صمد راسخی، کارشناس شیلات و تولید کننده میگو در گفتگو با مسیر اقتصاد در خصوص وضعیت تولید و صادرات میگو گفت: سال گذشته نزدیک به ۲۳ هزار تن میگو در کشور تولید شد که حدود ۹۵ درصد آن را به کشورهای دیگر صادر کرده ایم.
هرمزگان بیشترین تولید و تهران بیشترین مصرف میگو را دارند
وی با بیان این که تنها پنج درصد تولید کشور به مصرف داخلی می رسد، گفت: استان های هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گلستان بزرگترین تولیدکنندگان و استان های تهران، اصفهان، خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی بزرگترین مصرف کنندگان میگو در کشور هستند.
راسخی گفت: مشكلات عمده توليدكنندگان آبزی در کشور به تهيه نهاده هاى اوليه با كيفيت بر می گردد كه مهمترين مشکل تهیه غذاى ميگو با كيفيت و كميت مناسب در زمان مقرر است.
تامین غذا، مشکل اصلی تولیدکنندگان میگو
وی ادامه داد: از کل هزینه های این صنعت حدود ٧٠٪ آن به نهاده های غذایی و بچه میگو مربوط می شود و معمولاً بيشترين مشکلات تولیدکنندگان مربوط به غذای میگو است که اغلب استان ها با این مشكل مواجهند.
این تولید کننده میگو در این خصوص گفت: در مورد توليد غذاهاى آبزیان برخى از مشكلات به مجوزهاى لازم براى واردات برخى اقلام اوليه مربوط است.
وی افزود: كمبود بچه میگو آنچنان فراگير نيست و فقط در بازه زمانى محدودى در برخى استان ها اندكى مشكل ساز می شود اما كيفيت بچه ميگوهاى توليد شده هنوز جاى كار فراوان دارد.
راسخی در پایان در خصوص راهکارهای افزایش تولید و صادرات میگو گفت: به نظر من تامین نقدینگی مورد نیاز زنجیره تولید میگو، تسهیل صادرات میگو به سایر کشورها، اصلاح روند کنونی بیمه محصولات کشاورزی، تقویت ساختار نظام بهداشت و مبارزه با بیماری آبزیان برای مقابله با بروز بیماری و اجرای کامل بسته حمایتی میگو و اتخاذ سیاست های راهبردی در راستای افزایش مصرف میگو در بازار داخلی می تواند به این امر کمک زیادی بکند.
گفتنی است ایران با تولید ۲۳ هزار تن میگو در سال ۹۵ توانست رتبه اول منطقه را به خود اختصاص دهد و از این میزان بیش از ۲۱ هزار تن میگو به سایر کشورها صادر شد که رکورد جدیدی محسوب می شد.