به گزارش مسیر اقتصاد، دکتر مهدی پیری در نشستی تحت عنوان «بررسی حقوقی توافق ۲۵ ساله ایران و چین و فرصتها و چالشهای پیش روی وکلا» که به میزبانی «کمیسیون بینالملل مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه» برگزار شد، به تبیین فرصتهای ناشی از تعامل تجاری-اقتصادی ایران با چین و ضرورت منطقهگرایی برای ایران پرداخت.
ایران میتواند به قطب انرژی منطقه تبدیل شود
وی در ابتدا با اشاره به توان بالای ایران در تولید انرژی، از این ظرفیت و موقعیت جغرافیایی راهبردی، به عنوان زمینههایی برای تبدیل شدن ایران به قطب انرژی منطقه و تامین انرژی همسایههای شرقی و غربی یاد کرد.
دکتر پیری با طرح این تئوری که توان انتقال انرژی از دیگر کشورها به نقاطی مانند اروپا نیز از طریق ایران وجود دارد خاطر نشان کرد تلاشهای انجام شده در این راستا کافی نبوده و تعامل با چین فرصتی است که میتواند ما را به چنین اهدافی نزدیک کند.
تعامل با چین در دو سطح داخلی و خارجی میسر است
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در ادامه با تاکید بر اینکه بهترین راه برای عبور از بحرانهای فعلی، رفتن به سمت منطقهگرایی است، گفت: «ارتباط با چین میتواند از دو جهت برای ما مفید باشد. نخست اینکه ما میتوانیم از سرمایهگذاری چین در داخل کشور استفاده کنیم. دوم اینکه میتوانیم از سرمایهگذاری چینیها در دیگر کشورها برای تکمیل پروژههای مرتبط با ایران بهرهمند شویم. به عنوان نمونه، تکمیل کریدور ایران-پاکستان-چین برای انتقال انرژی، میتواند روند انتقال انرژی از ایران به پاکستان و چین را تسهیل کند و این برای هر سه کشور مفید خواهد بود.»
رئیس کمیسیون بینالملل مرکز وکلا در نهایت ضمن این نتیجهگیری که منطقهگرایی، راه نجات اقتصاد ما از شرایط کنونی است، تصریح کرد که «البته ما نباید توقع داشته باشیم با یک توافق، همه چیز حل شود. بلکه باید مانند چین برای منافع خودمان پازل مشخصی داشته باشیم و برای تکمیل این پازل، با دیگر کشورها هم موافقتنامههای اقتصادی-تجاری منعقد کنیم.»
انتهای پیام/ اقتصاد بینالملل