احمد انارکی محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم رفسنجان در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص وضعیت منابع آبی کشور گفت: با وجود تغییرات اقلیمی گسترده و واقع شدن کشور در مدار ۳۰ درجه شمالی، ایران با خشکسالی بی سابقه ای روبرو شده است.
دولت تسهیلات ویژه ای به کشاورزان برای کشت های جایگزین اختصاص دهد
وی افزود: بیشترین مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است به همین دلیل برای جلوگیری از هدر رفت در این بخش، دولت و مجلس تسهیلات مناسبی برای توسعه آبیاری تحت فشار و قطره ای اختصاص داده اند تا بتوانیم با مصرف کمتر، بهره وری بیشتری در این بخش داشته باشیم.
نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: علاوه بر این وزارت جهاد کشاورزی باید به سمت اصلاح الگوی کشت برود به همین منظور باید کشت های جایگزینی به مردم معرفی کرده و از آنها در قالب های مختلف از جمله خرید تضمینی محصولات کشاورزی حمایت کند، این در حالی است که هم اکنون این وزارتخانه بدون ارائه هیچ تسهیلاتی از کشاورزان خواسته به این امر روی آورند.
میزان برداشت آبهای زیر زمینی ۱۱۵ درصد رشد داشته است
انارکی محمدی گفت: میزان برداشت آبهای زیرزمینی در کشور ۱۱۵ درصد رشد داشته به همین دلیل باید به سرعت این امر متوقف شده و روشهای تولید آب دیگری جایگزین این امر شود.
وی افزود: بارورسازی ابرها هزینه هنگفتی می طلبد و تنها ۳ درصد آب مورد نیاز را تامین می کند، بنابراین باید به سمت اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری رفته و از این روش برای تولید آب جدید در کشور استمداد کنیم؛ زیرا در این روش با احداث آب بندها و کاشت پوشش گیاهی جلوی سیلاب ها و روانآب های فصلی گرفته شده و آب به دل سفرهای زیر زمینی نفوذ می کند، همچنین جلوی تبخیر آب فراوان در کشور نیز گرفته خواهد شد.
انتقال آب از خلیج فارس به مناطق کویری کشور ۴۰ درصد رشد داشته است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به واردات آب به کشور گفت: این روش هزینه بالایی برای کشور داشته و نیازمند تکنولوژی انتقال آب زیادی است به همین منظور به صرفه نیست و می توان روشهای دیگری برای مناطق کویری از جمله انتقال آب از خلیج فارس، سواحل مکران و دریای عمان را جایگزین این امر نمود.
وی در پایان با اشاره به مصرف آب در بخش های صنعتی مناطق مرکزی کشور افزود: برای این امر انتقال آب از خلیج فارس مدنظر قرار گرفته و عملیات اجرایی آن تا ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.