۰۲ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۵۵۷۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳ دسته: کشاورزی
۰

اکبریان کارشناس دامپزشکی و سلامت غذایی با اشاره به این که نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا حدود ۱ به ۱ بوده و بسیار مطلوب است، گفت: مصرف تیلاپیا می تواند جایگزین خوبی برای گوشت مرغ و گوشت قرمز باشد.

محمودرضا اکبریان دامپزشک و کارشناس سیستمهای ایمنی و سلامت غذا در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص تولید ماهی تیلاپیا در کشور گفت: شایعات مربوط به کیفیت ماهی تیلاپیا اصلا علمی و کارشناسی نبوده و به نظر می رسد اینگونه مطالب جنبه تشویش اذهان عمومی و مصرف کنندگان را داشته باشد.

وی افزود: تیلاپیا یکی از گونه های مناسب و سریع الرشد است که در حال حاضر تکثیر و پرورش آن به سرعت در حال فراگیر شدن در دنیا می باشد و به لحاظ کیفیت غذایی از برترین ماهیان پرورشی در جهان است.

این کارشناس ایمنی غذایی گفت: ماهی تیلاپیا بعنوان یک منبع غنی از پروتئین و ارزان قیمت نقش مهمی در تغذیه جوامع انسانی ایفا می کند و گوشت و پوست آن سرشار از نیاسین، پروتئین، ویتامین دی، و اسیدهای چرب مانند امگا ۳ و امگا ۶ می باشد.

وی افزود: نسبت ايده آل امگا ٦ به امگا ٣ در رژيم غذايي بايستي ١:١ وحداكثر ١:٥ باشد. اما متاسفانه اين نسبت در افراد جامعه به ١:١١ تا ١:٣٠ مd باشد. يعنی مصرف امگا ٦ در اغلب افراد ٣٠ برابر امگا ٣ است.

نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا بسیار مطلوب است

اکبریان در ادامه گفت: براي داشتن سلامت بيشتر بايد نسبت امگا ٦ به امگا ٣ را در رژيم غذايی در حد متعادل حفظ كرد و بر اساس تحقيقات انجام شده نسبت امگا ٦ به امگا ٣ چنانچه ٤ به ١ باشد می تواند باعث كاهش ٧٠ درصدی مرگ و مير در بيماريهای قلبی شده، نسبت ۲.۵ امگا ٦ به ۱ امگا ٣ می تواند تكثير سلول هاي سرطانی در بيماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش داده و در خانم ها نيز اين نسبت پايين تر می تواند باعث كاهش احتمال خطر سرطان سينه گردد.

این کارشناس سلامت غذا افزود: براساس تحقيقات بعمل آمده در چندين كشور دنيا، نسبت امگا ٦ به امگا ٣ در ماهی تيلاپيا حدود ١:١ مي باشد و چنانچه اين ميزان را با نسبتهای گفته شده در بالا مقايسه نماييم، متوجه خواهيم شد كه در دامنه بسيار مفيد قرار گرفته و علاوه بر آنكه هيچگونه مخاطره ای برای مصرف كننده ندارد مي تواند با اين نسبت امگا ٦ به امگا ٣ از بروز بسياری از بيماری ها نيز جلوگيری نمايد.

مصرف تیلاپیا می تواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز و گوشت طیور باشد

اکبریان گفت: نسبت امگا ٦ به امگا ٣ در تيلاپيا به هيچ عنوان موجب بيماری نمی شود. براي بيماران قلبي و كساني كه به سفارش دكتر ماهي مصرف مي كنند، بايد از گزينه هاي ديگري مثل سالمون، قزل آلا و … در كنار ماهي تيلاپيا استفاده کرد.  تيلاپيا مي تواند جايگزين پروتئيني بسيار مناسبي بجاي گوشت مرغ، گوشت قرمز و گوشت طيور باشد چون نسبت امگا ۳ و امگا ۶ آن از این مواد غذایی بیشتر است.

وی با اشاره به این که برای تامین امگا ۳ بهتر است در کنار استفاده از این ماهی، از ماهیان پرچرب استفاده گردد، گفت: از نظر فاکتور های بهداشتی چنانچه عملیات مناسب آبزی پروری در مزارع به اجرا گذاشته شود، هیچگونه مخاطره بهداشتی برای مصرف کننده نخواهد داشت چون نسبت امگا ۳ به امگا ۶ بستگی به تغذیه و غذای آبزیان دارد.



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.