به گزارش عادله جوادزاده خبرنگار استان اردبیل مسیر اقتصاد از دو دهه پیش بحث مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی به دنبال وقوع زلزله و حوادث قهری در مناطق روستایی و آمار کشتههای بالا قوت گرفته است. اما در این فرآیند سیکل معیوب بانکها و بالا رفتن هزینه ساخت و ساز در سالهای اخیر مانعی جدی در تقویت حوزه بهسازی و نوسازی مساکن روستایی را ایجاد کرده است. بنابراین در کنار افزایش این تسهیلات باید دولت به دنبال راه حلی برای تامین مصالح باکیفیت و در عین حال ارزان قیمت باشد.
کمک بلاعوض ۱۰ میلیون تومانی بنیاد مسکن برای نوسازی واحدهای روستایی
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مسیر اقتصاد با بیان اینکه مبلغ ۴۰ میلیون تومان تسهیلات کفاف هزینه ساخت یک واحد مسکونی مقاوم را در روستاها نمیدهد، تصریح کرد: بر همین اساس مقرر شده است بنیاد مسکن به منظور نوسازی هر واحد مسکونی روستایی مبلغ ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض نیز پرداخت کند.
وی خاطرنشان کرد: البته باید بخشی از هزینهها را خود روستاییان متقبل شوند تا امکان ساخت یک واحد مسکونی با ویژگیهای مورد نظر بنیاد مسکن فراهم و به بهبود سیمای روستاها نیز کمک شود.
مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی متوقف نشده است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی به ثابت ماندن اعتبارات عمرانی در کشور اشاره کرد و گفت: در استان اردبیل ما روند کاهشی را در مقاومسازی مساکن روستایی شاهد نیستیم، بلکه اعتبارات عمرانی و زیرساختی در این استان روبه افزایش است به طوری که در بخش راهها اعتبار ملی ۱۵ میلیارد تومانی را به بیش از ۲۱۵ میلیارد تومان افزایش دادیم.
بدری ادامه داد: در دو سال اخیر ردیف ملی بزرگراهی ما از ۲۵۰ کیلومتر به ۷۰۰ کیلومتر رسیده تا در بخش راهها نیز به عنوان زیرساخت اصلی توسعه همه جانبه انجام شود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: هر چند اعتبارات بازسازی و مقاومسازی روستایی در حد چشمگیری افزایش نیافته اما همچنان بنیاد مسکن در تلاش است تا زمینه رغبت روستائیان به توسعه فراگیر را در این بخش فراهم آورد تا در کنار عمران و آبادانی روستاها، اشتغال نیز در این حوزه قوت بگیرد.
اختصاص ۵۰ میلیارد تومان قیر رایگان برای عمران روستاها
بدری تصریح کرد: مجلس در دو سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان منابع برای آسفالت معابر روستایی از محل قیر رایگان برای استان اردبیل تامین کرده است که در سال ۹۶ بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان و سال گذشته نیز ۳۰ میلیارد تومان از این محل به آسفالت روستاها هزینه شده است.
وی با اشاره به مشکلات راههای روستایی و آب شرب ساکنان این مناطق بیان کرد: به معنای واقعی ما این مشکلات را لمس میکنیم و بر این باوریم در حل این مشکلات باید دولتمردان چارهاندیشی کنند.
انتهای پیام/ راه و ساختمان