بیماری قلبی ندارند، پیشنهاد می شود.
مردم آمریکا سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن ماهی تیلاپیا مصرف می کنند. انجمن قلب آمریکا به بیماران قلبی و سایر مردم مصرف دو بار در هفته این ماهی را توصیه کرده است.
بررسی ها نشان می دهد که دلایل مخالفین ماهی تیلاپیا در داخل کشور عمدتا غیر کارشناسی و غیرعلمی بوده و ناشی از جهت گیری های سیاسی است؛ بعضی نیز معتقدند که این مخالفت ناشی از منافع واردات این محصول است.
موافقت سازمان دامپزشکی کشور با مصرف ماهی تیلاپیا
پیش از این در سال ۱۳۹۳ سازمان دامپزشکی کشور با ارائه سندی سلامت این ماهی را تایید کرد و به نوعی به نظرات غیرعلمی و غیرکارشناسانه در این زمینه پاسخ داد.
همچنین آذری تاکامی استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه تبریز سلامت ماهی تیلاپیا را تأیید کرده است، گفت: این ماهی را با ۳ روش پرورش تک جنسیتی، تولید در سیستم مدار بسته و پرورش در مناطق سردسیر می توان در کشور تولید نمود.
اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با تولید ماهی تیلاپیا در کشور موافق هستند و تولید آن با در نظر گرفتن ملاحظات لازم را در راستای حمایت از تولید داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی می دانند.
بنابراین ضروری است سازمان محیط زیست در این زمینه تصمیمی قاطع اتخاذ نموده و با هجمه های غیرکارشناسی، جلوی تولید داخلی این ماهی که سالانه بیش از ۱۶ هزار تن در کشور مصرف می شود و سلامت آن به تایید رسیده است را نگیرد.
بترکه چش حسودا که نمیتونن تولید تیلاپیا رو در کشور ببینن