۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۸۳۸۹۰ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷ دسته: انرژی
۰

حقی‌فام معاون هماهنگی شرکت توانیر، توان مصرفی شبکه برق در پیک بار سال ۱۳۹۸ را ۶۱ هزار مگاوات پیش‌بینی کرد که در مقایسه با پیک بار سال ۹۷ حدود ۴ هزار مگاوات بیشتر است. به این ترتیب با توجه به توان تولید ۵۳ هزار مگاواتی تولید برق در کشور، برای فائق آمدن بر پیک مصرف سال آینده و جلوگیری از بحران خاموشی، به ۸ هزار مگاوات برق نیاز است. به گفته حقی فام لازم است در سال آینده دست کم ۳ هزار مگاوات از مصرف برق کاسته شود که ۱۵۰۰ مگاوات آن از طریق اصلاح تعرفه مشترکین پرمصرف خانگی پیش بینی شده است؛ که همچنان در انتظار ابلاغ به سر می‌برد.

به گزارش مسیر اقتصاد محمودرضا حقی‌فام معاون هماهنگی شرکت توانیر، در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد، با اشاره به نیاز ۳۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف برق در سال آینده، بیان کرد که نیاز برق کشور افزایش یافته است.

وی صادرات برق به خارج از کشور را ۱۷۰۰ مگاوات اعلام و خاطرنشان کرد که به هیچ عنوان علاقه‌مند نیستیم صادرات برق به کشورهای همسایه را با چالش مواجه کنیم.

افزایش ۴ هزار مگاواتی پیک بار در سال ۱۳۹۸

حقی‌فام توان مصرفی شبکه را در پیک بار سال ۱۳۹۸ برابر با ۶۱ هزار مگاوات پیش‌بینی کرد که این مقدار نسبت به پیک بار سال جاری که در ۲۰ تیر ماه رخ داد حدود ۴ هزار مگاوات بیشتر است.

معاون هماهنگی شرکت توانیر، ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه هر سال را زمان اوج مصرف برق در کشور دانست و با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸ مدیریت مصرف برق کشور به همراهی مستمر شهرک‌های صنعتی نیاز دارد، بیان کرد که شهرک‌های صنعتی باید دو روز کاری در هفته را به روزهای پنج شنبه و جمعه منتقل کنند.[۱]

خطر خاموشی در کمین صنعت برق

در سال جاری ظرفیت عملیاتی نیروگاه‌ها حدود ۵۳ هزار مگاوات بود، در نتیجه که برای فائق آمدن بر پیک مصرف سال آینده به ۸ هزار مگاوات برق نیاز است. در ماه‌های اخیر مسئولین وزارت نیرو برای عبور بدون خاموشی از پیک مصرف سال آینده قسمتی از برنامه‌های خود را اعلام کرده‌‌اند.

بر اساس برنامه‌های وزارت نیرو، بخشی از این کمبود با احداث نیروگاه جدید تامین می‌گردد و بخشی دیگر با بهینه‌سازی و کاهش تلفات جبران می‌شود. طرح اصلاح تعرفه مشترکین پرمصرف یکی از طرح‌های توانیر است که انتظار می‌رود حدود ۱۵۰۰ مگاوات یعنی به مقدار نیمی از رقم برنامه مدیریت مصرف، صرفه‌جویی در پی داشته باشد.

بر اساس گفته‌های وزیر نیرو بنا بود این طرح تا پایان پاییز در هیئت وزیران تصویب شود و به گفته سخنگوی صنعت برق بنا بود هر چه زودتر ابلاغ گردد تا زمان کافی برای ایجاد آمادگی در مشترکین پرمصرف وجود داشته باشد.

با این وجود اکنون که در روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ به سر می‌بریم نه تنها دستورالعملی در این زمینه ابلاغ نشده است و مردم و صنایع کشور در نگرانی این موضوع به سر می‌برند، بلکه باید منتظر تکرار تجربه ناتوانی دولت در عمل به تعهد خود برای صادرات برق نیز باشیم.

پینوشت:

[۱] ایسنا، کد خبر: ۹۷۱۲۲۶۱۳۷۸۸

انتهای پیام/ تعرفه‌گذاری انرژی



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.