احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد در رابطه با تسهیلات در نظر گرفتهشده برای تولید در بودجه امسال و برنامه ششم توسعه گفت: در بودجه امسال میزان بودجهای که در نظر گرفتهشده است در حد معمول بوده و انتظار نمیرود که مشکل اساسی را بتواند حل کند.
این نماینده مجلس با خاطرنشان کردن اهمیت شعار سال، گفت: در بحث تولید و اشتغال در مجلس همانطور که رهبری نیز امسال را سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کردند این دغدغه واقعا وجود داشت که وضعیت تولید و اشتغال در کشور اوضاع مناسبی ندارد. یکی از دلایل این اوضاع شاید به این خاطر است که حمایت لازم از تولیدکننده نشده است.
وی ادامه داد: در ادوار گذشته مجلس، قانونی در رابطه با حمایت از تولید یا رفع موانع تولید داشتیم ولی امروزه این قانون مورد بیتوجهی قرارگرفته است. با توجه به این موضوع بحث نظارت مجلس نمایانتر میشود و مجلس باید نظارت خود را بیشتر کند. این نظارت اگر اثرگذار باشد میتواند موانع تولید را بردارد و در کنارش اشتغال بیاورد .
مرادی با بیان اینکه هرسال در کشور نیاز به ۱.۵ تا ۲ میلیون ایجاد داریم، گفت: وقتی آمار و ارقامی که بعضا ارائه میشود در سطح کشور و کلان نگاه میکنیم، آثار آن هویدا نیست. اگر ما نتوانیم شغلهای لازم ایجاد کنیم، وضعیت کشور به سمتوسوی یک بحران خواهد رفت.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب بهخوبی وضعیت را درک کرده و ترسیم کردند. بعد از تعطیلات نوروز هم مجلس یک جلسه خاص در این موضوع گرفت که ما در سطح کلان موضوع، برای تولید و کار چهکاری باید انجام بدهیم.
مرادی در تشریح برنامههای مجلس در برنامه ششم و بودجه امسال گفت: در برنامه پنج ساله ششم مجلس یک سری تکالیف را مدنظر قرار داد و دولت را موظف کرد در این زمینه ورود پیدا کند. توجه به تولید در بودجه ۹۶ در حد معمول بوده و توانایی حل مشکل را ندارد. بعضا همین اعتباری که داده شده است در عمل تخصیص داده نمیشود. امکان تخصیص بودجه، موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود چراکه تا به حال هیچوقت بودجه بهصورت صددرصدی تحقق پیدا نکرده است.
این عضو کمیسیون انرژی در رابطه با میزان اثرگذاری نرخ بهره بانکی در گرفتن تسهیلات بانکی توسط بنگاههای تولیدی، گفت: در رابطه با نرخ بهره بانکی خود بانکها هم به این نتیجه رسیدند که نرخ فعلی بهره بانکی، نرخ بالایی است.
وی با اشاره به موردی درزمینهٔ بالا بودن نرخ تسهیلات، تصریح کرد: زمانی که بنگاههای تولیدی اقدام به دریافت وام میکنند، بازپرداخت وام ها چیزی در حدود ۲۲ تا ۲۳ درصد میشود که الآن حتی به نرخهای ۲۵و ۲۶ درصدی نیز میرسد. این نرخهای بالای سود تسهیلات، کمر تولیدکنندههایی که میخواهند اشتغال ایجاد بکنند را واقعا خورد میکند.
نماینده بندرعباس در مورد اینکه چقدر احتمال دارد بانکها با هدف کمک بخشی به تولید در سال جاری نرخ بهره بانکی را کاهش بدهند، گفت: وقتی قانون آنها را موظف کند باید نرخ تسهیلات خود را کاهش دهند چون اگر این کار را نکنند تخلف کردهاند و با آنها برخورد میشود. خود دولت هم به این نتیجه رسیده است که نرخ بهره بانکی باید کاهش پیدا کند.
مرادی در پایان در خصوص اینکه گاهی دیده میشود بانکها از دستورات دولت تبعیت نمیکنند و نرخهای بالاتری از نرخ تعیینشده را ارائه میدهند، گفت: یک بحث مهمی است که بتوانیم بحث نظارت بر بانکها را دنبال کنیم. بانک باید یک جایگاه مستقلی داشته باشد یعنی مجلس بتواند مثل نظارت بر وزرا یک نظارت مستقیمی بر سیستم بانکی داشته باشیم. مجلس باید بتواند کار نظارتی خود را بهطور مناسب انجام دهد.
" زمانی که بنگاههای تولیدی اقدام به دریافت وام میکنند، بازپرداخت وام ها چیزی در حدود ۲۲ تا ۲۳ درصد میشود که الآن حتی به نرخهای ۲۵و ۲۶ درصدی نیز میرسد. این نرخهای بالای سود تسهیلات، کمر تولیدکنندههایی که میخواهند اشتغال ایجاد بکنند را واقعا خورد میکند."
جالبه که آقای رییس جمهور در نشست خبری از بانک ها حمایت میکنه و میگه به بعضی مدیران بانکها ظلم هم شده است!!!!!