به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از خانه ملت محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جزییات نشست روز قبل (دوشنبه ۴ دی ماه) کمیسیون عمران مجلس، گفت: در این جلسه تبصرههای اجرای به کمیسیون عمران در خصوص لایحه بودجه ٩٧ کل کشور با حضور نمایندگانی از دستگاههای اجرایی بررسی شد.
وی با اشاره به زمینلرزههای اخیر رخداده در کشور بر ضرورت نوسازی بافت فرسوده تأکید کرد و گفت: در سالهای اخیر در زمینه مقابله با بافت فرسوده و همچنین بهسازی آنها خوب عمل نشده است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طبق قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه باید سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده مورد نوسازی و احیا در کشور واقع میشد، افزود: متأسفانه در طی سالهای اخیر نوسازی سرجمع ۱۵ درصد بافت فرسوده نیز صورت نگرفته است که این خود زنگ خطری برای وقوع زلزله و خطرات احتمالی آن است.
تأکید برنامه ششم توسعه به نوسازی بافت فرسوده
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تأکید قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر شناسایی و نوسازی سالی ۲۷۰ محله، تصریح کرد: با اعتبارات فعلی قانون برنامه ششم توسعه و مصوبات آن در خصوص نوسازی بافت فرسوده نیز به سرنوشت سایر قوانین سالهای گذشته دچار خواهد شد.
رضایی با یادآوری پیشنهاد دولت مبنی بر برداشت مبلغی از صندوق توسعه ملی برای نوسازی بافت فرسوده، گفت: تلاش کمیسیون عمران مجلس افزایش این مبلغ در لایحه بودجه ۹۷ کل کشور بوده تا بتوان نوسازی بافت فرسوده را با سرعت بیشتری انجام داد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از موافقت کمیسیون عمران مجلس با برداشت رقمی در حدود ٢٠ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای نوسازی بافت فرسوده و بازسازی استانهای درگیر شده با زلزله خبر داد.
حمایت کمیسیون عمران مجلس برای کمک به بنیاد مسکن برای مقاومسازی واحدهای روستایی
رضایی همچنین از پیشنهاد کمیسیون عمران مجلس برای کمک به بنیاد مسکن برای مقاومسازی واحدهای روستایی خبر داد و گفت: تأمین آب شرب روستایی با پیشنهاد اختصاص ۵٠٠ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به شبکه آب روستایی کشور پیشنهاد دیگر این کمیسیون در حین بررسی لایحه بودجه ٩٧ بود.
ارائه تسهیلات ارزان روند نوسازی بافت ناکارآمد را تسریع میکند
وی با تأکید بر اینکه ارائه تسهیلات ارزانقیمت به مردم یکی از راهکارهای نوسازی بافت فرسوده است، افزود: متأسفانه برخی از ساختمانهای جدید نیز از نازلترین کیفیت به لحاظ مصالح، کارکرد ساختمانی و همچنین نظارتهای لازم برخوردارند که این خود بر تعداد سازههای فرسوده افزوده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: سازههای جدید غیر ایمن نیز در مدت کوتاهی به یک بافت فرسوده تبدیل میشوند که این نشان میدهند که باید در بحث ساختوسازها دقت بیشتر و نظارت بهتری صورت بگیرد و کیفیت ارتقا یابد در غیر این صورت در بروز زمین ارزه فاجعه رخ خواهد داد.
وی با اشاره به تجربه کشورهای همسایه در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده، افزود: در حال حاضر کشوری مانند ترکیه بافت فرسوده خود را ساماندهی کرده اما ما هنوز در این زمینه موفق عمل نکردهایم و نمره قابل قبولی در این زمینه نداریم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه زلزله تهران به لحاظ تراکم جمعیت و بافتهای فرسوده ویرانگر خواهد بود، گفت: در حاشیه شهر تهران بافتهای فرسوده بسیاری وجود دارد و در صورت بروز زلزله بزرگراهها مسدود شده که این خود بر تبعات زمینلرزه میافزاید.