۱۱ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۰۴۳۸ ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۶ دسته: کشاورزی
۰

غفاری با بیان اینکه کاشت حبوبات به وسیله کشت دیم دستاوردهای خوبی برای کشور داشته است، گفت: کشاورزان مناطق نیمه خشک و معتدل کشور می‌توانند به وسیله کشت دیم گندم ماکارانی از سود فراوانی برخوردار شوند و ارزآوری نیز داشته باشند.

به گزارش مسیر اقتصاد عبدالعلی غفاری عضو هیت علمی موسسه تحقیقات دیم كشور و رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در گفتگو با برنامه روستای ما در رادیو اقتصاد در خصوص وضعیت کشت دیم در روستاهای کشور گفت: تحقیقات این مرکز پشتوانه اصلی کشت دیم در استان های مختلف است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بذور پرورشی در کشت دیم گفت: هسته های اولیه، بذور اصلاح شده هستند به همین دلیل موسسه تحقیقات دیم کشور به کشاورزانی که ابراز علاقمندی کرده اند و متعاقبا اعتماد به آن ها وجود دارد و اکثر توصیه های این موسسه را برای کشت دیم رعایت می کنند بذور را می دهد، سپس آنها این بذور را تکثیر می کنند و موسسه بر کار آن ها نظارت می کند و بعد این بذور از کشاورزان توسط این موسسه خریداری و به بقیه کشاورزان داده می شود.

کشور باید به سمت کشت دیم حرکت کند

غفاری با بیان این جمله که کشاورزی آینده، کشاورزی هوشمند، دانش بنیان و با استفاده از تکنولوژی می باشد، گفت: با توجه به تغییر اقلیمی که در کشور در حال رخ دادن است، ما باید هر چه سریعتر به سمت استفاده از کشت های بدون آب برویم؛ در همین راستا مثلا در استان فارس چندین هزار هکتار به کشت دیم اضافه شده است.

وی افزود: در آینده ای نزدیک با بحران آب روبرو خواهیم بود پس باید کشاروزان به سمت استفاده از کشت دیم بروند و اطلاعات کافی و وافی از نحوه کشت دیم و روش ها و اصول آن پیدا کنند.

نتایج مثبت کشت دیم در استان های مختلف

عضو هیت علمی موسسه تحقیقات دیم كشور گفت: در استان های نیمه گرمسیر و معتدل، کاشت حبوبات به وسیله کشت دیم دستاوردهای بسیار خوبی داشته است، اخیرا نیز به کشاورزان این مناطق نخودهایی معرفی شده است که به آن ها نخود پا بلند گفته می شود و می توان مکانیزه آن را کشت کرد و با کمباین نیز برداشت نمود و هزینه تولید آن هم اندک است.

وی با اشاره به این که بهترین نوع نخود برای مناطق معتدل کشور گونه های منصور و عادل است، گفت: کشاورزان مناطق سردسیری کشور باید هزینه های بالایی برای کشت این نوع نخود تقبل کنند، به همین دلیل ما به آن ها توصیه کرده ایم به دلیل تنوع زیاد محصولات به سمت محصولات علوفه ای بروند.

کاشت گندم ماکارانی با کشت دیم

غفاری گفت: در مناطق معتدل و نیمه خشک، کشاورزان می توانند گندم ماکارانی نیز بکارند زیرا این نوع گندم قیمتش نیز بسیار بالاتر از گندم های دیگر می باشد.

وی افزود: این گندم در کشور کم تولید می شود و بیشتر برای تولید ماکارانی وارد می شود و با گندم داخلی مخلوط می شود. لذا با توسعه کشت دیم در زمینه گندم ماکارانی می توان علاوه بر بهبود کیفیت ماکارانی های داخل شاهد ارزآوری بالا برای کشاورزان این نوع گندم بود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی با اشاره به حجم بالای پروتئین در گندم ماکارانی گفت: این گندم را می توان به راحتی در استان های لرستان، کرمانشاه و کهکلویه وبویر احمد و…کشت کرد.

غفاری گفت: کشاورزان این مناطق می توانند از گندم سات و سیمره نیز استفاده کنند زیرا هر چقدر تنوع کشت محصولات بیشتر رعایت شود تولید کشاورزی پایدارتر می شود.

دکتر غفاری در پایان گفت: یکی از مهمترین کارهای مرکز تحقیقات کشت دیم، تحقیق و معرفی روش های نوین آبیاری و ارقام کم آب بر است تا بتوان نیازهای آبی کشاورزی را بهتر مدیریت کرد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.