۰۳ آذر ۱۴۰۳

رهبر معظّم انقلاب: علاج برون رفت از مشکلات کشور «اقتصاد مقاومتی» است.

شناسه: ۴۴۵۳۱ ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵ دسته: دولت و حکمرانی، سازمان های پیشرفت کارشناس: احسان قورچی بیگی
۰

سازمان پیشرفت نیتی آیوگ هند به عنوان یکی از نهادهای اثر گذار در هند با تعامل سازنده دولت، توجه به شفافیت در تخصیص بودجه و حرکت به سمت اجرایی شدن قوانین و نظارت بر آنان موجب سریع تر این کشور در مسیر پیشرفت شده است.

به گزارش مسیر اقتصاد در وزارت خانه های کشور هند ۲۰ مسئله اساسی در بخش نفت و گاز طبیعی، زغال سنگ، برق، محیط زیست، جنگل و تغییرات آب و هوایی، فرهنگ، مسائل مالی و توسعه روستایی به عنوان اصلی ترین مسائل کشور مد نظر قرار گرفته است.

سازمان پیشرفت نیتی آیوگ به منظور کاهش مشکلات حوزه  های مذکور از طریق برگزاری جلسه با مقامات ارشد وزارتخانه ها، ایجاد یک رابطه هدفمند، توصیه بر شفاف بودن تخصیص بودجه و نظارت بر اجرای برنامه های توسعه ای، درصدد رفع مشکلات هر حوزه برآمده است. نتایج اقدامات این سازمان نیز در قالب گزارش هایی منتشر می گردد.

تعامل سازنده و دوطرفه دولت و سازمان پیشرفت نیتی آیوگ 

نکته مهم در حل مسائل بین دولت و سازمان پیشرفت نیتی آیوگ  آن است که حسن نیت متقابل در عملکرد آن ها وجود دارد به طوریکه به صورت آزاد و انتقادی عملکرد هریک را نقد می کنند که این امر موجب بهبود روابط و عملکرد یکدیگر و افزایش کارایی می شود.

به منظور سرعت بخشیدن به تصویب و اجرای برنامه ها طبق درخواست مقامات ارشد هر ایالت از معاون رئیس جمهور، نیتی آیوگ به عنوان یک نهاد واسط بین وزارتخانه های دولتی قرار می گیرد و هماهنگی لازم را انجام می دهد.

شفافیت و توجه به بنگاه های اقتصادی دارای مزیت در تخصیص بودجه

نیتی آیوگ خواستار ایجاد یک اجماع در ساختار و تدوین برنامه ی شفاف و هدفمند برای توزیع بودجه در بین ایالت های هند شده است. این سازمان طی گزراشی از همه وزاتخانه ها در خواست کرده است که در تعیین بودجه برای هر یک از ایالت های هند شفاف و هدفمند عمل کنند و متذکر شده است که دولت باید بودجه بیشتری را برای بخش های دارای مزیت تخصیص دهد.

حرکت به سمت سیاست گذاری و اجرایی شدن قوانین

در کنفراسی که در ۳۰ نوامبر ۲۰۱۵ با عنوان نقش نیتی آيوگ در هند برگزار شد، قرار بر این شد که رویکرد این سازمان از برنامه ریزی به سمت سیاست گذاری در بخش های دولتی و خصوصی حرکت نماید. به طور کلی سازمان های پیشرفت در کشورهای جهان این گونه رفتار می کنند.

هدف از این امر جدا از پیشرفت کشور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، شناخته شدن هند به عنوان یک کشور موفق در زمینه توسعه نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین المللی است.

نظارت و ارزیابی برنامه های توسعه ای

مرکز نظارت و ارزیابی توسعه ([DMEO) توسط دولت در ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۵ با ادغام مرکز ارزیابی برنامه ها و مرکز ارزیابی مستقل به عنوان یک نهاد نظارتی وابسته به سازمان پیشرفت نیتی آیوگ تأسیس شد. برای اطمینان از این که این مرکز بتواند تمامی وظایف خود را در راستای نظارت بر برنامه های توسعه ای به بهترین شکل ممکن انجام دهد، بودجه ای برای این نهاد و منابع انسانی آن در نظر گرفته شده است.

 

 

این مرکز به طور مداوم بر اجرای برنامه های دولتی و پروژه های مربوط به وزارتخانه های اقتصادی و اجتماعی نظارت دارد. این بازرسی در بالاترین سطح از بازرسی های هند قرار دارد.

هدف از اینگونه نظارت ها ارزیابی عینی فرآیندها و تأثیر برنامه توسعه ای بر کشور، شناسایی مناطقی که برنامه ها در آن با موفقیت به پایان رسیده یا با شکست مواجه شده، دلایل آن و ارائه پیشنهاداتی برای اصلاح این برنامه ها می باشد.

این سازمان با تشکیل کمیسیون هایی موجب تسریع در اجرای اهداف خود می شود همچنین در صورت نیاز از کارشناسان در خارج از کشور نیز دعوت به همکاری می شود.

پینوشت:

[۱] The Development Monitoring and Evaluation Office

منبع: گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان پیشرفت نیتی آیوگ



جهت احترام به مخاطبان فرهیخته، نظرات بدون بازبینی منتشر می شود. لطفا نظرات خود را جهت تعميق و گسترش بحث ارائه نمایید. نظرات حاوی توهين، افترا و تهمت به ديگران پاک می شود.