عباس هنجنی باقری، کارشناس بررسی های اقتصادی سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در واکنش به صحبت شهردار منطقه ۱۲ مبنی بر لزوم تخریب ساختمان قدیمی مشهور به «کفش ملی» در میدان قیام به دلیل عدم وجود قابلیت مقاوم سازی یادداشت زیر را برای مسیر اقتصاد ارسال نموده است:
طبق این نظر کارشناسی وقتی ساختمان قدیمی کفش ملی در میدان قیام، قابلیت مقاوم سازی ندارد، باید تخریب شود و دیگر به هر ضرب و زوری تلاش نمی کنند آن را سرپا نگه دارند، اما نکته ای که مغفول مانده این است که چرا ساختار شرکتی برخی از همین شرکت های قدیمی مانند کفش بلا که طبق شنیده ها، در صورت های مالی زیان های سنواتی دارند و روز به روز به بدهی ها آنان اضافه می شود، بدون اصلاح ساختار عملیاتی و چابک سازی مستمر به کار خود ادامه میدهند؟
بنده مدت ۷ سال در شرکت کفش بلا مسئول اتوماسیون اداری و مشاور فنی مدیر عامل گروه صنعتی بلا بودم. طی مدت حضور بنده در گروه صنعتی بلا شاهد چابک سازی ساختار صف و ستاد از سوی مدیرعامل هولدینگ بلا بودم، در بسیاری موارد این شرکت ها آیین نامه های ۲۰ یا ۳۰ سال پیش را بدون به روز نمودن استفاده می کردند که همین باعث لختی صف و انفعال ستاد شده بود.
به عنوان مثال در زمینه پورسانت که در کسب و کار امروز کاملا یک ابزار انگیزشی در زمینه فروش می باشد بصورت یک حق در آمده بود که طبق آیین نامه ۲۰ سال پیش به آن عمل می کردند و هر فروشگاهی که ۳۰۰ هزار تومان (معادل فروش ۵جفت! کفش) در ماه حداقل فروش داشت لایق دریافت پورسانت از فروش میشد. بدون توجه به اینکه نقطه سربه سر این فروشگاه چقدر است، تصور کنید یک نفر را استخدام می کنید که با ماشین شما مسافر کشی کند و در پایان بعد از پرداخت اجاره ماشین برای خودش هم حقوق بردارد و اگر خیلی تلاش کرده بود بخشی از مازاد درآمد را بصورت پورسانت برداشت کند، اما برخلاف تصور شما راننده در کل ماه همواره مسیرهای مختلف را بجای ۴ مسافر با یک مسافر طی کند و از همان درآمد کسب شده حداقلی هم پورسانت بخواهد!
البته موضوع دریافت پورسانت انگیزشی بابت فروش، در برنامه چابک سازی مدیریت گروه صنعتی بلا طی سال های حضور بنده توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت، اما در مقام اجرا با مخالفت فروشندگانی که سال ها به سیستم قدیم خو گرفته بودند مواجه شد و مانع اجرای صحیح و کامل طرح های چابک سازی شد.
به نظر بنده می بایست اصلاح ساختار عملیاتی و چابک سازی مستمر سرلوحه شرکت های اینچنینی قرار گیرد و البته مدیران این مجموعه ها با پوشیدن کفش های آهنین سختی این راه را به جان و دل خریدار باشند و پرسنل نیز بدانند همانند جراحی که برای عمل فرزند خود مجبور است قبل از اینکه همانند خبر تخریب ساختمان فیزیکی فروشگاه که ذکر شد، تنها راه باقی مانده تخریب باشد به چابک سازی و سود دهی بپردازد.
نسبت حضرتعالی با هنجنی باقری ، مدیر عامل اسبق بلا چیه ؟ اون آدم صدها نفر و رو اخراج و بدبخت کرد و احتمالا همون موقع شما استخدام شدی تا ...