به گزارش مسیر اقتصاد بانک های مرکزی سراسر جهان در حال حرکت به سمت ذخیره سازی طلا به جای دلار هستند. این اقدام بانک های مرکزی از نااطمینانی جغرافیایی- سیاسی و سیاست های تجاری تهاجمی آمریکا ناشی می شود.
افزایش ۴۲ درصدی تقاضای طلا به دنبال تمایل کشورها به حذف دلار
آمارهای شورای جهانی طلا نشان می دهد که تقاضا برای طلا در میان بانک های مرکزی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد رشد داشته است. روسیه و ترکیه بزرگترین خریداران خالص طلا هستند.
بانک های مرکزی در نیمه اول سال ۲۰۱۸ در مجموع ۱۹۳.۳ تن شمش طلا به ذخایر طلایی خود اضافه کرده اند که یک رشد ۸ درصدی نسبت به ۱۷۸.۶ تن خرید انجام شده در سال گذشته را نشان می دهد.
شورای جهانی طلا اعلام کرده است در اواسط نیمه اول سال ۲۰۱۸ بانک های مرکزی نگهداری ذخایر طلای خود را به ۱.۳۶ تریلیون دلار افزایش داده اند که ۱۰ درصد از کل ذخایر خارجی جهان را تشکیل می دهد.
تحلیلگران معتقدند که دلیل این افزایش سهم طلا از ذخایر خارجی، تمایل کشورها به تنوع بخشی دارایی ها خارجی به غیر از دلار است.
افزایش سرعت حذف دلار به دلیل تنش های جغرافیایی- سیاسی
الدیار موراتف، تحلیلگر سنگاپوری بر این عقیده است که آمریکا مدت هاست از دلار برای فشار بر مخالفان خود استفاده می کند و این اقدام موجب ایجاد خشم در جامعه جهانی شده است و اکنون شاهد هستیم که مبارزه علیه دلار به اروپا رسیده است.
موارتف گفته است: «در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی نیز یک استراتژی مشابه شکل گرفته است. چین، ترکیه، ونزوئلا، ایران، قطر و اندونزی در تلاش برای حذف دلار از اقتصاد و تجارت خارجی خود هستند و به طور قابل توجهی در حال افزایش ذخایر طلایی خود هستند.»
در شرایطی که تنش های جغرافیایی-سیاسی افزایش یافته است طلا به عنوان یک دارایی جذاب است که متعلق به کشور خاصی نیست و هیچ کشوری به به وسیله آن از جانب کشور دیگر متحمل ریسک نمی شود.
منبع: راشاتودی yon.ir/wCceD
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل