۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۵۸۰۰۱ ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱ دسته: انرژی
۰

مقامات شرکت گازپروم روسیه اعلام کرده اند با وجود بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، این شرکت تمایل دارد در پروژه های تولید و صادرات گاز در ایران مشارکت داشته باشد. مشارکت در ۴ میدان گازی ایران و همکاری در ساخت خطوط لوله انتقال گاز به عمان و هند از جمله برنامه های احتمالی گازپروم در ایران عنوان شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد شرکت گازپروم روسیه مذاکراتی را با کره جنوبی در مورد احداث خط لوله گاز طبیعی از روسیه به شرق دور آغاز کرده است. با توجه به وضعیت سیاسی بهبود یافته در منطقه، قرار است که این خط لوله از طریق کره شمالی ادامه پیدا کند. این در حالی است که طبق گفته مقامات شرکت گازپروم، انتظار می‌رود مذاکرات این شرکت برای صادرات گاز به چین تا پایان سال جاری میلادی نهایی شود.

گازپروم به دنبال مشارکت در خطوط لوله صادرات گاز ایران

گازپروم همچنین مذاکرات خود با ایران را در زمینه توسعه همکاری ادامه داده است و این مذاکرات در حالی صورت گرفته که ایالات‌متحده تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اتخاذ کرده است. گفته می‌شود که این مذاکرات حول بازارهای با ظرفیت بالا و همچنین روش‌های انتقال گاز صورت گرفته و به نظر می رسد که گازپروم به پروژه‌های خط لوله ایران-عمان و مسیر ایران-پاکستان-هند، چشم دوخته است.

ویتالی مارکلوف، معاون رئیس گازپروم، در یک نشست مطبوعاتی گفت: «پس از مذاکرات بین ترامپ و کیم جونگ اون و بهبود روابط بین کره شمالی و کره جنوبی، اکنون پس از چندین سال تعویق، صحبت از احداث یک خط لوله احتمالی از طریق کره شمالی و جنوبی به میان آمده است.»

وی در ادامه گفت: «امروز، شرایط سیاسی تا حدودی نسبت به گذشته تغییر یافته است و کره جنوبی در مورد احیای این پروژه به گازپروم نزدیک شده و مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.»

شرکت کوگس کره جنوبی (Kogas)، در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷) قرارداد اولیه‌ای را با شرکت گازپروم به امضا رساند و قرار شد که از سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴) به مدت ۳۰ سال، سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز از گازپروم خریداری کند. طبق این معامله ۹۰ میلیارد دلاری، شرکت‌ها توافق کردند که یک خط لوله در سراسر کشور کره شمالی احداث کنند اما گازپروم این برنامه را به دلیل خطرات ژئوپلیتیکی لغو کرد.

گازپروم به دنبال توسعه بازارهای صادرات گاز

گازپروم در حال حاضر گاز خود را تنها به اروپا و ترکیه صادر می‌کند، اما قصد دارد برای نخستین بار با احداث خط لوله «نیروی سیبری» گاز خود را به چین ارسال کند. الکساندر مدودوف، مدیرعامل گاز پروم روسیه در این مورد گفت: «طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، در تاریخ ۲۰ دسامبر سال آینده میلادی (۲۹ آذرماه سال ۹۸)، یک قرارداد ۳۰ ساله عرضه گاز به چین، برای صادرات سالانه ۳۸ میلیارد مترمکعب گاز، با شرکت CNPCبه امضا خواهد رسید.»

در عین حال، گازپروم در حال مذاکره با چین برای ساخت یک خط لوله به منظور ارسال سالانه ۸ میلیارد مترمکعب گاز به شرق دور است و انتظار می‌رود که در پایان سال این مذاکرات نهایی شود.

مشارکت در ۴ میدان گازی ایران

مارکلوف اعلام کرد که این شرکت همچنان در حال گسترش ذخایر خود در خارج از کشور است و مذاکرات خود را در مورد مشارکت در چهار میدان گازی ایران آغاز کرده است. این میدان‌های گازی عبارتست از میدان گازی کیش، پارس شمالی، فرزاد A و B که در زمینه توسعه این میادین به یک توافق غیر رسمی با شرکت ملی نفت ایران دست پیدا کرده است.

وی گفت: «با توجه به این یادداشت، ما در حال تجزیه و تحلیل مالی و فنی این پروژه‌ها و ارائه پیش‌نویس پیشنهادات خود به طرف ایرانی هستیم. امروز ما این کار را به پایان رسانده‌ایم و اکنون در حال مذاكره با ایران در خصوص توسعه این چهار پروژه هستیم. بر اساس این یادداشت، ما باید تجزیه و تحلیل‌های خود را انجام دهیم و پس از آن مذاکراتی را انجام دهیم، شرایط قرارداد را در نظر بگیریم و تصمیمات نهایی را اتخاذ کنیم.»

تحریم مانع گازپروم در همکاری با ایران نیست

مدودوف نیز ضمن ابراز بی‌اعتنایی در مورد نگرانی‌های موجود در رابطه با تجدید تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه ایران در سال جاری، گفت: «اگر شما نمی‌توانید گرما را تحمل کنید، از آشپزخانه خارج شوید! گازپروم تمام خطرات فنی، اقتصادی و تحریم را ارزیابی خواهد کرد.»

مارکلوف در ادامه گفت: «همانطور که شرکت در حال بررسی گزینه‌های کسب درآمد و مسیرهای عرضه گاز ایران در آینده است. گازپروم علاوه بر پروژه مایع سازی گاز، در مورد پروژه تحویل گاز از طریق خط لوله ایران-عمان یا خط لوله ایران-پاکستان-هند که هنوز هم در انتظار امضای پاکستان و هند است نیز برنامه دارد.»
وی در پایان گفت که ایران مشارکت شرکت گازپروم در پروژه LNG ایران را پیشنهاد داده است و در این مورد هر دو طرف یادداشتی را به امضا رسانده‌اند.

منبع: پلاتس



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.