۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۱۰۲۲۱۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۱ دسته: مسکن
۰

قادری مدیر کل بنیاد مسکن استان کردستان، با بیان اینکه هم اکنون ۷۵ هزار واحد از کل ۱۲۰ هزار واحد مسکن روستایی در کردستان غیر مقاوم هستند گفت: نوسانات بازار، افزایش قیمت مصالح و مشکلات ضمانت بانکی از جمله دلایل اصلی کندی روند مقاوم سازی مسکن روستایی نسبت به سال‌های ابتدایی طرح است.

به گزارش رحیمی خبرنگار استان کردستان مسیر اقتصاد با وجود خطرات و بلایای که هر ساله در کشور اتفاق میفتد مسئله مقاوم سازی مسکن روستایی در این استان بسیار مورد اهمیت است. طبق آمارهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تنها ۲.۲ میلیون واحد، معادل ۴۰ درصد از کل مسکن روستایی موجود کشور مقاوم هستند و مابقی یعنی حدود ۳.۱ میلیون واحد نیاز به بهسازی و نوسازی دارد.

۷۵ هزار واحد مسکن روستایی در کردستان غیرمقاوم هستند

رضا قادری مدیر کل بنیاد مسکن کردستان در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به اینکه بنیاد مسکن متولی ساخت، توسعه و نوسازی مسکن روستایی است خاطرنشان کرد: طرح به‌سازی مسکن روستایی از سال ۱۳۷۴ توسط بنیاد مسکن با هدف بهبود کیفی مسکن و بافت روستایی و ارتقای سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش منازل مسکونی روستاییان آغاز شد؛ ولی با فراز و نشیب‌ها و مشکلات فراوان اداری و اجرایی روبه‌رو بود.

وی افزود: به‌منظور شتاب بخشیدن به روند تبدیل ساختمان‌های کم دوام به بناهای با دوام و با استناد به مطالعات طرح جامع مسکن، طرح ویژه به‌سازی مسکن  روستایی یا طرح مقاوم سازی در سال ۱۳۸۴ در هیأت دولت مطرح شده و به تصویب رسید. به این ترتیب از سال ۸۴ بنیاد مسکن مسئول ساماندهی وضعیت مسکن در تمام روستاهای کشور شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان با بیان این که در حال حاضر درمجموع از آمارکل ۱۲۰ هزار واحد مسکن روستایی، ۴۵ هزار واحد مقاوم سازی شده و ۷۵ هزار واحد غیر مقاوم است، گفت: وام ۴۰ میلیونی به منظور کمک به مقاوم سازی این واحدها در دستور کار قرار گرفته است و در این راستا با ۸۳۶ نفر عقد قرارداد شده اما بانک‌ها برای پرداخت وام نیاز به منابع دارند. از این‌رو از روستاییان درخواست می‌شود نسبت به بازپرداخت بموقع تسهیلات اهتمام داشته باشند.

افزایش قیمت مصالح و سخت گیری بانک‌های عامل ۲ مانع مقاوم سازی

قادری خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی کندی روند مقاوم سازی منازل مسکونی روستایی نسبت به سال های قبل افزایش قیمت مصالح و سخت گیری بانک‌های عامل در پرداخت وام است. بانک ها باید در این زمینه مجاب شوند که ضمانت زنجیره ای را قبول کنند.

وی با اشاره به تعداد افراد دریافت کننده وام ۴۰ میلیونی منازل مسکونی روستاییان در سال ۹۸، گفت: با توجه به ابلاغ تسهیلات طرح ویژه سال ۹۸ و اعلام شعب از طرف بانک های عامل جهت پرداخت تسهیلات، تا این تاریخ تعداد ۷۹۵ متقاضی جهت تشکیل پرونده و انعقاد قرارداد به بانک های عامل معرفی شده اند.

اختصاص ۸ میلیون تومان کمک بلاعوض برای مقاوم سازی مسکن روستایی

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان با اشاره به اینکه جمعیت روستایی استان کردستان ۱۳۴ هزار خانوار است، گفت: این جمعیت روستایی در ۱۲۰ هزار واحد مسکونی سکونت دارند. رویکرد بنیاد مسکن شناسایی خانوارهای روستایی کم بضاعت است و تا سقف ۸ میلیون تومان کمک بلاعوض، برای اشخاص کم بضاعت به منظور نوسازی مسکن روستایی اختصاص می‌دهد.

وی در پایان گفت: طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی به‌دلیل زود بازده بودن می‌تواند به‌عنوان یک محرک توسعه سهم بسزایی در افزایش رونق بخش مسکن داشته باشد که ایجاد زمینه توسعه پایدار و افزایش سطح رفاه زندگی روستاییان از آن جمله است.

انتهای پیام/ راه و ساختمان



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.