بهگزارش مسیر اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، حسن محمدی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل، در جلسه مدیریت بحران این استان اظهار کرد: در گذر از پیک مصرف تابستان، برنامههای لازم در بخش خانگی، صنایع و کشاورزی، تجاری و ادارات تدارک دیده شده تا پیک تابستان را بدون کمترین خاموشی سپری کنیم.
وی با بیان اینکه منطقی نیست برای گذر از این پیک در چندین هفته محدود و ۲۰۰ ساعت ایام پیک مصرف نسبت به احداث نیروگاههای جدید و سرمایهگذاری در حوزه تولید برق تمرکز داشته باشیم، خاطرنشان کرد: تولید برق استان یکهزار مگاوات است و ما از طریق شبکه توزیع این هزار مگاوات را با اتصال به شبکه سراسری مصرف میکنیم، بنابراین پیشبینی میشود به تناسب تولید و مصرف هیچ مشکلی در تابستان امسال با صرفهجویی مشترکان در حوزههای مختلف نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل به وجود ۵۵۰ هزار مشترک برق در استان اشاره کرد و افزود: در استان ۴۵۰ هزار مشترک خانگی و ۶۴ هزار مشترک تجاری وجود دارد و مشترکان حوزه صنعت که دارای ارزش افزوده هستند ۶ دهم درصد و ۸ دهم درصد در بخش کشاورزی است.
به ۱۶ هزار مشترک پرمصرف استان اخطار داده شد
محمدی ادامه داد: ۲۳ درصد برق مصرفی استان در بخش صنعت است که این رقم در سال گذشته با ۱۲ درصد رشد روبرو بوده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته و در ایام پیک مصرف با برخی خاموشیهای ناخواسته روبرو بودیم که مشکلی فرا منطقه ای بود و خارج از حوزه استان و شرکت توزیع برق استان بود اما با توجه به پیک مصرف ما در تابستان که ۴۰۰ مگاوات پیشبینی شده امسال سهمیه تعیین شده برای استان ۳۳۵ مگاوات است که پیشبینی میشود حدود ۵۲ مگاوات با این اوضاع کسری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل به وضعیت جوی استان و پیشبینی افزایش دو تا سه درجه دما در تابستان اشاره و اظهار کرد: به ازای هر درجه افزایش دما شش مگاوات به مصرف برق اضافه میشود بهطوریکه اگر گرمای تابستان به بیش از ۲۹ درجه برسد، با ۱۵ مگاوات افزایش مصرف برق مواجه خواهیم شد.
محمدی گفت: درحال حاضر ۱۶ هزار مشترک پرمصرف برق در استان شناسایی و اخطار لازم برای کاهش مصرف این مشترکان ارائه شده است.
صنایع و کشاورزان استان میتوانند از برق رایگان برخوردار شوند
وی ضرورت اطلاعرسانی عمومی را برای همراهی مردم در تابستان با هدف کاهش مصرف انرژی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در نشست با صنایع با دیماند بالای یک مگاوات و نیز سایر صنایع در اردیبهشتماه سالجاری، تاکید شد در صورت مدیریت مصرف و کاهش ۳۰ درصد مصرف در ساعات پیک و کشاورزان در صورت عدم مصرف در چهار ساعت پیک، در سایر ساعات بهصورت رایگان از انرژی برق مصرفی برخوردار خواهند شد.
وی از نصب کنتورهای هوشمند ویژه کشاورزان و همچنین استفاده دستگاههای اجرایی از انرژی تجدیدپذیر خبر داد و بیان کرد: با توجه به اینکه امسال سهمیه تعریف شده استان اعلام شده تلاش بر این خواهد بود تا با همراهی هموطنان خاموشیها را اعمال نکنیم.
انتهای پیام/ نفت و انرژی