به گزارش مسیر اقتصاد آژانس بینالمللی انرژی کره جنوبی پیش بینی کرده است که استفاده از هوش مصنوعی و مراکز داده به شدت تقاضا برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر را افزایش خواهند داد. افزایش خالص تولید برق تجدیدپذیر برای هوش مصنوعی احتمالاً تا سال ۲۰۲۶ نسبت به سال ۲۰۲۳ سه برابر شده و به ۲۶۲ تراوات ساعت برسد. انتظار میرود سهم تقاضای هوش مصنوعی از تولید برق تجدیدپذیر دو برابر شده و به ۱۷.۹ درصد برسد.
افزایش تقاضای انرژی تجدیدپذیر در بخشهای هوش مصنوعی و نیمههادیها بیشتر به دلیل تلاش شرکتهای بزرگ فناوری برای کربنزدایی و استفاده از انرژیهای پاک است.
در یک ابتکار بینالمللی، یک شرکت چند ملیتی متشکل از ۴۰۰ شرکت، مصمم به تامین ۱۰۰ درصد تقاضای برق مصرفی خود تا سال ۲۰۵۰ با استفاده از منابع تجدیدپذیر است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۳، کمتر از ۱۰ درصد تولید برق کره جنوبی از منابع تجدیدپذیر و در سال ۲۰۲۲ کمتر از شش درصد بوده است.
استفاده از سوختهای فسیلی در بخش هوش مصنوعی و نیمههادی
برخلاف پذیرش سریع انرژیهای تجدیدپذیر در اغلب بخشهای صنعتی کشورهای پیشرفته، شرکتهای کره جنوبی مانند SK E&S، Hanwha Energy، POSCO International، GS E&R و Hanyang قصد دارند با ساخت نیروگاه جدید، ظرفیت ترکیبی گاز طبیعی مایع (LNG) خود را به حدود ۴۷۰۰ مگاوات برسانند تا در بخشهای نیمههادی، مراکز داده هوش مصنوعی و مجتمعهای صنعتی به کار گرفته شود.
مکانیزم تنظیم مرزی کربن CBAM که در سال ۲۰۲۱ پیشنهاد شد با اعمال مالیات بر کالاهای وارداتی به اتحادیه اروپا، این کالاها را بر اساس انتشار کربن گروه بندی کرده است. از آنجاییکه بخش زیادی از کالاهای کرهای با مصرف زیاد کربن تولید میشوند، از یک سو مشمول اضافه مالیات اتحادیه اروپا شده و از سوی دیگر، کارخانههای تولیدی این کشور در تهیه مواد اولیه و قطعات با مشکل مواجه خواهند شد. زیرا تامین کنندگان میزان تولید کربن محصولات تولیدی را ارزیابی میکنند.
کره جنوبی تا ۱۵ سال آینده همچنان به سوختهای فسیلی وابسته است
برای مقابله با چالشهای پیش رو، کره جنوبی در تلاش است با سه برابر کردن انرژیهای تجدیدپذیر خود، تقاضا برای تولید برق حوزههای نیمههادی نوظهور و مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی را کنترل کرده تا بتواند به عنوان یک بازیگر اصلی در صحنه رقابت جهانی باقی بماند.
با سه برابر شدن ظرفیت انرژی تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ این کشور میتواند برق مورد نیاز این بخشها را از محل انرژیهای پاک تامین کند. با این فرض که طرح احداث نیروگاه جدید ظرفیت ترکیبی در مسیر خود باقی بماند.
با این حال، کره جنوبی هنوز به شدت به سوختهای فسیلی وارداتی وابسته است و حداقل ۱۵ سال از هدف دیگر کشورها برای رسیدن به تامین ۳۰ درصد انرژی مصرفی از محل انرژیهای تجدیدپذیر عقب است.
منبع: موسسه تحلیل انرژی
انتهای پیام/انرژی
تا زمانیکه قیمت سوخت و انرژی دستوری است هیچگاه مصرف بهینه و بطور موثر و فراگیر از انرژی پاک ( خورشیدی، بادی و ..) استفاده نخواهد شد ، نه توسط دولت و نه مردم .استفاده فراگیر از انرژی پاک و حذف آلودگی و کاهش خشکسالی و بسیاری معظلات بزرگ دیگر با واقعی سازی قیمت انرژی ( قیمت بین المللی و شناور وابسته به عرضه و تقاضا ) و پلکانی بودن آن ، قابل انجام است و هر کاری که اصلاح قیمت را شامل نشود ، عوامفریبی است.
اگر این اصلاحات انجام نشود در آینده ای نزدیک ، قحطی و خاموشی بسیار شدیدتر خواهد شد و کشور را به سمت شرایط بسیار وخیم تر و فروپاشی می برد.
قیمت دستوری کالا و خدمات و سوخت، نابود کننده اقتصاد کشور و کسب و کار مردم است، بهترین راه حل برای آن، پرداخت یارانه یا سهمیه مستقیم به مردم و سپس آزادسازی قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و است. اینکار بسیار به سود همه مردم و دولت است و بسیاری از معضلات اقتصادی و زیست محیطی کشور را حل میکند.
در گام اول بدلیل حساسیت بالا روی بنزین، میتوان قیمت دیگر حاملهای انرژی را به تدریج آزادسازی سازی کرد و با سهمیه صرفه جویی شده بنزین توسط افراد (سهمیه در کارت بانکی افراد و خانوارها اعمال شود) ، هزینه های رفت و آمد و قبوض را پرداخت کرد. که انگیزه بالایی برای صرفه جویی بنزین نیز به همراه دارد.