به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از فارس حمید رضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه درخصوص اقدامات این کمیسیون در زمینه حمایت از تولید ملی نکاتی را مطرح کرد.
قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی اجرا نمی شود
فولادگر در خصوص نحوه اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی گفت: با وجود تصویب قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی، این قانون به خوبی در بخشهای صنعتی اجرایی نمی شود و با وجود تولید داخلی قطعات و محصولات، واردات زیادی در بسیاری از بخشها صورت میگیرد.
به گفته وی، این قطعات صنعتی در بخشهای مختلف از جمله صنعت نفت و نیرو و همچنین توسط برخی شرکتهای فعال در پروژههای عمرانی و صنعتی به کشور وارد میشوند که مستندات آن در گزارش کمیسیون ویژه تولید ملی ارائه خواهد شد.
ضرورت انتقال فناوری و افزایش داخلی سازی در قراردادهای خارجی
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی انتقال فناوری و افزایش داخلی سازی را از الزامات قراردادهای منعقد شده با شرکتهای خارجی دانست و گفت: در این قراردادها الزامی برای انتقال فناوری و افزایش داخلی سازی در نظر گرفته نمیشود. به طور مثال میتوانیم به قراردادهای خودرویی با شرکتهای خارجی اشاره کنیم.
وی افزود: الزام اولیه برای داخلیسازی خودروهای مشترک تولیدی با شرکتهای خارجی ۴۰ درصد تعیین شده، اما در قراردادهای جدید خودرویی از جمله تولید محصولات پژو این الزام رعایت نشده است.
موضوع مونتاژ کاری در کمیسیون حمایت از تولید ملی بررسی می شود
فولادگر با اشاره به بررسی موضوع مونتاژکاری در صنعت کشور توسط کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و کمیسیون اصل ۴۴ اظهار داشت: پیشنهادی مطرح کردیم تا این موضوع در دستور کار کمیسیون صنایع مجلس نیز قرار گیرد و در کمیسیون تولید ملی و اصل ۴۴ هم بررسی بیشتری در مورد آن صورت گیرد.
وی با بیان اینکه گزارشی در این مورد در کمیسیون اصل ۴۴ قرائت خواهد شد، گفت: در این گزارش، مسائلی در مورد حمایت از تولید داخل مطرح شده است.
رئیس کمیسیون ویژه تولید ملی و عضو کمیسیون صنایع تصریح کرد: دومین گزارش در مورد مونتاژکاری در کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و اصل ۴۴ در حال جمعبندی است که طی دو تا سه هفته آینده در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.