۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۹۸۶۴۶ ۰۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۸ دسته: دیگر رسانه‌ها
۰

نمایندگان مجلس معتقدند که با گذشت ۴۰ روز از موعد مقرر اصلاح ساختار بودجه، هنوز برنامه بودجه‌ای جدید دولت برای سال ۹۹ مشخص نیست. هفت حوزه اصلی «نفت»، «یارانه‌ها»، «یارانه‌های پنهان»، «کوچک‌سازی دولت»، «بودجه‌ پروژه‌های عمرانی» و «اوراق» از جمله حوزه‌های لازم برای تجدید نظر و اصلاح در بودجه سال آینده است.

به گزارش مسیر اقتصاد به نقل از خبرگزاری میزان سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه دولت هنوز یک برگ کاغذ درباره برنامه اصلاح ساختار بودجه به مجلس ارائه نکرده است، می‌گوید اگر قرار باشد اصلاح ساختار بودجه‌ای مدنظر قرار گیرد خیلی از حوزه‌ها وجود دارد که باید تکانی بخورند اما هنوز نمی‌دانیم دولت قرار است چه تصمیمی بگیرد و چه پیشنهادی را ارائه دهد.

هنوز یک برگ از برنامه اصلاح ساختار بودجه از سوی دولت به مجلس ارائه نشده است

حسینی‌شاهرودی سخنگوی کمیسیون اقتصادی می گوید «هنوز یک برگ از برنامه اصلاح ساختار بودجه از سوی دولت به مجلس ارائه نشده است».

برنامه اصلاح ساختار بودجه برای نخستین بار از زبان علی لاریجانی شنیده شد؛ وی در حاشیه جلسه چهارم دی ۹۷ مجلس گفت: رهبری معظم انقلاب تدابیری داشتند که بودجه سال ۹۸ باید متناسب با شرایط تحریمی مورد بازبینی قرار گیرد لذا جلساتی برگزار شد و آقایان به این نتیجه رسیدند سقف بودجه را باید از ۴۳۰ و خرده‌ای پایین آورده و هزینه‌ها را کاهش دهند.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: رهبری تاکید داشتند در زمینه‌هایی نظیر اشتغال و فضای تولید، بسترهای مناسبی در بودجه فراهم شود و البته ایشان به یک نکته مهمتری هم اشاره کردند که به نظر بنده هم خیلی کلیدی است و آن این است که باید ساختار بودجه متناسب با چالش‌هایی که در کشور وجود دارد تنظیم شود و برای این کار باید یک نقشه راهی برای بودجه سال‌های ۹۸ و ۹۹ تنظیم شود.

روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ۹۷، آنطور که خانه ملت گزارش داده است، لاریجانی رئیس مجلس در جلسه شورای اداری استان قم گفت: رهبر انقلاب با تدبیر دستور اصلاح ساختار بودجه کشور در مدت چهار ماه آینده را داده‌اند و اگر ظرف چهار ماه آینده این اصلاحات تدوین شود، می‌توان بر قانون بودجه سال‌۹۸ اصلاحیه زد و بودجه سال ۹۹ را بر این مبنا تدوین کرد.

 با ۴۰ روز تاخیر دولت یک برگ کاغذ درباره اصلاح ساختار بودجه تدوین نکرده است

درحال حاضر ۴۰ روز از موعد مقرر درباره ارائه برنامه اصلاح ساختار بودجه از سوی دولت به مجلس می‌گذرد و هنوز طبق گفته نمایندگان دولت یک برگ کاغذ درباره اصلاح ساختار بودجه تدوین نکرده است.

این در حالی است که سخنگوی کمیسیون اقتصادی می‌گوید فعلا جلساتی بین سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در رابطه با اصلاح ساختار بودجه برگزار می‌شود و به جز یک سری اطلاعات کلی از سوی دولت به مجلس آنهم به طور شفاهی، هنوز مجلس نمی‌داند دولت درباره اصلاح ساختار بودجه چه در سر دارد.

 ۷ حوزه اصلی در اصلاح ساختار بودجه

حسینی‌شاهرودی این را هم می‌گوید که اگر قرار باشد اصلاح ساختار بودجه‌ای مدنظر قرار گیرد خیلی از حوزه‌ها وجود دارد که باید تکانی بخورند، اما هنوز نمی‌دانیم دولت قرار است چه تصمیمی بگیرد و چه پیشنهادی را ارائه دهد.

این نماینده مجلس اذعان دارد که حوزه‌هایی همچون «نفت»، «یارانه‌ها»، «یارانه های پنهان»، «کوچک‌سازی دولت» ، «بودجه‌ پروژه‌های عمرانی» و «اوراق» از جمله حوزه های اساسی است که می تواند شاخص‌های بودجه‌ای را تغییر دهد.

روند بودجه ریزی کشور بر اساس یک منطق علمی پیش نمی‌رود

«روند بودجه‌ریزی کشور بر اساس یک منطق علمی پیش نمی‌رود و این مسئله هم به ساختار دولت و توقعاتی که ایجاد شده است بر می‌گردد» این نواری از اظهارات نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت اصلاح ساختار بودجه است.

پزشکیان با بیان اینکه ما یکسری منابع محدود برای توقعات نامحدود داریم به ما می گوید؛ ما برای اینکه بیاییم و بگوییم به همه مشکلات جواب داده‌ایم، می‌آییم و برای هر بخش مقداری منابع تعیین می‌کنیم لذا باید دانست با در نظر گرفتن این رویکرد هیچ کدام از انتظارات برآورده نخواهد شد و مشکلات همچنان بر روی زمین خواهد ماند.ما همواره عادت کرده‌ایم که منابع را تخصیص دهیم و از درآمد زایی به دور باشیم، ما باید بدانیم چه چیزی درآمد ما بوده و چه چیزی را به عنوان منابع تخصیص می‌دهیم.

نائب رئیس اول مجلس در ادامه اظهارات خود گفت که باید بپذیریم سیستم بودجه ریزی ما بیمار است و نیاز به عمل دارد و اگر مریضی به آی سی یو رفت باید تحمل کنیم بنابراین باید بپذیریم در فرآیند اصلاحات اقتصادی و ساختار بودجه‌ای اگر یک مدت در آی سی یو بودیم دیگر این مسئله را عنوان نکنیم که «دست نزنید تا صداها بلند نشود».

با این وضع پیگیری دولت امیدی به اصلاح ساختار بودجه در سال ۹۹ نیست

حسینعلی حاجی‌دلیگانی با اشاره به تاخیر دولت در ارائه ساز و کار «اصلاح ساختار بودجه» می گوید: دولت در برخی موارد به طور مستقیم مخالفت می‌کند و در برخی دیگر با تدبیر عمل نمی‌کند و یا به عبارتی با شگردهایی، اقدامات را عملیاتی نمی‌کند. یکی از مواردی که دولت با شگردهای خود اقدامات را عملیاتی نمی‌کند، موضوع اصلاح ساختار بودجه است؛ علی‌رغم اینکه رئیس مجلس هم عنوان کرده بود که دولت باید ظرف چهار ماه برنامه اصلاح ساختار بودجه را تهیه کند، اما دولت ۱۰ روز مانده به پایان این چهار ماه، با شگردی درخواست برگزاری جلسه‌ای غیرعلنی را مطرح کرد.

حاجی دلیگانی همچنین یادآور می شود دولت در این جلسه غیرعلنی برخی مسائل را بیان کرد و جالب است که در آن جلسه قول داد که مفاد آن جلسه را برای نمایندگان ارسال کند که تا به امروز این موضوع محقق نشده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه درخواست دولت برای برگزاری جلسه غیرعلنی درباره اصلاح ساختار بودجه یک نوع فریب دادن بود، می‌گوید دولت هر روزی که در تهیه اصلاح ساختار بودجه تاخیر می‌کند، احساس می‌کند که مجلس این موضوع را فراموش خواهد کرد که البته باید گفت اگر ریاست مجلس بخواهد اقتدار مجلس را فراهم کند، لازمه این امر آن است که از رئیس جمهور بخواهد پاسخ مناسبی به این موضوع بدهد.

به هر ترتیب، ۴۰ روز از فرصت تعیین شده برای دولت و مجلس جهت اصلاح ساختار بودجه و لحاظ کردن آن اصلاحات در بودجه سال جاری می‌گذرد و هنوز خبر رسمی و مشخصی در رابطه با تحقق این امر از ناحیه هیچکدام از دو قوه مجریه و مقننه مخابره نشده و حتی برخی سخنان و مصاحبه‌ها بر ابهامات در این رابطه افزوده است. ابهاماتی از این دست که پیرو شرایط فعلی دیگر امید به اصلاح ساختار بودجه در سال ۹۹ نیست و فرمت بودجه نویسی همچنان تکرار خواهد شد.

انتهای پیام/ دولت و حاکمیت



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.