به گزارش مسیر اقتصاد با نزدیک شدن به پایان فصل زراعی جاری بررسی وضعیت تولید محصولات غذایی در سال گذشته از اهمیت بالایی برخودار است.
از آنجایی که در سال گذشته قیمت محصولات اساسی علیرغم وجود تورم ۱۰ درصدی بدون تغییر باقی مانده بود این موضوع نگرانی هایی را نسبت به کاهش تولید محصولات کشاورزی ایجاد کرده بود.
۱۷ شهریور ماه عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر استمرار تولید گندم و حفظ خودکفایی در این بخش از افزایش تولید گندم، جو، دانههای روغنی و شکر در سال زراعی جاری خبر داد.
عباس کشاورز تصریح کرد: کشت شکر به علت محدودیت آب در پاییز انجام می شود و برنامه بعدی وزارت جهاد کشاورزی به منظور افزایش تولید محصولاتی نظیر غلات، حبوبات، علوفه و دانههای روغنی استفاده از ظرفیت تولید دیم است.
وی درباره خودکفایی در تولید گندم نیز گفت: حدود ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم در سال جاری تولید شد که در نتیجه همچنان نیازی به واردات گندم نیست و درصورت مازاد، صادرات نیز انجام خواهد شد.[۱]
کاهش ۱۰ هزار میلیارد تومانی هزینه دولت در اثر خرید تضمینی گندم
زوم افزایش قیمت گندم در سال آینده به منظور تداوم در خودکفایی تولید گندم
گفتنی است در سال زراعی گذشته حدود ۹ میلیون و پانصد هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که با احتساب ذخایر فعلی گندم خودکفایی در تولید گندم در سال جاری نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
اما علیرغم تولید و خرید تضمینی مناسب گندم، امسال نیز مانند سال گذشته خبری از افزایش صحیح قیمت گندم برای سال آینده نیست.
از آنجایی که طی دو سال گذشته قیمت گندم متناسب با هزینه های تولید افزایش پیدا نکرده است، در صورت عدم افزایش قیمت این محصول، تولید گندم مانند سال ۸۷ کاهش پیدا خواهد کرد.
لزوم رسیدگی نمایندگان مجلس به تخلف سازمان برنامه و بودجه در مخالفت با افزایش قیمت گندم
به همین منظور انتظار می رود نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نظارت بر اجرای صحیح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی هرچه سریعتر به منظور تعیین و افزایش قیمت گندم اقدام جدی تری نمایند.
البته سازمان برنامه و بودجه مخالف اصلی افزایش قیمت گندم در سال گذشته بود و این اقدام سازمان برنامه مغایر با قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی است و باید اصلاح شود.
پینوشت:
[۱] خبرگزاری ایسنا کد خبر ۹۷۰۶۱۷۰۸۲۳۶