۲۱ شهریور ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۷۲۸۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۶ دسته: کشاورزی
۰

با وجود افزایش تعرفه واردات روغن پالم از ۱۰ درصد به ۴۰ درصد طی دو سال اخیر، واردات این روغن در ۴ ماه ابتدای سال جاری حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد)، روغن پالم که از میوه درخت نخل روغنی به دست می آید، پرمصرف ترین روغن گیاهی جهان است و عمدتا در کشورهای مالزی و اندونزی تولید می شود.

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو معتقد است که این روغن دارای اسید چرب اشباع با زنجیره بلند است و یافته‌های علمی ثابت کرده که مصرف زیاد آن در انسداد عروق، بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی در بیماری‌ سرطان اثرات سوئی دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع با زنجیره بلند از سوی مردم محدود شود.

واردات ۴۲۲ هزار تنی روغن پالم در سال گذشته

با این وجود در سالیان اخیر واردات این روغن به کشور به خاطر ارزان بودن فراوان آن به طرز قابل توجهی افزایش یافته است؛ بر اساس آمار گمرک ایران، سال گذشته واردات روغن پالم بیش از ۳۰۵ میلیون دلار و به وزن ۴۲۲ هزار تن بوده است که بیشترین واردات این محصول از کشورهای مالزی، سنگاپور و اندونزی بوده است.

در ۴ ماه نخست سال نیز، در حالی ۱۱۵ میلیون دلار صرف واردات ۱۴۵ هزار تن روغن پالم شد که شاهد رشد واردات ۳۵ میلیون دلاری این محصول در مدت مذکور بوده‌ایم که افزایش حدود ۴۰ درصدی را نشان می دهد.

در همین خصوص داریوش محمودی،  دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی از موافقت سازمان حمایت تولید کنندگان و مصرف کنندگان گفت: سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن روغن خام به کشور وارد می‌شود که براساس ابلاغیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حد مجاز تعریف شده برای واردات روغن پالم حدود ۳۰ درصد بوده که این سهم در واردات سال‌های گذشته رعایت شده است و در واقع روغن‌های نباتی مانند پالم، سویا، آفتابگردان و کلزا عمده ترین سهم را در صنعت روغن نباتی جهان و ایران ایفا می‌کنند.

وی افزود: ۲۰۰ میلیون تن روغن خام در جهان تولید و مصرف می‌شود که حدود ۶۰ میلیون تن آن به روغن پالم اختصاص دارد و در این میان کمتر از یک درصد تولید روغن پالم در جهان، در ایران مصرف می شود.

تعرفه واردات روغن پالم ۴ برابر شده است

گفتنی است از سال ۹۴ تاکنون تعرفه واردات روغن پالم از ۱۰ درصد به ۴۰ درصد رسیده است و سیاست‌گذاری های اخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر مشوق‌های تعرفه‌ای در صورت خرید دانه‌های روغنی تولید داخل نیز تاثیر چندانی بر اصلاح این وضعیت و کاهش واردات جهت کمک به صنایع روغن نباتی نداشته است.

امید است با بهبود تعرفه ۴۰ درصدی واردات این محصول و فراهم کردن شرایط برای تولید آن در داخل کشور، واردات این محصول به کشور کاهش یابد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.