حجت الاسلام و المسلمین روح الله صدوق کارشناس اقتصاد اسلامي در گفتگو با مسیر اقتصاد خلق پول بانکها را به جمع شدن آب در پشت سد تشبیه کرد و گفت: کسانی که مخالف خلق پول هستند، می خواهند قدرت پشت سد را انکار کنند.
خلق پول در توسعه غربی مضر و در جامعه اسلامی مفید است
صدوق خلق پول در توسعه غربی و جامعه اسلامی را متفاوت دانست و افزود: اگر تعریف پول، تجمیع انگیزه های دینی باشد، قدرت جدیدی که به وسیله خلق پول ایجاد می شود، حتما مناسب است. اما در وضعیت فعلی جامعه که تعریف پول، شدت بهره مندی مادی افراد است، خلق پول حتما مضر است. بنابراین دو نوع خلق پول داریم: خلق پول در توسعه غربی و خلق پول در جامعه اسلامی.
وی ادامه داد: اگر مدافع خلق پولی باشیم که توسعه غربی برای ما رقم می زند، به سمت انحلال در دلار می رویم. خلق پول در فضای امروز سجده بر دلار است. اما آیا اصل خلق پول بد است؟ خیر. ما در نظام جامع اقتصادی اسلام حتما از خلق پول با انگیزه معنوی دفاع می کنیم.
فاقد الگوی بانکداری اسلامی متناسب با بخش واقعی اقتصاد هستیم
این کارشناس اقتصادی ارائه الگوی بانکداری اسلامی را مشروط به ارائه الگو برای بخش واقعی اقتصاد دانست و اظهار داشت: بانک جزئی از ارکان اقتصاد است. آیا کسانی که به بانک ایراد می گیرند، بقیه اجزای سیستم اقتصادی را طراحی کرده اند؟ آیا الگوی اسلامی تولید و مصرف و صادرات و واردات را طراحی کرده اند؟ آیا توسعه فناوری را می توانند بر اساس اسلام جهت دهی کنند؟ نمی توان به یک بخش حمله کرد و سایر بخش ها را ندید.
صدوق با بیان اینکه بانک متغیر اصلی در اقتصاد نیست، گفت: در یک سیستم، موتور مولفه اصلی است. اگر موتور یک خودرو را طراحی کردید، متناسب با آن می توانید بدنه، لاستیک و غیره را نیز طراحی کنید. بنده بانک را متغیر اصلی در نظام اقتصادی غرب نمی دانم. اگرچه متغیر مهمی است و بخش مهمی از اقتصاد را تشکیل می دهد، اما اجزای دیگری در اقتصاد وجود دارد که بانک باید متناسب با آنها طراحی شود.
انتهای پیام/ نظام مالی
از خلق پول با انگیزۀ مدهبی دفاع میکنند!؟
یعنی مثلا اگر خلق پول کنیم و مسجد بسازیم ، مطلوب است!؟
موضع ایشان در برابر دزدی از ارزش پول جامعه چیست؟
راهکار ایشان برای تورم و تحریم و کاهش ارزش پول چیست؟