به گزارش مسیر اقتصاد کشورهای تشکیلدهنده گروه بریکس که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی هستند، امیدوارند در سایه تلاشهای دولتهای غربی بتوانند سیاستهای اقتصادی و دیپلماتیک خود را همگام با روندهای جهانی منطبق سازند و چارچوب اولیه این مسئله، استفاده از ارزهای ملی در معاملات پایاپای خواهد بود.
بریکس توانسته یک چهارم اقتصاد دنیا را در مقابل اروپا و آمریکا متحد کند
در سمت مقابل، بریکس با اختلافات داخلی دستهپنجه نرم میکند اما به لطف قوانین بازدارنده اساسنامه این گروه، تاکنون توانسته مشکلات و اختلافات داخلی خود را حل کند. در عین حال گسترش روزافزون اعضای این گروه با طیف وسیعی از پیامدهای ژئوپلیتیکی همراه است؛ چرا که کشورهای عضو بریکس اکنون بیش از یک چهارم اقتصاد جهان و ۵۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند و این مسئله برای رویکار آوردن یک نظام پرداخت بینالمللی بسیار مطلوب ارزیابی میشود.
دلارزدایی؛ محور اصلی تعاملات بریکس در چارچوب اهداف آن است
رهبران کشورهای عضو بریکس به صورت فزایندهای خواهان حذف دلار از معاملات بینالمللی خود هستند و بریکس این چارچوب را در اختیار این کشورها قرار داده تا در قالب توافقنامههای درونسازمانی بتوانند معاملات خود را با ارزهای ملی خود به سرانجام برسانند. مدتها است که دلارزدایی به یکی از مهمترین اهداف رهبران کشورهای عضو بریکس تبدیل شده است و در این مسیر امیدوارند تا با تدوین یک سیستم مالی جایگزین، بتوانند وابستگی خود به معامله با دلار را کاهش دهند.
به همین منظور، سیستم مالی NDB در سال ۲۰۲۱، برای اولین بار برای معاملات ارزی جایگزین دلار شد و کارایی فعلی این سیستم مالی به دلیل عدم برخوداری از اهمیت لازم نزد رهبران و فشارهای آمریکا نتوانسته آنطور که باید و شاید به اهداف خود برسد؛ اما به جهت تسریع روند دلارزدایی بسیار مؤثر عمل کرده است.
منبع: Council Foreign Relations
انتهای پیام/ تجارت و دیپلماسی