به گزارش مسیر اقتصاد، حمید تهرانفر قائم مقام مدیرعامل بانک صادرات و معاون سابق نظارت بانک مرکزی، در دومین روز از بیست و هفتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی در حاشیه ارائه مقاله «نظارت موثر بر بانک ها و اقتدار مقام ناظر بانکی در ایران» به نکات مهمی در خصوص نظارت بانکی و قدرت بانک مرکزی در این زمینه اشاره کرد.
تهرانفر گفت: سوال من این است اگر بانک مرکزی با اقتدار کامل اعمال نظارت کند و مدیران بانکی را با استفاده از این ابزارها از کار برکنار کند، سرانجام چه رخ خواهد داد؟ یعنی ما با این تنبیه و برکناری به دنبال چه می گردیم؟ دلیل اصلی نظارت بانک مرکزی چه بوده است؟ داشتن بانکهای سالمتر و یا کنترل نرخ سود بانکی در محدوده ای مشخص؟ کدام صحیح است؟
این مقام سابق بانک مرکزی در ادامه افزود: من به تمام شما محققان اطمینان می دهم که اگر یک بانک مفلوک پیدا شود که بخواهد تمام قوانین و ضوابطی که دستگاه ها مصوب کرده اند را رعایت کند، تردید نداشته باشید طی ۶ ماه این بانک ورشکسته می شود؛ به همین دلیل بانک مرکزی در انجام وظایفش مردد خواهد بود.
وی گفت: در حال حاضر بانکها سودآور نیستند و برای اینکه سودآور باشند باید تخلف کنند که من با قاطعیت می گویم که همه تخلف می کنند و بانک مرکزی نیز می داند که اگر بخواهد قوانین را اعمال کند با توجه به وضعیت بحرانی کنونی احتمال ورشکستگی بانکها وجود دارد و باید هر چه زودتر بانکها را به حال خود رها کرد تا سیستم بهتر عمل کند.
تهرانفر اضافه کرد: بانک مرکزی تنها مقام ناظر نیست و سایر ارگان ها مثل وزارت اطلاعات، سپاه، دیوان محاسبات و … نیز به نظارت مشغول اند که تعداد کارکنان آنها به مراتب بیشتر از کارکنان بانک مرکزی است.
وی در پایان سخنان خود را اینگونه جمعبندی کرد: بنابراین در اقتدار بانکی، اگر اصل و هدف مورد اجماع واقع نشود زمینه ایجاد بلاتکلیفی بانک مرکزی در انجام وظایفش می شود و به طبع آن، انجام نظارت دشوار خواهد شد؛ لذا انتقادات مطرح شده وارد است و ما امیدواریم با دغدغه ای که دوستان محقق در این زمینه دارند مشکل مورد نظر نیز مرتفع شود.