۲۱ آبان ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۲۳۶۲۲ ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۹ دسته: کشاورزی
۰

معاون مرکز ملی تحقیقات آبزیان آبهای شور با اشاره به افزایش تولید غیرقانونی تیلاپیا در کشور گفت: تولید غیرقانونی این ماهی نتیجه فرصت‌سوزی سازمان محیط زیست است.

فرهاد رجبی پور، معاون مرکز ملی تحقیقات آبزیان آبهای شور کشور در گفتگو با مسیر اقتصاد (مسیر اقتصاد) در خصوص وضعیت تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت: متاسفانه تاکنون هیچ مجوزی برای تولید تیلاپیا صادر نشده است.

رجبی پور افزود: موسسه تحقیقات آبزیان آبهای شور و سازمان شیلات ایران در کارگروهی که به مدیریت استاندار یزد و معاونت ریاست جمهوری برگزار شد پیگیر مجوز تولید این ماهی در کشور بودند و در همین خصوص مذاکراتی با محیط زیست صورت گرفت ولی هنوز مجوزی از سوی سازمان مربوطه برای تولید این ماهی صادر نشده است.

وی با اشاره به روند تاریخی طی شده برای گرفتن مجوز ماهی تیلاپیا، گفت: در دهه ۸۰ لزوم توسعه آبزی پروری مورد توجه موسسه تحقیقات آبزیان شور قرار گرفت و جلسات زیادی با سازمان شیلات کشور و سازمان محیط زیست داشتیم که نهایتا منجر به این شد که یک کار پژوهشی در خصوص تولید تیلاپیا صورت گیرد، به همین منظور و با هدف توسعه آبزی پروری در کشور با مجوز سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی ۶ هزار نمونه تیلاپیا وارد کشور شد.

رجبی پور افزود: در دو سال اول با توجه به دستاوردهای مثبتی که در تولید تیلاپیا دیده شد سازمان  شیلات کشور علاقمند بود تا این ماهی وارد چرخه تولید شود ولی متاسفانه با وجود چندین بار مجوز تولید گرفتن بلافاصله مجوز باطل می شد و این امر منجر به وقت کشی بیهوده در تولید تیلاپیا، نابودی سرمایه ها و نابودی محیط زیست کشور شد.

معاون مرکز ملی تحقیقات آبزیان آبهای شور گفت: ما به ظاهر فکر میکنیم مجوز تولید تیلاپیا را در کشور صادر نکرده ایم ولی در باطن افراد زیادی در مناطقی (استان های شمالی) که ما اصلا فکرش را هم نمی کردیم و نباید در آن مناطق این ماهی تیلاپیا تولید می شد، به طور گسترده و به صورت غیرقانونی در حال تولید تیلاپیا هستند.

وی گفت: موسسه تحقیقات سازمان شیلات براساس تحقیقی که انجام داد، پیشنهاد داد تا در شرایط تعریف شده به تولید تیلاپیا در مناطق کویری کشور که تلاقی با آبهای آزاد ندارند مبادرت ورزیم. همچنین در جلسات مختلف فعالان بخش خصوصی درخواست داشتند در این  مناطق با سیم خاردار و دوربین مدار بسته آن ها را کنترل کنند ولی اجازه تولید تیلاپیا در کشور را به آن ها بدهند و وقت را هدر ندهند.

رجبی پور افزود: متاسفانه برخوردهای نادرست و غیر علمی باعث شد که این کار اجرایی نشود و وقتی به مرحله اجرا نرسید، بخش خصوصی اقدام به تولید غیر قانونی این ماهی کرد، چون بخش خصوصی منتظر نمی نشیند تا دولتی ها با اعمال سلیقه شخصیشان برای آنها تصمیم بگیرند.

وی گفت: نه به لحاظ شرعی و نه به لحاظ علمی تولید این ماهی در کشور اشکال ندارد، ما محدوده وسیعی از مرزها را برای ورود و خروج کالا چه به صورت  قانونی و چه غیرقانونی در کشور داریم که نمیتوانیم جلویش را بگیریم، با توجه به نیاز شدید بازار داخلی و خارجی، تولید غیرقانونی ماهی تیلاپیا در کشور رونق گرفت.

معاون مرکز ملی تحقیقات آبزیان آبهای شور در پایان با اشاره به مناطق مستعد برای پرورش ماهی تیلاپیا در کشور، گفت: در یک منطقه گرمسیری که آب آن شور است کسی نمیتواند به جز تیلاپیا آبزی دیگری را پرورش بدهد، لذا مناطق کویری ایران مستعدترین مناطق برای تولید تیلاپیا در کشور هستند.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.