۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۳۴۷۷۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵ دسته: کشاورزی
۰

نیکزادی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: طبق قانون تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت کشاورزی، این وزارتخانه مسئول بخش بازرگانی محصولات کشاورزی است؛ زیرا برای صادارت یا واردات یک محصول باید زنجیره ای به هم پیوسته در کنار هم دیده شود.

به گزارش مسیر اقتصاد حبیب اله نیکزادی پناه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تشریح وضعیت محصولات مازاد کشاورزی بر ضرورت برنامه ریزی برای صادرات این محصولات در دولت دوازدهم تاکید کرد.

وی گفت: طبق قانون تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی مسئول بخش بازرگانی محصولات کشاورزی است؛ زیرا برای صادارت یا واردات یک محصول باید زنجیره ای به هم پیوسته در کنار هم دیده شود.

مدیریت واحد صادرات کشاورزی، وظیفه وزارت جهاد

نیکزادی با بیان اینکه در زنجیره تولید و توزیع محصولات کشاورزی به زیر ساختهای مناسب صادراتی، درجه بندی محصولات و دسته بندی آنان نیاز داریم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید به وسیله بخش خصوصی این پیش نیازها را فراهم کند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: در راستای ایجاد بازارهای مناسب برای محصولات کشاورزی باید وزارت امور خارجه به کمک وزارت جهاد کشاورزی بیاید و رایرنی های اقتصادی برای صادرات محصولات کشاورزی را انجام دهد.

وضعیت نامناسب تجارت کشاورزی به دلیل نبود مدیریت واحد

وی گفت: متاسفانه صادرات محصولات کشاورزی بدلیل آنکه در حال حاضر دو وزارتخانه مسئولیت صادرات و تجارت را عهده دار هستند و برنامه ریزی ها یکپارچه نیست، وضعیت مناسبی ندارد.

نماینده مردم بم در مجلس تاکید کرد: برای بهبود وضعیت صادراتی باید بهره وری و کیفیت محصولات افزایش و با حمایت های دولت هزینه های تولید نیز کاهش یابد.

عضو کمیسیون کشاورزی  با بیان این که بهره وری کشاورزی در ایران پایین است، گفت: به عنوان مثال ما در بم خرما تولید می کنیم اما خرمای وارداتی از روسیه ارزان تر است، زیرا آن ها از شیوه های علمی در کشاورزی بهره می برند.

این نماینده مجلس دیگر مشکل موجود در بخش کشاورزی را مسئله واردات محصولات مورد نیاز کشور دانسته و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت بسیار قوی بر این موضوع داشته باشد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال خرمای بم که از کیفیت بالایی نیز برخوردار است نه تنها صادر نشده بلکه با واردات محصول مشابه فروش نرفته و در انبارها باقی مانده است.

ضعف صنایع جانبی کشاورزی یکی از موانع صادرات

نیکزادی یکی دیگر از مشکلات موجود در زمینه صادرات محصولات کشاورزی را ناشی از ضعف صنایع جانبی دانست و گفت: با ساماندهی صنایع جانبی حتی وزارت جهاد کشاورزی می تواند کالاهای فروش نرفته را به محصولات دیگری تبدیل نماید.

وی گفت: به لحاظ قانونی مشکلی برای رشد صادرات محصولات کشاورزی نداریم، اما نیازمند عزم جدی از طرف مسئولین دولتی و وزارت جهاد کشاورزی هستیم تا بتوانیم به این موضوع برسیم.

نیکزادی با اشاره به ظرفیت سازمان توسعه روستایی در کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی می تواند از طریق همین سازمان و تشکل های روستایی بسیاری از مشکلات مربوط به محصولات کشاورزی را حل کند.

گفتنی است بعد از اجرای قانون تمرکز وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی، همچنان مدیریت تجارت محصولات کشاورزی و غذایی بین دو وزارتخانه صمت و کشاورزی مشترک است؛ اما طبق قانون باید این مسئولیت به طور کامل به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شود.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.