یک مقام آگاه و مطلع از پرورش غیرقانونی ماهی تیلاپیا در کشور در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص تولید ماهی تیلاپیا در ایران گفت: سازمان محیط زیست بدون دلیل علمی با تولید ماهی تیلاپیا مخالف است.
این کارشناس شیلات افزود: تولید ماهی تیلاپیا با توجه به این که طعمش با دیگر ماهیان تفاوت دارد و استخوان ندارد می تواند کسانی که ماهی مصرف نمی کنند و یا کم مصرف می کنند را به سمت مصرف ماهی ترغیب کند و سبب افزایش سرانه مصرف ماهیان در کشور شود.
پرورش غیرقانونی ماهی تیلاپیا در کشور
این مقام آگاه گفت: غیر از موسسه تحقیقات یزد، طبق آماری که وجود دارد حدود ۲۰ میلیون قطعه ماهی تیلاپیا در مناطق مختلف کشور در حال پرورش است.
وی افزود: میزان تولید ماهی تیلاپیا را به دقت می شود بیان کرد؛ زیرا ورودی و خروجی ها مشخص است چون تمام تولیدکنندگان این ماهی به خاطر نیازشان به معلومات و غذای تخصصی، با اتحادیه تولیدکنندگان ماهی تیلاپیا که برای این مهم شکل گرفته در ارتباط هستند.
قطع واردات تیلاپیای درجه ۳ از چین با تولید در داخل
این مقام آگاه ادامه داد: تولید داخلی و بار تازه وقتی به دست مصرف کننده برسد واردات اتفاق نمی افتد و واردات گرید درجه ۳ تیلاپیا چینی قطع می شود؛ اگر شما بخواهید گرید یک از مالزی و پرو وارد بکنید قیمتش بسیار بالاتر از تولید داخلی خواهد شد.
این کارشناس شیلات افزود: قرار نیست استخرهای جدیدی بسازیم و تیلاپیا پرورش بدهیم بلکه استخرهای که از نظر آمایش زمین مناسب اقلیم پرورش ماهیان سردآبی یا گرمابی نبوده است را می شود با تغییر کاربری به پرورش تیلاپیا اختصاص داد.