عمار صالحی فارسانی، تولید کننده قزل آلا و عضو هیأت مدیره شرکت آبزی اکسیر کوثر در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص وضعیت تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت: تولید تیلاپیا در کشور می تواند مزایای زیادی داشته باشد.
واردات ماهی تیلاپیا ۳۰۰ هزار فرصت شغلی را از بین می برد
عضو هیأت مدیره شرکت آبزی اکسیر کوثر گفت: ادامه روند واردات ماهی تیلاپیا حداقل یک میلیون شغل مستقیم و غیر مستقیم را از بین می برد که از این یک میلیون شغل، ۳۰۰ هزار شغل مستقیم است و مابقی غیرمستقیم.
وی افزود: این فرصت می تواند از طریق اعطای مجوز به تولید ماهی تیلاپیا در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار بگیرد.
این تولیدکننده قزل آلا در خصوص مزایای ماهی تیلاپیا گفت: این ماهی بسیار ارزان قیمت است، زیرا هزینه تولیدش بسیار پایین است و راحت می توان اقدام به پرورش آن کرد.
تیلاپیا را می توان در محیط های بسته بدون خطر زیست محیطی پرورش داد
صالحی با اشاره به مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با تولید این ماهی گفت: ورود این ماهی به آبهای آزاد خطرناک است و ماهی مهاجمی تلقی می شود، به همین دلیل این سازمان با تولید آن در کشور مخالفت می کند.
وی افزود: اما ما یک سری آبهای بسته در استانهای یزد و سمنان و مناطق دیگر داریم و چاه هایی نیز هستند که در کشاورزی از آب آن استفاده می شود و می توانیم آن ها را برای تولید ماهی تیلاپیا بکار بگیریم تا تولید این ماهی مشکل زیست محیطی نداشته باشد.
این تولیدکننده قزل آلا تاکید کرد: می توان به صورت کنترل شده و قانونمند اقدام به تولید ماهی تیلاپیا در کشور کرد.
عضو هیأت مدیره شرکت آبزی اکسیر کوثر در پایان با اشاره به اینکه اگر تولید ماهی تیلاپیا در کشور مجوز بگیرد با توجه به کشش بازار به سمت تولید آن می رود، گفت: با تولید این ماهی می توانیم شاهد اشتغال زایی وتنوع در آبزی پروری در کشور باشیم و می توانیم کیفیت آن را در کشور بالا ببریم.