به گزارش مسیر اقتصاد شرکتهای حاکمیتی چین پیشگام در توسعه شبکه نسل پنجم شبکه تلفن همراه در جهان هستند. نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G)، یا به طور دقیقتر، نسل پنجم ارتباطات سیّار سلولی، هماکنون جدیدترین نسل سیستمهای ارتباطات سیار سلولی است که پس از نسل چهارم (۴G) فعلی ارائه شده است.
فناوری ۵G یکی از فناوریهایست که شرکتهای بزرگ فناوری در سرتاسر دنیا به شدت به آن توجه دارند؛ زیرا این شبکهها شکلدهنده آینده صنایع مخابراتی و ارتباطاتی در جهان هستند. اهمیت فناوری نسل پنجم مخابرات باعث شده تا علاوه بر شرکتهای بزرگ و کوچک مخابراتی، سیاستمداران نیز عنایت ویژهای به این موضوع داشته باشند.
شرکتهای حاکمیتی چین پیشرو در توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G)
دولت و شرکتهای حاکمیتی چین از جمله شرکت هوآوی، بزرگترین تولید کننده تجهیزات ۵G در جهان، China Mobile Ltd بزرگترین شرکت مخابراتی بی سیم جهان و Lenovo Group Ltd شرکت دولتی سازنده رایانه در چین، سالهاست که به شدت درگیر استانداردهای جهانی برای اجرای شبکههای ۵G هستند.
خدمات تجاری شبکههای ۵G هماکنون در تعدادی از شهرهای چین مثل پکن، شانگهای، گوانگژو و شنزن در اختیار مصرفکنندگان قرار گرفته است. با وجود اینکه کشورهای آمریکا و کرهجنوبی نیز در سال جاری برخی از خدمات نسل پنجم شبکه تلفن همراه را در برخی از نقاط کشورشان راه انداختند، اما شبکه ۵G در چین بزرگترین شبکه موجود میباشد که این موضوع میتواند باعث تاثیر گذاری بیشتر چین در این صنعت در مقیاس جهانی باشد.
اثرات توسعه نسل پنجم شبکه تلفن همراه ۵G بر اقتصاد چین
آکادمی اطلاعات و فناوری ارتباطات چین تخمین میزند که بازار ۵G میتواند ۱.۱ تریلیون یوان (۱۵۶ میلیارد دلار) یا ۳.۲ درصد از رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۵ را تشکیل دهد، ۸ میلیون شغل ایجاد کرده و تا سال ۲۰۳۰ ارزش ۲.۹ تریلیون یوان به ارزش اقتصادی کشور اضافه کند.
شبکههای ۵G با گسترش ظرفیت جمعآوری و تجزیه و تحلیل مقادیر انبوه دادهها درباره همه موضوعات از اعتبار مصرف کنندگان گرفته تا الگوهای ترافیکی، عادات خرید و سایر اطلاعات، میتوانند دستگاههایی را که قابلیت یادگیریی و پیشبینی و پاسخ به حوادث را دارند، فعال کنند. این موضوع به نفع شرکتهای محلی چینی است و میتوانند در رانندگی خودکار، روباتیک، سیستمهای نظارت از راه دور، سیستم عاملها و برنامههای کاربردی برای اینترنت اشیاء و اتوماسیون از برنامههای چینی استفاده کنند.
ظرفیت بالای بازار داخلی مصرفکنندگان اینترنت چین
راه اندازی شبکه تجاری ۵G به چین اجازه میدهد تا از مزیت خود به عنوان بزرگترین مجموعه مصرف کنندگان اینترنت متصل در جهان برای نوآوری و کاهش هزینهها استفاده کند و این موضوع به فروش قطعات در خارج از کشور نیز کمک میکند. چین بیش از هر کشور دیگری کاربر اینترنتی دارد؛ حدود ۸۵۰ میلیون نفر در این کشور از اینترنت استفاده میکنند. کارشناسان اعلام کردند که دو عامل قیمت و میزان گستردگی نسل پنجم شبکه تلفن همراه تاثیر مهمی بر سراسر زنجیره ارائه خدمات خواهد داشت.
این امر به ویژه هنگامی اهمیت دارد كه ایالات متحده از كشورهای دیگر خواسته است كه تجهیزات هوآوی را تحریم كنند. با وجود فشارهای ایالات متحده، هوآوی اعلام کرده است که بیش از ۶۰ قرارداد تجاری برای تأمین نسل پنجم شبکه تلفن همراه در سراسر جهان منعقد کرده است، که حداقل ۲۸ مورد آن با کشورهای اروپایی است.
انتهای پیام/ دولت و حاکمیت