به گزارش مسیر اقتصاد به طور طبیعی یکی از مهم ترین بخشهای فعالیت بانکهای بزرگ آمریکا مربوط به پرداخت تسهیلات برای خرید املاک و مستغلات است. اما بر اساس قوانین داخلی این کشور، بانکها نباید خودشان برای کسب سود به خریداری املاک بپردازند.
تسهیلات دهی وظیفه بانکهاست نه خرید املاک
در واقع از آنجا که وظیفه اصلی بانکها و دیگر موسسات مالی، ارائه تسهیلات برای فعالین کسب و کار است، آنها نباید منابع مالی خود را صرف خرید املاک و مستغلات نمایند؛ چراکه در این صورت توان تسهیلات دهی بانکها کاهش مییابد.
با وجود این به منظور اینکه فعالیت بانکها در زمینه تسهیلات مسکن با محدویت مواجه نشود، قانون آمریکا زمان محدودی را برای خرید املاک برای بانکها در نظر گرفته است؛ اما اگر آنها محدودیت زمانی تعیین شده برای نگهداری املاک را رعایت نکنند و به نگهداری طولانی مدت ملک برای کسب سود بپردازند، از سوی نهاد نظارتی دولت آمریکا با جریمههای سنگین مواجه میگردند.
جریمه ۳۰ میلیون دلاری بانک بزرگ آمریکایی به دلیل خرید املاک
به طور خاص سیتی بانک آمریکا، به تازگی به دلیل رعایت نکردن محدوده زمانی خرید املاک و مستغلات در این کشور، از سوی نهاد نظارتی دولت با جریمه ۳۰ میلیون دلاری مواجه شده است که مبلغ قابل توجهی محسوب میشود.
سیتی بانک، یکی از بزرگ ترین بانکهای آمریکاست که سابقهای بیش از دو قرن دارد و اکنون در ۱۶۰ کشور جهان به ارائه خدمات مالی میپردازد. این بانک آمریکایی بیش از ۱۴۰۰ شعبه دارد که نیمی از آن در آمریکا و نیمی از آن نیز در دیگر کشورهای جهان دایر هستند.
سیتی بانک در سال ۲۰۱۵ میلادی به دلیل خرید املاک و نگهداری بیش از موعد قانونی آن با هشدار مقامات نظارتی مواجه شده بود. این بانک در آن زمان متعهد شده بود که عملکرد خود در زمینه خرید املاک و نگهداری از آنها را بهبود خواهد داد. اما در ادامه این بانک به تعهد خود در این زمینه عمل نکرده و به همین دلیل با جریمه ۳۰ میلیون دلاری مواجه شده است.
دفتر کنترل پول دولت آمریکا مسئول نظارت بر عملکرد بانکها
در آمریکا «دفتر کنترل پول»[۱] مستقر در دولت این کشور، مسئولیت نظارت بر عملکرد بانکها در زمینه رعایت قواعد تسهیلات دهی و خرید و فروش املاک و مستغلات را برعهده دارد.
بر اساس اعلام این نهاد نظارتی، سیتی بانک برخلاف تعهد خود، تنها در بازه سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، بیش از ۲۰۰ مرتبه در زمینه نگهداری بیش از زمان تعیین شده املاک در داراییهای خود، مرتکب تخلف شده است؛ و دلیل جریمه ۳۰ میلیون دلاری این بانک نیز ۲۰۰ مورد اقدام خلاف قانون با وجود هشدار قبلی در سال ۲۰۱۵ بوده است.
سخنگوی سیتی گروپ، به عنوان موسسه مادر سیتی بانک، درخصوص جریمه ۳۰ میلیون دلاری این بانک گفت: از زمانی که متوجه این مشکل شدیم، تلاش کردیم با کنترل شرایط و تغییر رویهها عملکردمان را با قانون مطابق نماییم و زمان بندی تعیین شده را رعایت کنیم.
لازم به ذکر است جریمه ۳۰ میلیون دلاری سیتی بانک از طریق توافق دفتر کنترل پول دولت آمریکا به عنوان نهاد نظارتی، با این بانک نهایی شده است. در واقع دو طرف برای جلوگیری از درگیر شدن در روند زمانبر و پرهزینه رسیدگی به جزئیات تخلف از طریق روشهای قضایی، با یکدیگر بر سر مبلغ ۳۰ میلیون دلار به توافق رسیده اند.
پینوشت:
[۱] Comptroller of the Currency
منبع: رویترز plink.ir/f543o
انتهای پیام/ اقتصاد بین الملل