۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۴۹۰۵ ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰ دسته: کشاورزی
۰

علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به این که کشور با محدودیت شدید منابع آبی روبروست باید برای حفظ این منابع و همچنین رسیدن به خودکفایی در برخی از محصولات کشاورزی به سمت توسعه کشت دیم برویم.

علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شیراز در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص وضعیت کشت دیم گفت: اهمیت کشت دیم در کشورمان مغفول مانده است.

کشت دیم، راهکاری برای مقابله با کم آبی در کشور

وی افزود: با توجه به این که کشور با محدودیت شدید منابع آبی روبروست باید برای حفظ این منابع و همچنین رسیدن به خودکفایی در برخی از محصولات کشاورزی به سمت توسعه کشت دیم برویم.

اکبری با بیان اینکه باید بهره وری در اراضی آبی و دیم افزایش یابد، گفت: البته وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر کشت دیم به دنبال افزایش بهره وری منابع آبی از طریق تخصیص یارانه ۸۵ درصدی به آبیاری تحت فشار و بالابردن راندمان تولید است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد: کشاورزان باید محصولات و گیاهانی را که مصرف آب پایین و مقاومت بیشتری در برابر شوری خاک دارند در کشت دیم استفاده کنند.

توسعه باغات دیم در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شیب دار

وی با اشاره به قوانین برنامه ششم توسعه گفت: مجلس وزرات جهاد کشاورزی را مکلف کرده است که تا پایان سال ۱۴۰۰، باغات کشت دیم را در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شیب دار توسعه بدهد. بدین ترتیب این وزارتخانه باید با برنامه ریزی درست به این مهم دست یابد.

اهمیت توسعه کشت دیم در کشور

اکبری افزود: کشت دیم در اراضی شیب دار می تواند علاوه احیای پوشش گیاهی، اشتغالزایی گسترده ای نیز در مناطق روستایی داشته باشد، ضمن این که این کار سبب تقویت سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از بروز سیلاب های سهمگین در کشور می شود.

وی گفت: کشت دیم در استانها و شهرهایی که میانگین بارندگی آنها ۳۰۰ میلی متر باشد، می تواند توسعه یابد لکن در مناطقی با بارندگی کمتر از این مقدار، کشاورزان باید با احتیاط به کشت محصول خود بپردازند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: در نقاطی که امکان کشت دیم وجود دارد باید زمینه توسعه آن با رعایت اصول تخصصی فراهم شود، لکن در مناطقی که امکان کشت دیم وجود ندارد باید با بهره وری در منابع آبی کشت آبی صورت گیرد.

اکبری با بیان این که کشت دیم مکمل خوبی برای کشت آبی است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه های بسیار خوبی خصوصا در مناطق غربی کشور برای توسعه کشت دیم دارد تا بتواند در برخی از محصولات مثل گندم خودکفایی را حفظ کند.

راهکارهای مقابله با مشکلات کشت دیم

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان به ارائه راهکارهایی برای مقابله با مشکلات کشت دیم پرداخت و گفت: آموزش کشاورزان، تامین نهاده ها، تامین بذور و کاشت محصول کشاورزی متناسب با شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناطق مختلف کشور در این امر می تواند راهگشا باشد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.