به گزارش مسیر اقتصاد روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت، نشست کارشناسی بررسی ابعاد تشکیل وزارت بازرگانی با حضور کارشناسان موافق و مخالف تشکیل این وزارتخانه برگزار شد. این نشست به همت مرکز سیاست پژوهی اقتصاد مقاومتی در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی برگزار گردید.
مهندس نفر، دبیر کل کنفدراسیون صادرات، یکی از حاضرین در این جلسه بود و به بیان نکات خود درخصوص تشکیل وزارت بازرگانی پرداخت.
تدوین استراتژی حمایت از تولید و صادرات پیش نیاز ادغام یا انتزاع وزارتخانهها
مهندس نفر با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی اولین نیاز کشور در شرایط فعلی داشتن استراتژی مناسب در عرصه حمایت از تولید و صادرات است، افزود: پس از آن لازم است وضعیت مطلوب وزارتخانه ها بر اساس استراتژی تصویب شده بررسی شود.
وی افزود: با اینحال اکنون تشکیل و یا عدم تشکیل وزارت بازرگانی در این میان یک مسئله ثانویه محسوب می شود و نمی تواند دردی از مشکلات اساسی تولید و صادرات درمان نماید.
صادرات با مشکلات گسترده مواجه است
دبیر کل کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه صادرکنندگان کشور با مشکلات گسترده ای دست به گریبان هستند، افزود: بنده از ۵ سال قبل از انقلاب تا به حال با مسائل مربوط به صادرات درگیر بودم؛ بر اساس مشاهداتم در این مدت عرض میکنم که یکی از مشکلات اساسی امروز کشور ایجاد مشکل و بحران خودساخته برای صادرکنندگان کشور بوده است. این درحالیست که در دنیا صادرات با مشوق های صادراتی حرکت می کند و همه دولت ها از صادرات کشورشان حمایت می کنند.
وی افزود: درحال حاضر وضعیت صادرکنندگان به هیچ عنوان مطلوب نیست و با وضعیت با ثبات و با اطمینانی طرف نیستند. از این رو تصور بنده این است که اگر یک وزارتخانه متولی حوزه بازرگانی باشد، شاید بتواند بخشی از این مشکلات صادرکنندگان را برطرف نماید.
ادغام وزارتخانهها هنوز به طور کامل انجام نشده است
مهندس نفر ادامه داد: در زمان شکل گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۱ و پس از ادغام دو وزارتخانه، وزرایی که آمده اند نشان داده است که عملکرد این وزارتخانه کاملا به نحوه مدیریتی وزیر وابسته است. از آن زمان در واقع به جای ادغام دو وزارتخانه تجمیع شده اند و وزارت صمت به همان روند سابق مسئولیت بخش بازرگانی را به عهده گرفته است؛ با این تفاوت که به دلیل گسترده بودن مسئولیت های این وزارتخانه، بسیاری از امور مغفول مانده است.
وی افزود: ما یک دولت چاق و فربه داریم که نمی تواند احتیاجات و نیازهای بخش خصوصی واقعی را پاسخ بدهد. در این شرایط من موافق تفکیک بخش های بازرگانی از صنعت هستم؛ چراکه وزیر موجود گرایش های صنعتی دارد و به بخش های بازرگانی توجه دارد.
لازم به ذکر است مهندس نفر در پایان نشست و پس از مطرح شدن نکات دکتر غضنفری وزیر اسبق صمت به عنوان مخالف تشکیل وزارت بازرگانی، تغییر موضع داد و از عدم تشکیل وزارت بازرگانی حمایت کرد.
انتهای پیام/ تولید و اشتغال
مقام معظم رهبری در سال ۹۴ در دیدار اعضای هیات دولت با ایشان با انتقاد از وضعیت وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشتند: «چهار وزارتخانه را دادند دست آقای نعمتزاده. واقعاً چهار وزارتخانه بود اینجا؛ صنایع، صنایع سنگین، معادن و بازرگانی.
ایشان تاکید کردند: «یکی از کارهای عجیب و غریبی که برای بنده هم تا آخر معلوم نشد که چرا این کار انجام گرفت، همراه کردن وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن بود، یعنی واقعاً هنوز هم برای من حل نشده است.»
بابا اینو که خود آقا گفت اصراری ندارم و نامه زدند ... ضمن اینکه حالا وزارتخانه بزرگه باید از تصدی گری خارج بشه؛ فکر میکنم شما فرد ناشناس از اون وزارت بازرگانی چی ها هستی که دنبال بازگشتن به قدرت است. مثل آقای سینکی که بهش قول وزارت دادن
رهبری نامه ای نزدند اولا
ثانیا دلیل مکاتبه نعمت زاده در کامنت بالا توضیح داده شد
ثالثا رهبری در همین دیدار اخیر که آقای روحانی موضوع مشکل بازار وتفکیک وزارت بازرگانی را مطرح کرد ایشان گفتند مواردی که درمورد تغییر ساختار آقای رییس جمهور گفتند باید انجام بشود ودنبال کنند
بیشترازین نمیشه با کسی مثل شما بحث کرد!تنها هنرشما اتهام زدنه فقط!محض اطلاع که شما دلت خوش بشه بنده همون کسی هستم که آقای رییس جمهور بهم قول معاونت بازرگانی خودشو داده.چون دیدم سایت شما خیلی تاثیرگذاره وممکنه پست معاونتم بخاطر اینهمه تحلیل دقیق و کارشناسی بیسوادی مثل شما بخطر بیفته آمدم نظر دادم!!!!!
😂😂😂😂😂
با سلام
داشتم تصادفا در گوگل سرچی در خصوص نام مهندس نفر برای موضوعی می کردم که این سایت را باز کردم و با خواندن مطلب و کامنت های مرتبط با اون نکات قابل توجهی دریافتم..
جناب سه نقطه من خودم کارمند دولتم و در جلسه رهبری با کارگزاران حضور داشتم، اینکه شما روایت دروغ می کنید کاملا مشخصه سوگیری در این موضوعات دارید..
رهبری در اون جلسه اکثر صحبت های رئیس جمهور را پاسخ دادند و اتفاقا در این موضوع هیچ عکس العملی نداشتند...
اینکه دارید از رهبری برای پیشبرد اهداف خودتون اینگونه دروغ پراکنی می کنید جای تعجب داره..
از مدیر سایت مسیر اقتصاد خواهشمندم جلوی بارگذاری چنین کامنت هایی که به دنبال آبرو گذاشتن از رهبر برای موضوعات کارشناسی که قبلا رهبر نظرش را داده جلوگیری کنه...
با تشکر
میخوای بگی مثلا خیلی آدم مهمی هستی که دردیدارکارگزان با رهبری اونجا بودی؟؟
اونقدر سطح فهم بعضیا پایینه که انتظار دارندرهبری بیاد بخاطرکودن هایی مثل شما کلمه به کلمه درمورد هر مساله ای توضیح بده تا بعد شما باز اونو توجیه کنید!!
سایت مسیر اقتصاد که بهتره اسمشو ماهور نیوز یا پناهی نیوز بذارن ارزانی ومبارک خودت جناب!
ازکامنتها مشخصه تعداد بازدید کننده هاش چقدره!
با خودت وکامنتهای خودت خوش باش.کسی دیگه اینجا نظر نمیده!
مدیر محترم سایت مسیر اقتصاد
علت جریان رسانه ای شما وبرخی دوستان اصولگرا علیه طرح تفکیک وزارت صمت که مورد تاکید رهبری بوده وقاعدتا ازینجهت بیشتر از دیگران باید برای شما که مدعی ولایتمداری هستید اهمیت داشته باشد،چیست؟؟؟
مگر رهبری صراحتا اعلام نداشتند که چهار وزارتخانه را دست یک نفر دادند وهمراه کردن وزارت بازرگانی با صنعت و معدن از کارهای عجیب وغریب وحل نشده برای ایشان بوده وهست؟
بنظر شماهم رهبری به اندازه نعمت زاده بر امور حوزه صنعت و معدن و بازرگانی اشراف نداشتند که چهار روز بعد از تاکید رهبری وصرفا برای منافع شرکتهای واردات خود وخانوادش نامه نگاری کرده ونظر رهبری را درخصوص تفکیک زیر سوال برده؟!!!
اولا که شما به جای اینکه با سه تا نقطه نظر بدی، اسم و سمت خودت رو مشخص کن؛ ثانیا آقا که خودش در پاسخ گفت که من اصراری ندارم و بر اساس نظرات کارشناسی عمل کنید. ثالثا، کوچک کردن وزارت صمت لزوما به معنی جدا کردن بازرگانی نیست؛ می توان صنایع مختلف مثل پتروشیمی ها، دارویی ها و ... را جدا کرد؛ مثل کشاورزی که تولید و تجارتش یک جا دارد مدیریت می شود و الان پیشرفت داشته است.