۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۹۶۴۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲ دسته: انرژی، طرح های پتروشیمی
۳

طرح احداث پتروشیمی فسا بعد از ۸ سال هنوز به صورت زمین خالی باقی مانده و تنها ۱۱.۳ درصد پیشرفت داشته است. با توجه به دوری این طرح پتروشیمی از دریا و نیاز بسیار زیاد آن به آب، توقف هرچه سریعتر آن ضروری است.

به گزارش مسیر اقتصاد طرح احداث پتروشیمی فسا در سال ۱۳۸۶ به همراه طرح احداث پتروشیمی های جهرم، داراب و فیروزآباد به تصویب رسید؛  کلنگ این پتروشیمی نیز در سال ۱۳۸۸ به همراه دیگر پتروشیمی های تولید پلی اتیلن استان فارس به زمین خورد.

جدول زیر بر اساس آمار منتشر شده در سال ۱۳۹۶ توسط شرکت ملی پتروشیمی درباره‌ی شرایط کنونی پتروشیمی فسا گردآوری شده است:

همانطور که مشاهده می شود در مدت ۸ سال گذشته از زمان کلنگ زنی، پروژه پتروشیمی فسا تنها ۱۱.۳ درصد پیشرفت داشته است.

دلایل عدم پیشرفت طرح پتروشیمی فسا را می توان در چگونگی تعریف این طرح جستجو کرد؛ پتروشیمی فسا به همراه دیگر پتروشیمی های استان فارس بدون داشتن مطالعات محیط زیستی و اقتصادی به تصویب رسید.

عدم لحاظ مطالعات کارشناسانه در تعریف پتروشیمی فسا سبب ایجاد موانع و مشکلات رفع ناشدنی بر سر راه احداث این پتروشیمی شده است.

اصلی ترین مانع بر سر راه احداث پتروشیمی فسا

خردادماه امسال نماینده مردم فسا در مجلس بیان کرد: صنعت پتروشیمی، آب بری زیادی دارد و پروژه پتروشیمی فسا ۳.۵ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد و مردم خواهان راه اندازی آن هستند.

معمولاً حجم آب مورد نیاز برای پتروشیمی های پلی اتیلن ۳۰۰ هزار تنی برابر با ۶.۵ میلیون متر مکعب در سال است که با آمار نماینده محترم فسا حدود ۳ میلیون اختلاف دارد.

با این وجود اگر میزان آب مورد نیاز برای پتروشیمی فسا، همان رقم اعلامی نماینده در نظر گرفته شود، حجم آب مورد نیاز برای این پتروشیمی در شبانه روز برابر با حجم آب مصرفی ۴۰ هزار نفر در شبانه روز است.

این در حالی است که هم اکنون به دلیل خشکسالی، مشکلات زیادی در تأمین آب شرب در فسا است و مردم این شهر در طول شبانه روز با چندین مرتبه قطعی آب رو به رو هستند.

به دلیل عدم امکان تامین آب مورد نیاز برای پتروشیمی فسا، می توان اصلی ترین مانع احداث پتروشیمی فسا را کمبود آب دانست. البته وجود این مشکل بزرگ حاصل نبود مطالعات زیست محیطی در این زمینه پیش از اجرای طرح است.

انتقال پتروشیمی فسا

امروزه در تمامی کشورهای پیشرو در صنعت پتروشیمی، طرح های آب بری همچون پتروشیمی فسا در کنار دریا ساخته می شود.

به دلیل وجود مشکلات عمده در تعریف پروژه پتروشیمی فسا، توقف رسمی و انتقال این پتروشیمی امری ناگزیر به نظر می رسد؛ اما آنچه که در این میان اهمیت دارد، جبران ۱۰ سال رویاسازی مسئولان و نمایندگان برای مردم فسا است.

هرچند که در این ۱۰ سال با تصویب طرح اشتباه پتروشیمی، هزینه های زیادی هدر رفته است؛ اما هزینه اصلی عدم بهره مندی مردم فسا از طرح های مناسب جایگزین بوده است.

پیشنهاد می شود مسئولان و نمایندگان شهرستان با شفاف سازی مسئله پتروشیمی فسا، مردم را از انتظار چندین ساله رهایی بخشند و با تصویب و اجرای طرحی های دارای تعریف کارشناسانه و متناسب با شرایط منطقه، کام مردم شهر را شیرین کنند.

  1. میدونستید الفین فیروزآباد که به عسلویه منتقل شده مالکش قرارگاه خاتمه سهامش هم در بورس بنام پتروشیمی های فسا داراب جهرم هست و کمتر از ۲۰۰% بازدهی داشتن که خیلی کمتر از پتروشیمی ممسنی است که ۹۰۰% بازدهی داشته پتروشیمی های فسا داراب جهرم هم مالکش قرارگاه خاتمه بجنبید بخرید تا مثل ممسنی نشده اولویت اول ساخت پتروشیمی فقط همین الفین هاست چه بهتر که مالکش هم خوشنام باشد همه جا شایعست میگن اگه ساخته بشن سودشون بالای هزار تومنه و قیمتشون بالای ده هزار تومن می شود الان زیر ۳۰۰ تومن میشه هر تعداد پتروشیمی های فسا داراب جهرم خرید

    ۱۱
  2. داستان کاسه ماست و دریا و دوغه دیگه ؟

    ۰۰


جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.